duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăReligieDumnezeu n-a fost nicicand o fiinta cu trup uman

Dumnezeu n-a fost nicicand o fiinta cu trup uman

Dumnezeu n-a fost nicicand o fiinta cu trup uman

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

dumnezeu-3Pe linia necesitatii reactualizarii realiste a diferitelor cunoasteri care au suferit in timp inerente deformari, datorita imaginarii anumitor reprezentari care sa fie mai accesibile intelegerii oamenilor neinstruiti, survine necesitatea unei afirmatii categorice: Dumnezeu, Creatorul Universului, Unicul, Atotputernicul nu a fost nicicand o fiinta cu trup uman.

In vechiul text ebraic al Bibliei s-a imaginat alegoric – pentru multimile de oameni simpli – un mod intru totul simbolic al crearii omului („Facerea”, cap.1, v.27):

„Si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul sau; dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; a facut barbat si femeie.”

In schimb, vechiul text ebraic „Zohar”, la fel de sacru, dar destinat numai castei celor instruiti, a detaliat in mod cu totul realist felul in care trebuie inteleasa aceasta „asemanare la chip” – transcendentala si nu carnala – ce a stat la baza creatiei omului:

„Cand Adam, primul nostru tata, locuia in gradina Edenului, era imbracat, cum este in cer, cu un vesmant facut din lumina superioara (partea 1, folio 52) … pielea, carnea, oasele, venele, nu sunt pentru noi decat un vesmant, un voal, caci in interior este misterul omului ceresc. Astfel ca in omul pamantean, Adamul ceresc este interior… Acesta este sensul in care s-a spus ca Dumnezeu a creat omul dupa chipul sau. (partea 2, col.76 a). Dar trebuie sa deosebim pe omul de sus (din cer) de omul de jos.” (partea 3)

Asadar, in zilele noastre, este cu totul evidenta necesitatea inlocuirii atat a notiunii, cat si a reprezentarii antropomorfice a Divinitatii Creatoare, cu o notiune si o reprezentare superioara, cat mai apropiata de realitatea cosmica a „Atotputernicului divin”: o sfera uriasa, infinita, din cea mai pura esenta spirituala, care este „stiinta stiintelor”, Absolutul gandirii, al Iubirii, al vointei, Sursa eterna a creatiei si a tuturor energiilor.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

17 Comments

 1. Da Ionuc are dreptate,mi sa intimplat sa vina la usa mea un om sarac si efectiv nu am avut timp sa-l omenesc ,era in preajma Sfintelor Pasti.Abia dupa ce a plecat mi-am dat seama cala usa mea a fost Isus Cristos .Asa cred si niciodata nu voi uita chipul acelui om , regret .Am mai vazut nevoiasi dar nu ca acel necajit .Poate nu m-am exprimat sa fiu inteleasa dar asta simt

 2. Eu chiar l-am visat pe D-zeu sub chipul unui barbat
  in jurul varstei de 50 de ani stand pe un foto;iu alb .
  El mi s-a adresat :”Eu sunt D-zeu si am venit la tine
  in vizita”
  „Fugi de aici omule ,D-zeu e un batranel cu plete si barba alba”
  am spus eu.
  „De dragul tau si al fiului tau am intinerit, Fiul tau este un print,
  adevarul nu-l poti cunoaste acuma”
  In realitate nici dupa sapte ani nu stiu cum a murit unicul meu fiu

 3. Si eu l-am visat pe Dumnezeu nu voi uita acel vis arata ca un om intre 30 si 40 de ani era inbracat in alb a venit la mine ducand un cal frumos alb si mi-a zis ca din pamant se intrupeaza diavolul si sa iau acel cal sa merg acolo unde se intrupeaza ca din pamant va iesi un schelet care se va inveli in carne si sa-i infing un druc de fier in craniu dar sa nu ma tem ca daca ma voi teme ma vor simti ingerii lui satan si ma vor omora . Am mers acolo si asa era din pamant iesea un schelet mi-a fost frica si am fugit pe drum mi-a spus un prieten ca pe fruntea acelui schelet scrie H.V. care inseamna asa se va intampla am mers inapoi si avea un insemn pe frunte era cu sange dar nu scria H.V. ci era o cruce desenata cu sange m-am trezit speriat , nu stiu ce reprezinta acel vis poate sa ma ajute cineva? V-am povestit in mare ca nu ne agatam de detalii.

 4. Pt Luz ,si eu am visat ceva asemanator cu tine in fapt in urma cu multi ani mi-a murit primul meu copil avea doi ani si citeva luni ,am fost ravasita si nu imi era bine deloc pe urma am inceput sa am vise interesante ;se facea ca eram la intilnirea de 10 ani de la terminarea liceului si in anfiteatru liceului am aparut si eu tirziu insa ,diriginta m-a intrebat de ce am intirziat i-am raspuns ca am intirziat deoarece copilul meu cu numele de Petrica a murit si de aceea am intirziat.M-am asezat la locul meu linga mine era un batrin cu barba alba lunga si mi-a spus ;sa nu mai fii suparata! asa a trebuit sa fie! l-am intrebat cine esti? ca nu esti un coleg de-al meu dar cind mi-am intors capul sa ma adresez lui nu mai era acolo.Apoi un alt vis ; FUGEAM DUPA CONVOIUL IN CARE ERA COPILUL MEU MORT SE FACEAU POZE ,COPILUL MEU A IESIT DIN SICRIU SI S-A INALTAT SUS PE CER ERA BLOND[SI IN REALITATE]AVEA PLETE DESTUL DE LUNGI ERA IMBRACAT INTR-O HAINA LUNGA CU MINECI LARGI SI ZBURA SPRE CER ,CIND A AJUNS IN FATA MEA AM INCERCAT SA-I TIN CAPUCUL ALA PREA FRUMOS IN MIINI .DAR…FOTOGRAFUL MI-A SPUS;LASA-L SA ZBOARE NU-L VEI MAI AJUNGE..acest vis m-a urmat o viata de om [am 61 de ani ]si am mai visat tot cu el dar acestea au fost mai deosebite .Imi pun necontenit intrebarea este real ce sau chiar am visat?

 5. Maria faptul ca l-ai visat in alb stralucitor inseamna ca a
  ajuns pe un nivel mare spiritual si ca-i este bine.
  Visele noastre desi in realitate noi nici nu ne cunoastem au
  atatea puncte comune ceea ce ma duce cu gandul ca cei doi
  copii ai nostri au aceeasi vibratie.Pe un scaun mare de lemn
  urcat ca pe o scena cu imbracaminte alba de matase avand mineci
  foarte largi ,l-am visat si eu ,doream sa ajung la ek.
  La un moment dat a aparut un strajer care mi-a spus ca nu am voie
  sa ma duc la el.Florin i-a spus:”E MAMA MEA SI TREBUIE SA O IMBRATISEZ
  LAS-O SA VINA UN PIC LA MINE”.
  Atunci m-a cuprins cu mainile in dreptul gatului caci eu nu ma aflam la
  inaltimea lui.
  Ma bucur draga Maria ca macar ne credem una pe cealalta, cei de
  langa noi ne zic ca de atata durere visam CAI VERZI PE PERETI.
  O zi linistita iti doresc!

 6. Ma bucur nespus demult caci chiar dupa atit de multi ani cineva imi confirma credinta mea ca copilului meu ii este bine acolo unde este ,dureros este ca l-as fi dorit alaturi de noi .Iti multumesc d-na Luz ca mi-ai raspuns .Atunci in 1974 cind s-a intimplat necazul meu deci dupa moartea lui am mai visat ca a venit la mine asa mort cum era si il rugam sa se ascunda putin ca il vede lumea mi-a zis ;mami asa sint eu ,deci nu arata bine am mers repede la cimitir sa vad mormintul deci nu avea cum sa se fi intimplat nimic dar i-am respectat dorinta l-am lasat in pace m-am rugat mereu pentru el dar nu am mai plins deci pe urma l-am mai visat urcindu-se sus dar de atunci nu am mai visat niciodata nimic cu el .Dupa el am mai mai avut doi copii ,sint mari si am nepotei .Povestea noastra nu poate fi inteleasa dar nu conteaza sa fie ca alte mame sa nu aiba asa experiente triste .Va doresc tuturor sanatate.

 7. „Si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul sau” : nu se refera doar la lucrul pe care il intelege multa lume … ca omul de pe pamant seamana doar la infatisare cu Dumnezeu … ci ca dumnezeu a creat omul care arata ca el .. acel om care iubeste pe toti si tot ce are in jurul sau , dar prin evolutie , omul sa schimbat si a inceput sa cada in pacat , toti am uitat ca am fost creati ca sa traim in buna pace si intelegere … dar nu cred ca va mai dura mult pana la „Sfarsit” … ca aproape toate lucrurile descrise in biblie se intampla chiar si in ziua de azi … pt cei care cred … sfarsitul va fii ca un nou inceput … pt ceilalti … nu stiu ce se va intampla .