Fenomenul statuetelor miscatoare si al icoanelor sangerande

Social Media

icoaneUn grup de adolescenti si tineri, care la data de 14 februarie 1985 se rugau in Biserica Sfanta Maria, in tinutul Kerry, au vazut cum statueta lui Iisus Hristos le-a intins mana dreapta si cum statueta Madonnei a deschis ochii. O luna mai tarziu, locuitorii oraselului Bellidesmond au anuntat ca statueta Fecioarei Maria din biserica din localitate si-a schimbat pozitia, iar pe buzele ei a aparut un zambet trist. Acest lucru a fost confirmat in scris si de slujitorii bisericii.

In acest fel a inceput o perioada neobisnuita, cand in toata Irlanda, obiectele de cult religios au inceput sa manifeste in public un grad mai mare sau mai mic de mobilitate.

Cea mai uimitoare intamplare a avut loc in seara de 22 iulie, in oraselul Bollenshpeatle. Cand Clara O’Magony, de 17 ani, si mama sa, Sharon, voiau sa plece acasa dupa ce s-au rugat, statueta de 152 de kilograme a Fecioarei Maria, care se gasea la intrarea in biserica, a facut un pas inainte, apoi s-a intors la locul sau. Aceasta stire a starnit o agitatie de nemaiintalnit printre credinciosii din imprejurimi: pe parcursul lunilor care au urmat, sute de oameni din toata Irlanda au venit in acest orasel pentru a vedea cu propriii ochi minunea. Multi dintre acesti vizitatori au fost martorii unor lucruri incredibile: statueta uriasa se legana pe calcaie, misca din umeri, intorcea capul.

La un moment dat, intr-o seara tarziu, sergentul John Murray, cel care avea grija de mentinerea ordinii in acel locas, a fost surprins sa vada uriasa statueta cum a facut cativa pasi inainte si inapoi, iar apoi a intors capul catre el si a inceput sa se roteasca intr-un loc. Speriindu-se foarte tare, politistul a cerut ajutor prin statie, dar la sosirea intaririlor statueta s-a linistit, strajuind in continuare intrarea in biserica.

Doi vandali rasi in cap s-au napustit asupra statuetei cu topoarele si ciocanele

La data de 31 octombrie, in acest orasel a avut loc un eveniment tragic: in seara acelei zile, doi vandali rasi in cap s-au napustit asupra statuetei cu topoarele si ciocanele, i-au zdrobit capul, mainile, cununa de pe cap si i-au speriat pe credinciosii aflati la rugaciune. Sarind intr-o masina impreuna cu un al treilea complice, care filmase totul cu o camera video, vandalii au disparut. Insa au fost prinsi foarte repede si condamnati de tribunalul local.

Cercetatorii britanici ai fenomenelor anomale enumera 47 de locuri in Irlanda, unde pe parcursul anului 1985 au fost semnalate numeroase cazuri de miscare a statuetelor si alte exemple de intamplari fenomenale legate de Fecioara Maria si de Iisus Hristos.

Fenomenul statuetelor miscatoare

Un alt cercetator a adunat intr-o carte Vezi si crede: statuetele miscatoare din Irlanda mai mult de 100 de marturii si notite jurnalistice inchinate acestor evenimente.

Raspunsurile la intrebarile care apar in legatura cu aceste fenomene nu sunt decat doua, dupa parerea cercetatorilor: fie este vorba despre o minune supranaturala, trimisa irlandezilor de sus, fie sunt niste efecte optice, halucinatii in masa. Specialistii care au studiat ceea ce s-a intamplat in tinutul Kerry au aratat ca in biserica, intre doua statuete inalte, se gaseste o ferestruica rotunda, pe care daca o privesti indelung si apoi iti indrepti privirea catre o alta statueta ti se pare ca aceasta isi schimba pozitia.

In acelasi fel, in apropierea luminarilor si a lampilor, care lumineaza statuetele in intuneric, privitorul poate avea impresia ca statuetele isi misca ochii. Este o explicatie admisa pentru majoritatea minunilor care au loc in intuneric sau in biserici, comenteaza specialistii.

Psihologii contemporani sustin una si aceeasi idee: cand este vorba despre halucinatii in masa, se pare ca cel care vrea sa vada ceva vede intotdeauna, indiferent ca acest lucru exista sau nu in realitate. In ceea ce priveste obiectele mistice, aceasta situatie psihologica se repeta de fiecare data.

Imaginile sangerande ale lui Iisus Hristos

Cum poate o statueta din ghips a lui Iisus Hristos sa sangereze, iar icoana Madonnei sa planga? Chiar daca unora nu le vine sa creada, asemenea intamplari au loc. In anul 1968, un crucifix din lemn, vechi de 300 de ani, din orasul brazilian Porto dom Kashnsas a inceput sa sangereze.

Cercetarile au aratat ca sangele era adevarat. Cu 10 ani in urma acelasi lucru se petrecuse cu un crucifix din Biserica Sfantul Ignatie din Roma. In luna ianuarie 1981 a sangerat obrazul drept al Fecioarei Maria din oraselul sicilian Kaltanizetta.

In luna aprilie 1975 au inceput sa sangereze mainile unei statuete din ghips a lui Hristos, care apartinea unei americance din statul Pensylvanya. Cel mai mult sangele curgea vinerea si in zilele de sarbatoare. Statueta a fost analizata cu raze Roentgen, dar nu s-a descoperit nici o urma a unui rezervor sau a vreunui alt mecanism. Veridicitatea sangelui a fost dovedita. Este adevarat ca continea o cantitate mai mica de hemoglobina (dovada a faptului ca sangele era vechi).

La New Mexico, in luna mai 1979, imaginea lui Hristos de pe o carte postala plastificata a inceput de asemenea sa sangereze. Aceasta carte postala a fost cumparata de Kate Melott. Dupa aceea, cartea a fost vazuta de foarte multe persoane. Se pare ca sangele curgea chiar de pe suprafata plasticului. Verificarea lichidului in Centrul medical din New Mexico a aratat ca sangele era adevarat.

Este interesant ca in imaginile lui Hristos sangele curge din maini si picioare (locul cuielor), frunte (urmele cununei de spini) si coapse (loviturile cu sulita), iar lacrimile Fecioarei Maria curg din ochi.


Social Media

10 Comments

  1. BAAAAAAAAAAAAAAAAA! VOI SUNTETI DUSI TAAARE !CE GRUPA AVEA SINGELE ALA A LU I HRISTOS , BA EL SI-A DAT ISNGELE ODATA PENTRU TOT DEAUNA VOI SUNTETI NAIVI,TIMPITI ORBI S-AU PROSTI,CEI CU VOI NU VA DATI SEAMA DESTEPTILOR MAAAAAAAAARE NAIVITATE MAI EXISTA PE PAMINTUL ASTA CUM PUTETI CONCEPE ASA CEVA . HAI SA VA MA I SPUN CEVA SI DIAVOLUL FACE MINUNI STII?? NU AM TIMP S-ATI SCRII MAI MULTE CRED CA DEGEABA AJUNGEM CA AIA DIN LUMEA A3 MARI FANATICI CARE SE ECHIPEAZA CU EXPLOZIBIL SI SE JERTFESC PT, BEN LADEN CA LE-A PROMIS PE LUMEA CEALALTA 70 DE FECIOARE SI CARNE DE BERBEC CIT O VREA VAI VAI OAMENI USURATICI CREDETI CA TOT CE ZBOARA SE MANINCA ????

  2. Problema ta, este aceea ca lipsa celor 7 ani de acasa sunt principala dovada in lipsa bunului simt si a culturii generale!
    Tot ce trebuie sa faci este sa te obisnuiesti cu iddea ca esti pocait si daca tot esti pocait si nu crezi in preoti sau in biserici, sau in icoane si tot ce cuprinde biserica, am o intrebare dificila pentru creierasul tau!

    Isus a spus „Iubiti-va aproapele ca pe voi insiva!” De ce faci critici absurde aproapelui tau? Nu iti dai seama ca singurul „prost” esti tu?

  3. Eu cred ca este adevarat.In aceste vremuri orice se poate intampla;si la urma urmei nu ma mir de ce Maica Domnului plangea cu lacrimi de sange,pentru ca daca am stii noi cate rautati sunt in lumea asta,cate se inatmpla intr-o singura zii,noi nu putem nici macar sa ne imaginam…si unii se mai mira si de sfarsitul lumii….Vom vedea noi ce va urma.

  4. cand se intampla asemenea minuni,ce-i kre sunt curiosi sa vada cu ochii lor,primul lucru pe care il fac e sa se roage..deci diavolul nu poate face asa ceva,asemenea minuni, pt k el vrea sa fim rai si sa ne indeparteze de Dumnezeu, nu sa ne apropie..eu zic k e foarte bine k se intampla asemenea minuni k si asa suntem prea multi necredinciosi in lumea asta!!

Leave a Reply