Clarviziunea reprezinta calitatea cuiva de a patrunde, de a pricepe un fenomen in toate amanuntele lui si de a-i prevedea desfasurarea in viitor mai limpede decat semenii sai. Se pare ca clarviziunea este obtinuta pe cale telepatica, mai ales cand este vorba despre evenimente care au un puternic impact in inconstientul multor persoane. In acest articol, vom vorbi despre trei intamplari uluitoare de clarvizune.
Incendiul „vazut” si „prevazut” de Swedenborg
Intr-o zi a anului 1759, filozoful suedez Emanuel Swedenborg (1688-1772) se afla, impreuna cu insotitorii sai, in vizita la Goteborg, situat la o distanta de 600 km de Stockholm. In momentul in care se pregatea sa cineze, Swedenborg a sarit brusc de pe scaun, anuntand celor prezenti izbucnirea unui incendiu la Stockholm. Cuprins de o agitatie neobisnuita, cu privirea fixata in departari, Swedenborg a povestit timp de doua ore, cu lux de amanunte, desfasurarea catastrofei: flacarile ce cuprindeau tot mai multe case, oamenii care alergau disperati tipand, incercarile nereusite de a localiza incendiul. Toti cei prezenti au trait, alaturi de Swedenborg si prin intermediul relatarii sale, dramatismul intregului eveniment.
Dupa trecerea celor doua ore, Swedenborg a comunicat usurat ca focul a fost stapanit, exact in momentul in care ajunsese in pragul propriei sale case. A doua zi, Swedenborg a intocmit un raport detaliat asupra viziunii sale, pe care l-a trimis guvernatorului orasului Stockholm. Raspunsul primit a confirmat exactitatea relatarii si coincidenta in timp a evenimentului si viziunii.
Explozia terorista de la Bologna, perceputa cu 2 ore inainte
In ziua de 2 august 1980, la ora noua dimineata, Antonio Ribera a avut un vis nelinistitor: „Ca si cand m-as fi uitat la un film proiectat pe un mic ecran, vedeam cateva persoane alergand nebuneste in timp ce se prabuseau niste ziduri de caramida in mijlocului unui mare nor de praf. Am avut impresia ca erau multi morti. Cu litere mari, de culoare rosie am vazut scris cuvantul BOMBA. S-a trezit imediat si i-a spus sotiei sale: „Undeva, s-a intamplat ceva teribil”. Doua ore mai tarziu, in timp ce ascultau stirile la radio, au aflat ca, exact in timpul visului sau, murisera aproape o suta de persoane in gara orasului italian Bologna, ca urmare a unei explozii teribile provocate de niste teroristi.
Viziunea eruptiei unui vulcan
In august 1883, Edward Sanson, redactor al unui ziar din Boston, a avut un cosmar oribil dupa ce adormise cu capul pe masa de lucru. Se facea ca o multime de oameni strigau si incercau sa scape de o mare de lava, vapoare erau sfaramate de valuri uriase, iar o eruptie vulcanica distrusese o insula intreaga. Se spune ca ziaristul a pus pe hartie acel vis care l-a impresionat atat de mult si a lasat hartia pe masa. Directorul ziarului a gasit-o si a hotarat sa publice acele randuri. Putin mai tarziu, a sosit vestea ca tocmai in acea noapte, un vulcan provocase una dintre cele mai teribile eruptii din istorie in insula Krakatoa, aproape de Jawa, in timpul careia au murit peste 35 000 de persoane, iar tsunami-ul care a urmat a distrus o multime de vapoare.
Comments are closed.