luni, octombrie 3, 2022
AcasăDivinatieAstrologieFazele Lunii si influenta lor asupra omului

Fazele Lunii si influenta lor asupra omului

Fazele Lunii si influenta lor asupra omului

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

lunaIn cele ce urmeaza o sa vedem cum influenteaza fazele Lunii (Luna Noua, Luna Plina, primul si al treilea patrar) miscarea energiei si a fluidelor din organismul uman. Pentru aceasta ne vom folosi de vechea terminologie Yin si Yang.

1. Cu termenul Yang este denumita gravitatia pamanteasca, iar prin Yin – cea lunara si solara.

2. Pozitia: Yang – interioara, Yin – exterioara.

3. Directia: Yin urca, Yang coboara.

4. Tendinta: Yin largeste, Yang restrange.

5. Greutate: Yin este usor, Yang este greu.

6. In organismul uman, energia Yang merge de sus in jos, iar energia Yin de jos in sus.

1) Luna Noua

In perioada de Luna Noua partile fluide ale organismului prin intermediul gravitatiei colective a Lunii si a Soarelui se indreapta catre capul omului. Luna Noua este prima perioada deosebita, in care Yin se afla in punctul lui maxim si se petrece astfel nasterea opusului, Yang.

In perioada de Luna Noua procesele de crestere si de urcare se transforma in opusele lor – procese de restrangere, indreptate in jos. O asemenea intorsatura brusca duce la niste cerinte crescute fata de organismul uman.

2) In prima faza

In prima faza incepe scaderea gravitatiei colective a Lunii si Soarelui, ajungand pana la neutralizarea lor reciproca. Astfel, din punct de vedere exterior, influenta Yin asupra fluidelor din organism scade, in timp ce influenta Yang, influenta pamanteasca, creste. Aceasta se explica prin faptul ca fluidele din zona capului se indreapta in jos si se dispun uniform in organism. Prima faza a Lunii inseamna cresterea activitatii Yang asupra organismului uman.

Punctul primului patrar se caracterizeaza printr-o activitate extraordinara a organismului – manifestarea energiei Yang.

Greutatea omului in punctul primului patrar al Lunii este cea mai mare. In acest punct de tranzitie, cand Yang este la valoarea maxima, ia nastere opusul sau, Yin. In organism sub actiunea fortelor Yin incepe procesul de dilatare. Schimbul dintre aceste procese contradictorii necesita o munca interioara uriasa, un adevarat stres pentru organism.

3) In cea de-a doua faza

In cea de-a doua faza creste treptat gravitatia exterioara a Lunii si a Soarelui. Yin creste, Yang scade. Energiile si fluidele din organismul uman se indreapta din interior catre exterior. De aceea, aceasta perioada este cea mai favorabila pentru purificarea organismului. Activitatea fizica trebuie redusa, pentru a nu perturba fluxul de energie.

4) In perioada de Luna plina

In perioada de Luna plina influenta contradictorie a Lunii si a Soarelui asupra Pamantului este maxima. In organismul uman energia se revarsa liber din interior catre exterior.

In perioada de Luna Plina are loc o intorsatura de la largire catre restrangere, are loc o lupta, o ruptura in cele mai subtile niveluri ale organismului uman. Aceasta inseamna un stres colosal pentru organism.

5) In cea de-a treia faza

In cea de-a treia faza, dupa ruptura produsa de stresul largirii si al restrangerii, procesele de restringere – Yang – incep sa domine. Acum energia si partile fluide ale organismului uman se indreapta in profunzime. In acest timp intra in actiune toate procesele Yang si organele legate de ele. Omul capata puteri noi, vrea sa se miste cat mai mult, sa faca sport, sa supuna organismul unui efort. Aceasta este cea mai buna perioada pentru eforturi fizice pe care organismul le depaseste fara nicio problema. In aceasta faza activitatea sexuala are un nivel foarte ridicat.

Cel de-al treilea patrar este punctul restringerii maxime in organism a energiei gravitationale Yang, energia pamanteasca. Se naste astfel o intorsatura interna de la restrangere catre largire. Aceasta zi de furtuna interioara trebuie petrecuta in liniste, trebuie evitate eforturile foarte mari, mancarurile grele si alte asemenea lucruri – tot ceea ce trezeste in organism stresul.

In cea de-a patra faza

In cea de-a patra faza, fluxul de energie si fluidul din interiorul organismului uman se indreapta catre cap, greutatea corpului scade, intra in actiune toate organele Yin. In plan exterior aceasta faza se caracterizeaza prin cresterea pasivitatii, eliminarea toxinelor din organism, purificarea naturala a organismului.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

2 Comments