Home Spiritualitate teoreticaCugetari Farsorul cosmic: este existenta noastra o farsa?

Farsorul cosmic: este existenta noastra o farsa?

by admin
62 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

iluzie3Este insasi existenta noastra o farsa? Oare tot ceea ce vedem nu este decat o amagire? Gnosticii, maniheistii si alte secte timpurii persecutate de catre Biserica au crezut totdeauna in aceste teorii, afirmand ca lumea a fost creata de un zeu fals, Iehova, care a furat lumina creatiei originale, inseland omenirea inca de atunci. Aceasta credinta i-a trimis pe multi dintre adeptii ei pe rug sau la moarte, intr-un fel sau altul. Totusi, budismul sugereaza acelasi lucru: toata experienta faptica apartine domeniului Maya, amagirii: noi ne aflam aici, pe Pamant, pentru a respinge aparentele false si pentru a atinge Nirvana.

Nirvana, ca si raiul poate parea dincolo de subiect, dar ideea ca noi suntem pionii unei mari farse cosmice se mentine si astazi, nu in ultimul rand pentru ca viata deseori ni se pare o gluma proasta. Sa luam exemplul generalului Sedgewick, care, in timpul unui asediu pe vremea razboiului civil din America, isi incuraja soldatii ridicandu-si capul peste parapetul redutelor si strigand: „N-ar fi in stare sa loveasca nici macar un elefant la asa dist…” – ultimele sale cuvinte au intrat in istorie. Sau hotul din Barnsley, Yorkshire, care a aflat prea tarziu ca pravalia pe care tocmai o prada gazduia o conferinta a detectivilor specializati in prinderea hotilor de magazine. Sau cazul crimei englezesti din 1911, in care trei oameni au fost spanzurati, pentru asasinarea lui Sir Edmundbury Godfrey, pe dealul Greenberry Hill, numele acestora fiind: Green, Berry si Hill.

Autorul iconoclast american Charles Hoy Fort (1874-1932) si-a petrecut intreaga viata strangand si relatand astfel de nebunii si coincidente. El a ajuns la concluzia ca rasa umana apartine unui glumet celest, copilaros de nemilos, caruia, pur si simplu, ii place sa se joace cu noi. Sau poate ne pacalim singuri, inconstient?

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

2 comments

anastasia 28 iulie 2010 - 13:30

Nu cred nimic din ceea ce scrie mai sus , parte cu farsa e o prostie inventata ,iar intamplarile de mai jos sunt doar simple coincidente 😉

cikipic 26 mai 2011 - 20:33

Nu e inventata e doar teoria unui om care s-a jucat cu mintea! asa am si eu impresia cateodata ca viatza nu are niciun rost nici o logica si am si argumente care imi dau dreptate. dincolo de sentimente nu se afla nimic! niciun ideal niciun scop de atins … nimic!

Leave a Comment