marți, octombrie 4, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaCugetariDumnezeu nu ne paraseste niciodata!

Dumnezeu nu ne paraseste niciodata!

Dumnezeu nu ne paraseste niciodata!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Dumnezeu nu ne paraseste niciodata. Bunul Dumnezeu pazeste cu amandoua mainile Sale lumea contemporana; mai demult o ocrotea numai cu una. Astazi insa, in mijlocul atator primejdii in care traieste omul, Dumnezeu il pazeste precum mama pe pruncul ei atunci cand incepe sa paseasca. Astazi mai mult decat odinioara ne ajuta Hristos, Maica Domnului, Sfintii, dar noi nu intelegem. Unde ar fi fost lumea daca ei n-ar fi ajutat!… Lumea demult ar fi putut fi distrusa de multi conducatori. Cum ne pazeste Dumnezeu si noi nu pricepem!

Odinioara, parintii nostri mergeau la tarini si de multe ori ne lasau la vecina, ca impreuna cu copiii ei sa aiba grija si de noi. Dar atunci copiii erau echilibrati. Doar o privire ne arunca vecina si isi facea treburile ei, iar noi ne jucam linistiti. Tot astfel si Hristos, Maica Domnului, Sfintii, mai demult, doar cu o privire supravegheau lumea. Astazi si Hristos si Maica Domnului si Sfintii pe unul il tin de aici, pe altul de dincolo, pentru ca oamenii nu sunt echilibrati. Cu atatea mijloace primejdioase ce exista azi, lumea s-ar fi nenorocit de n-ar fi ajutat Dumnezeu. Dar avem de Tata pe Dumnezeu, mama pe Maica Domnului si frati pe sfinti si ingeri care ne pazesc.

Cat de mult uraste diavolul neamul omenesc, pe care vrea sa-l faca sa dispara! Iar noi uitam cu cine ne luptam. Daca ati sti de cate ori diavolul a infasurat pamantul cu coada sa ca sa-l distruga! Insa nu-l lasa Dumnezeu, ci ii strica planurile. Raul pe care merge sa-l faca aghiuta, Dumnezeu il pune in valoare si din el scoate un mare bine. Diavolul ara acum, dar Hristos este Cel ce va secera la urma.

Dumnezeu ingaduie sa se faca acum o zguduitura puternica. Vin ani grei. Vom avea incercari mari… S-o luam in serios, sa traim duhovniceste. Imprejurarile ne silesc si ne vor sili sa lucram duhovniceste. Si este bine sa facem aceasta cu bucurie si de bunavoie, iar nu cu mahnire, de nevoie. Multi sfinti ar fi dorit sa traiasca in vremea noastra ca sa se nevoiasca. Vom vedea evenimente infricosatoare. Se vor da lupte duhovnicesti. Sfintii se vor sfinti mai mult si spurcatii se vor spurca si mai rau (Apoc. 22,11.).

(Text de Sf. Paisie Aghioritul)

Foto: maxpixel.net (Commons Creative – free)

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.