Cum isi aleg sufletele noul trup inainte de nastere?

Social Media
 •  
 •  
 •  

suflet75Unor suflete le este cu adevarat dificil ca la o perioada de timp dupa moarte sa isi gaseasca un trup in care sa se nasca. Iar motivul este foarte simplu. Daca am putea sa le divizam, sufletele se impart in trei categorii. Din cea inferioara fac parte oamenii a caror constiinta este aproape inexistenta, a caror constiinta este inferioara; din categoria a doua fac parte cei a caror constiinta este foarte evoluata si pura; iar din a treia categorie fac parte oamenii mediocri – o combinatie a primelor doua categorii.

In India este folosita o toba, damroo, ale carei capete sunt foarte largi, iar mijlocul este foarte ingust. Daca ne imaginam aceasta toba ca fiind ingusta la capete si mare la mijloc, atunci vom putea intelege foarte usor situatia sufletelor neintrupate. La capetele inguste se afla foarte putine suflete. Acestor suflete inferioare si superioare le este foarte dificil sa se reintrupeze. Dar sufletele care fac parte din categoria de mijloc – care sunt foarte multe – nu au nicio problema in gasirea unui trup, deoarece pentru acestea intotdeauna este pregatit un pantec.

La o perioada de timp dupa moarte, sufletul vede sute de cupluri care fac dragoste – si de care cuplu se simte atras, va patrunde in acel pantec. Multe suflete superioare nu pot intra in pantecele unor femei obisnuite. Un suflet superior are nevoie de un cuplu care sa aiba o constiinta foarte evoluata, astfel incat sa ii fie accesibile dupa nastere potentialitatile cele mai elevate. De aceea, un asemenea suflet trebuie sa astepte. In mod similar, sufletele inferioare trebuie si ele sa astepte pana cand apar cupluri cu o calitate a constiintei foarte decazuta. Insa sufletele mediocre nu au nicio dificultate in a se reincarna rapid. Pentru acestea exista in permanenta pantece accesibile.

Exista in India o tehnica de meditatie pentru cei muribunzi, denumita Bardo. Prin aceasta tehnica, celui care a murit i se sopteste la ureche: “O sa vezi sute de oameni facand dragoste, dar nu trebuie sa te grabesti sa te indrepti spre niciun cuplu. Mai asteapta; nu patrunde imediat in pantecul de care te simti atras.” Daca ar face-o, ar fi exact ca si cand ar pleca la cumparaturi si ar intra in primul magazin intalnit, fara sa aleaga si fara sa faca nicio selectie intre magazine. Prin metoda Bardo, sufletul este avertizat: ,,Ai grija! Fii foarte atent! Nu te grabi, continua sa cauti: ia totul in considerare.” Sufletul va vedea sute de cupluri facand dragoste, dar dintre toate acestea, el se va simti atras doar de un singur pantec.

Sufletele superioare si cele inferioare trebuie sa astepte pana gasesc un pantec potrivit. Sufletul inferior nu poate gasi foarte usor un cuplu care sa aiba un caracter inferior potrivit necesitatilor sale. In mod similar, sufletul superior asteapta pana gaseste un cuplu care sa ii satisfaca necesitatile. Aceste suflete inferioare neintrupate sunt asa-zisele spirite rele despre care se vorbeste in toata istoria omenirii: iar sufletele superioare sunt zeii. Dar pentru un suflet obisnuit este intotdeauna pregatit un pantec care sa il primeasca. La o perioada de timp dupa ce s-a produs despartirea de corpul fizic, un suflet mediocru patrunde intr-un pantec pentru a porni intr-o noua existenta fizica.

14 comentarii la „Cum isi aleg sufletele noul trup inainte de nastere?”

 1. Este o teorie si poate ar fi asa, daca, acolo sus nu ar exista niste ingeri, entitati de lumina care sa pregateasca viitoarea viata a sufletelor. Dar parerea mea este ca reancarnarea nu se face la intamplare nici pt sufletele neevoluate….mai ales aceste suflete sunt tinute sub control si nu pot intra cum au vor ele in orice trup. Totusi cazurile de posedare sunt extrem de rare. Cat despre bebelusi…hai sa fim seriosi, doar pe pamant la noi domneste un haos aparent si unii copii sunt lasati nesupravegheati, acolo, nu este de loc asa.

 2. Parerea mea e ca nu sufletele isi aleg corpul ci ele sunt programate sa se reincarneze de o entitate mult mai superioara. Menirea noastra sau mai bine zis a sufletelor ca si entitati spirituale este sa ajunga, sa spunem la perfectiune. Asta e si de fapt motivul reincarnarii; chiar si un suflet involuat trebuie sa treaca prin mai multe etape, vieti, ca sa poata deveni un suflet evoluat.
  Asta este pur si simplu opinia mea si nu vreau sa conving pe nimeni de ceea ce cred eu personal sau sa dezaprob parerile altora.

 3. Cred ca legea atractiei are o simnificatie deosebita ,cit si legea karmei.Din tot ce am citit eu,dupa moarte sufletele nu revin imediat la reincarnare,trebuie sa treaca o perioada buna de timp(doar sintem asteptati dincolo de cei dragi),timp in care,invata in continuare evolueaza,se perfectioneaza,fiecare la nivelul sau.Cind hotarasc ca a sosit timpul pt.o noua reincarnare,se face un plan ,si cred,ca revin cam in aceleasi familii doar in alte ipostaze nimic nu este lasat la intimplare,asta este legea karmica,tot ce nu ai reusit sa termini in viata anterioara,continui in urmatoarea inclusiv relatiile cu cei din jur.Totusi,eu cred ca un suflet evoluat spiritual se pate naste din parinti simpli,in funUctie de ce si- a propus ,inviata urmatoare,obstacole,greutati,etc.Unele spirite aleg custiinta o viata plina de greutati ca sa-si purifice karma mai rpede.

 4. Eu cred ca sufletul este o foma de energie si nu are constiita sinelui.Cand omul moare elibereaza aceasta forma de energie vitala.Ea este atrasa cumva in primele secunde ale conceptiei,cand incepe diviziunea celulara urmand a se dezvolta pe masura ce organismul creste si relationeaza cu lumea exterioara.Sufletul nu are constiinta,cunostiinta si nici nu poate sa devina altceva decat este.Ca dovada pot sa argumentez ca inafara unor cunostiinte tehnice,fata de oamenii care au trait cu mult inaintea noastra,nu suntem si nu gandim foarte diferit.Relatiile intre oameni si valorile morale,sant aceleasi.Ca sa fiu mai plastic incarcatura este aceeasi difera doar vehicolul.Sufletul te face sa traiesti.Ceea ce devii este actiunea societatii in care traiesti,a norocului pe care ti-l ofera viata a educatiei pe care o primesti.La un organism egal(sanatos) toti oamenii sunt la fel si au aceeasi sansa in primele secunde de la nastere.Dupa aceea este altceva.De exemplu “nota” la nastere, stampila pusa pe fruntea ta de catre societate.Sufletul nu are amintiri nu are regrete.Sunt egale intre ele nu pot fi impartite si cantarite in mod stupid,nu pot evolua spiritual deoarece nu au constiinta,Sufletul este o forma de energie sublima pe care o au toate fiintele vii.Nu sufletul se dezvolta in om ci mintea lui.Cand omul moare se pierde nu sufletul lui ci mintea lui,cunostintele dobandite,experienta care trebuie transmisa celorlalti.Nu sufletul este pretios ci OMUL.Trebuie sa avem mai multa grija unul fata de altul.Putem sa traim foarte mult nu cu sufletul ci in amintirea oamenilor cu ceea ce lasam in urma noastra.

 5. poate cineva sa-mi spuna cum e cu ferilizarea in vitro? eu am nascut gemeni prin fertilizare in vitro. cum credeti ca m-au ales ei pe mine? in momentul introducerii embrionilor?
  eu am senzatia ca am suflete f evoluate alaturi de mine, unul din ei e cel putin de copil de cristal, au venit sa spele karma de neam?

 6. Scopul principal al reâncarnărilor este de a experimenta câ se poate de mult, la toate nivelele. Venim pe acest pământ ca la o şcoală. Sufletul este părticica din Dumnezeu care suntem noi. Şi trebuie să invăţăm ce este binele, iubirea şi ce este răul, cu toate sentimentele negative. Motivul – pentru a înţelege şi aprecia la adevărata valoare Iubirea lui Dumnezeu, pentru a nu cădea in păcatul îngerilor căzuţi. Până la finalul vieţilor noastre, trebuie să experimentăm ce inseamnă să fi vindecător, pacient, victimă, călău, elev, profesor, etc. Pe parcurs, sau la finalul acestor lecţii, vom ajunge la a realiza că suntem parte din Dumnezeu, suntem Iubire şi cu lecţiile învăţate, ne vom întorce la El, putând aprecia la adevărata valoare Iubirea cu care ne înconjoară. În perioadele în care nu suntem întrupaţi vedem şi analizăm toate vieţile şi acţiunile noastre anterioare, şi în funcţie de acestea ne trasăm noua viaţă pentru a învăţa lecţiile ce nu am reuşit să le învăţăm anterior. Pentru îndeplinirea cu succes a planului propriu, alegem perechea de părinţi potrivită pentru a ne creşte cu educaţia ce ne va facilita învăţarea lecţiilor ce ni le-am propus. Astfel dacă într-o viaţă anterioară am fost mîndrii sau egoişti, vom alege o familie umilă şi altruistă, pentru a putea experimenta şi învăţa umilinţa. Pentru succesul deplin este nevoie să trăim din inimă, pentru că astfel urmăm planul propriei scântei divine – sufletul. Adică dorinţele sinelui inferior (ego-ul) să fie aceleaşi cu cele ale sinelui divin (sufletul). Altfel din nou ne vom îndepărta de la planul iniţial şi va fi nevoie de încă o reîncarnare … şi tot aşa mai departe. Pace în suflet vă doresc şi Iubire Divină în inimă să aveţi. Doamne ajută

 7. Sunt si eu un adept al reincarnarii si sunt convins k acel corp eteric care nu se distruge la moartea fizica este adevarata noastra identitate si dk el este complet si pur(am inteles k avorturile fragmenteaza sufletele)atunci noi putem ramine in acea stare eterica avind alte simturi mai dezvoltate si nu mai e nevoie sa revenim intr-un alt trup decit daca vrem sa ajutam alte fiinte pt evolutia lor. Pina atunci trecem prin ff multe vieti in diferite trupuri si jucam diferite roluri pt a ajunge sa intelegem cu adevarat conceptul de iubire si adevarata noastra destinatie. Sper ca odata cu trecerea timpului sa mai iasa la iveala multe din misterele existentei noastre si pe masura ce mai multi oameni vor intelege k nu poti trai doar pt placerile senzoriale ale corpului fizic iar raul facut iti creeaza o karma pe care o iei mai departe cu urmatoarea incarnare ,in aceiasi masura vor intelege ca trebuie sa-si schimbe atitudinea lor interioara fata de ei insisi si semeni lor.As vrea sa stiu si eu legat de constiinta si cred k sufletul are asa ceva sau daca nu in orice caz acel corp eteric(din cite am inteles corpul cauzal)este purtatorul informatiei a tuturor vietilor noastre si marii fizicieni ai lumii au demonstrat k informatia nu se pierde ci merge intr-un alt subplan al Universului. Suntem materie in stare de vibratie iar moartea(iesirea din corpul fizic)nu este altceva decit trecerea pe o alta frecventa care nu mai poate fi accesata de cei vii dar eu sunt convins k acolo suntem mai vii decit aici unde suferinta corpului fizic este una din fricile noastre principale si care ne tine pe loc evolutia. Sper sa ma reincarnez o fiinta tot atit de sufletista cum sunt chiar dk am si eu o karma acumulata pt care voi trebui sa o echilibrez.Si mai cred ca la reincarnare avem un ajutor din partea fiintelor care au evoluat si care ne arata unde am gresit si ce lectii de invatat mai avem adica rolul din viata urmatoare .

 8. NAMASTE DRAGII MEI ! Sînt comentarii şi comentatori care de care mai plini de umor ! Primul pas e făcut ! Al doilea este de bază ,deoarece dacă tot vi cu completări, fă-o dintro sursă credibilă,carte,autori consacraţi,ştiinţa care şi aduce un plus experienţei spirituale,astfel ele completîndu-se şi dîndu-ne nouă profanilor un alt plus de certitudine,avînd în vedere că tot mai mulţi căutători pe net găsesc articolo sau site-uri care mai rău dezimformează,o fac cu rea credinţă şi sînt puşi la dispoziţia CABALEI…. Bineînţeles că nu e regula asta,dar e bine să verificăm totdeauna proprietarul blogului,site-ului ,cît de în temă e cu tematica abordată,e un erudit,are reale aplecări pentru astfel de teme sau o face doar pentru bani-ştiţi şi voi,cu cît îţi citesc mai mulţi postările cu atît cîştigi mai bine…..deci,în consecinţă,informaţia corectă e minimalizată în favoarea SENZAŢIONALULUI,aşa cum procedează şi tabloidele,care pentru a fi citite cu orice preţ,afişează titluri de o şchioapă dar în care nu spun nimic. Cartea la care faci referire se numaşte “BARDO TODOL” sau cartea TIBETANĂ A MORŢII —nu indiană. O am la loc de cinste în bibliotecă. Mai este ceva ce ar fi de luat în seamă,acel fapt ,ca după ce citim un articol sau o carte care ne-a marcat ,să luăm DE BUNE tot ceea ce se afirmă acolo .Asta n-ar fi un lucru rău,rău e că noi chiar credem cu toată tăria cele scrise acolo şi repetăm papagaliceşte fără a trece şi prin filtrul INIMII afirmaţiile respective. Trebuie avut permanent în vedere că LUMEA SPIRITUALĂ e infinit mai DIVERSIFICATĂ ŞI VARIATĂ DECÎT INGUSTUL NOSTRU 3 D cu densitate 5-8 la care noi mereu ne raportăm. Concluzia este să NU VĂ CONDUCEŢI DOAR DIN O SINGURĂ SURSĂ DE INFORMAŢIE,cu cît sînt mai multe cu atît unghiul de verede se deschide şi posibilitatea de a compara planurile dar şi sursele sînt mai AMPLE,NU E NIMIC GREŞIT CÎND CINEVA AFIRMĂ CĂ EL ESTE RELIGIOS ŞI SINGURUL MOD ÎN CARE ISUS s-a încarnat ,e în ieslea de la Betleem. Alte surse,de exemplu în “INTERGAREA SUFLETELOR” a lui Sal Richele,unde spune că ISUS ESTE ARCTURIAN ,în altă carte de alt autor -Tom Kanyon, spune că Isus este SIRIUSIAN…….. Ce credeţi ? puteţi cataloga pe cineva mincinos ? eu nu cred,deoarece planurile spirituale fiind imposibil de plasat întrun loc anume dar şi ATEMPORALE ,nici nu ştim de fapt care este linia care delimitează ADEVĂRUL DE NE-adevăr,cine sîntem noi să dăm verdicte ? CÎT DE COERENŢI,EXACŢI ŞI PE CE NE BAZĂM ATUNCI CÎND CONTRAZICEM pe cineva numai pentru că noi ,nu mai ştiu unde am citit că adevărul nostru e altul diferit de adevărul celui de lîngă mine !

 9. Presupuneri, păreri…prostii. N-aveți de unde să știți care e realitatea…dacă există ceva dincolo de moarte nu va ști nimeni decât când cineva plecat acolo se va întoarce să spună adevărul. Și știți bine că asta nu s-a întâmplat și n-o să se întâmple niciodată pentru că sunt prostii, aiureli, nu mai delirați, treziți-vă la realitate, deschideți ochii și vedeți ceea ce e de văzut, trăim AICI, ACUM, , o dată pentru totdeauna iar restul e HAZARD…

Lasă un comentariu