Home Uncategorized Doua lucruri socante descoperite de medicii canadieni: creierul functioneaza dupa moarte si fiecare om experimenteaza altfel moartea

Doua lucruri socante descoperite de medicii canadieni: creierul functioneaza dupa moarte si fiecare om experimenteaza altfel moartea

by admin
83 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Viata ar putea continua dupa moarte, sustin cercetatorii. Medicii au descoperit dovezi conform carora creierul oamenilor continua sa functioneze dupa ce acestia sunt declarati decedati din punct de vedere clinic. Medicii canadieni din cadrul unei unitati de terapie intensiva au descris un caz extraordinar si neobisnuit, noteaza descopera.ro, care citeaza Mail Online.

Cercetatorii de la Universitatea de Vest din Ontario, Canada, au analizat impulsurile electrice din creierul unor pacienti in raport cu bataile inimii dupa ce persoanele au fost deconectate de la aparatele care ii tineau in viata. Incetarea activitatii creierului a precedat inactivitatea inimii in trei din patru cazuri. Insa la un pacient, creierul a continuat sa functioneze dupa ce inima lui s-a oprit. Creierul pacientului a continuat sa functioneze 10 minute dupa ce persoana a intrat in moarte clinica.

,,La un pacient, undele delta din creier au persistat sa functioneze desi ritmul cardiac si presiunea arteriara au incetat sa mai functioneze,” spun cercetatorii. Activitatea cerebrala din creierul fiecarui pacient a fost diferita, ceea ce inseamna ca fiecare persoana experimenteaza moartea intr-un mod unic. Experimentul ridica mari intrebari cu privire la momentul in care o persoana poate fi declarata moarta si ii pot fi prelevate organele pentru transplant.

In 2013, un fenomen similar s-a produs atunci cand expertii au realizat experimente pe soareci ale caror inimi nu mai functionau. Creierul a continuat sa fie activ un minut dupa ce soarecii au fost decapitati.

Sursa: bzi.ro

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment