Profetiile lui Sundar Singh sunt false! „Noul Ierusalim” din Biblie nu va fi niciodata in Bucuresti (Romania)!

noul Ierusalim RomaniaExista in lume mai multe „profetii” despre locurile in care s-ar putea intemeia Noul Ierusalim, si nu putini sunt cei care sunt foarte convinsi ca traiesc in spatiul predestinat de Dumnezeu pentru o misiune spirituala de importanta mondiala.

Cea mai celebra dintre ratacirile de acest gen care s-au raspandit cu mare succes in Romania este cea care are la baza asa-numitele „profetii ale lui Sundar Singh” (ele au fost prezentate pe larg in cadrul acestui articol din 2009: Un indian profeteste ca noul Ierusalim va fi Romania).

Ideile principale ale acestui text sunt urmatoarele: „Romania va trece prin mai multe faze de transformari spirituale, devenind in cele din urma, gratie spiritualizarii sale, un veritabil focar spiritual (…) Se va numi «Noul Canaan», iar Bucurestiul se va transforma intr-un centru spiritual al acestuia (…) Bucurestiul va fi considerat «Noul Ierusalim pamantesc» (…) Asa precum a ales Mantuitorul Isus pe iubitii Sai apostoli din Galileea, cea mai inapoiata provincie din acea vreme, insa cu cea mai darza credinta, pe acelasi considerent a ales si Tara Romaneasca si poporul roman, sa fie altar de viata pilduitoare (…) Canalul Marea Neagra – Dunare va functiona normal, precum si canalul Dunare – Bucuresti, ceea ce va permite vapoarelor de mare tonaj sa mearga pana la Cetatea Minunata, acestea fiind lucrari din Plan Divin care se vor realiza fulgerator”.

Aceste profetii au fost primite cu deosebita receptivitate de catre romanii care au gasit in ele ecoul unor aspiratii de factura mesianica. Nu putini au fost cei care, dupa ce le-au citit cu mandrie, au raspandit mai departe „vestea cea buna” a faptului ca Noul Ierusalim va fi in tara noastra. Demersul lor este justificat in masura in care daca intr-adevar viitorul ar fi rezervat Bucurestiului cinstea de a fi Noul Ierusalim, atunci ar fi fost normal ca toata suflarea romaneasca sa graviteze in jurul acestor profetii.

Formula introductiva a fost de mare efect: „Acum cand fac cunoscute aceste profetii, daca as fi roman de origine, probabil ca as putea fi invinuit de partinire nationala, iar daca as fi european din continuitatea latina, ar exista fara indoiala unele motive sa fiu judecat intr-un fel omenesc, cu patima omeneasca. Insa, deoarece sunt indian luminat prin intermediul lui Isus Hristos si ferm stabilit in credinta crestina, pot vorbi acum cu toata usurinta incredintandu-va ca acum nu fac altceva decat sa exprim voia lui Dumnezeu”.

Sundar Singh, despre care se sustine ca ar fi autorul profetiilor, este cel mai celebru caz de convertire de la hinduism la crestinism. Fara a discuta trecerea de la paganismul hindus la crestinismul de coloratura neoprotestanta (desi a primit botezul la anglicani, Sundar Singh s-a aratat deschis fata de toate gruparile „crestine”, fiind reticent numai fata de Biserica Catolica) si fara a analiza originea „minunilor” la care a fost martor, sunt importante trei elemente: daca Sundar Singh era in masura sa faca profetii despre sfarsitul lumii, daca profetiile despre tara noastra ii apartin sau nu, si daca aceste profetii – chiar daca nu ii apartin lui Sundar Singh – se pot implini.

Pentru cei care nu cred in aceste profetii, un lucru este evident: cu siguranta ca ele nu ii apartin lui Sundar Singh. O dovada in acest sens este ca desi in text se face referire la vestea pe care o aduce poporului roman – argumentand ca nu are nici un motiv sa il laude de prisos, Sundar Singh nu a facut niciodata publica o astfel de profetie. Nici in conferintele pe care le-a tinut in toata lumea, nici prin scrisul sau (si interesul pe care l-a manifestat fata de tara noastra a fost atat de mare incat, desi a predicat si prin Europa, la noi nu s-a ostenit sa ajunga). Nimic din ceea ce a scris Sundar Singh nu contine vreo referire la viitorul mesianic al Romaniei.

Cei care au alcatuit aceste profetii le-au raspandit sustinand ca Sundar Singh a vrut ca ele sa fie cunoscute doar de catre un cerc restrans de initiati. Dar atunci de ce se adreseaza poporului roman si nu doar acelor initiati? De ce nu poate fi dovedit faptul ca ii apartin lui Sundar Singh, daca acesta ar fi vrut sa fie purtatorul „cerescului” mesaj adresat poporului nostru? Oricine cunoaste „profetiile” si in acelasi timp cunoaste si ceva despre personalitatea lui Sundar Singh isi da seama ca acesta nu putea redacta astfel de profetii. El sustinea atat in conferinte cat si prin scrisori particulare ca sfarsitul lumii va fi asa cum este prezentat de Apocalipsa Sfantului Ioan si nu altfel. Sfanta Scriptura arata ca Noul Ierusalim se va arata cu mare slava abia dupa ce „Cerul cel dintai si pamantul cel dintai au trecut” (Apocalipsa 21, 1). Adica dupa ce despre orasul Bucuresti se va vorbi la timpul trecut. Aceasta nepotrivire fundamentala intre ceea ce arata Sfanta Scriptura si ceea ce arata aceste „profetii” este o conditie necesara si suficienta pentru a dovedi falsitatea celor din urma.

Cei care au compus „profetiile” au speculat faptul ca falsul va fi observat destul de greu, ca punand inaintea oamenilor povestea vietii unui hindus convertit (poveste care are anumite asemanari cu literatura hagiografica), lumea va trece cu vederea autenticitatea profetiilor. Asa a si fost. Profetiile au avut parte de o primire foarte calduroasa, caci au zgandarit orgolii nationaliste, si printr-o amagire de coloratura mesianica au creat impresia unui rost (altul decat cel real) pentru care necazurile prin care trece poporul nostru merita sa fie infruntate.

15 Comments

 1. Asazisul nationalism al romanilor este nemasurabil.Puterea acestei pastile este reflectata si de dorinta realizarii acelei orori numita Biserica neamului.Sau poate profetia este apa pusa la radacina acestei orori?Oricum felicitari tuturor babelor induiosate si inlacrimate de fericirea care va lovi Romania si care cred ca merita rasplata divina pe drept.Evreii sunt mici copii.

 2. Salutari tuturor, Este posibil sa fie adevarata profetia deoarece Sf. Parinte Arsenie Boca a prezis ca: „Bucurestiul va fi al 2 lea Ierusalim” (cautati pe youtube marturii despre Parintele Arsenie Boca) si ca sa se potriveasca cu Sf. Scriptura eu cred ca dupa ce va fi distrus tot ce exista pe Pamant Noul Ierusalim va fi in locul Bucurestiului. Domnul sa fie Slavit, laudat si binecuvantat in veci. Amin

 3. crestini?..romanii???:))))am ramas uimit cand am inceput sa studiez biblia neinfluentat de nici o religie…pur si simplu am cazut in genunchi si am cerut ajutor cu inima sincera…oricine o poate face…..iar cand am inceput sa vb cu diversi preoti organizatii religioase oameni cu intelect impresionant….am obs ca multi folosesc biblia ca mijloc de manipulare….sfat pt orice om de pe planeta….daca vrei sa il cunosti pe dumnezeu deschide biblia si citeste fara ca nimeni sa iti spuna ce si cum ar trebui sa crezi inclusive eu….e datoria oricarui om sa tina de poruncile lui Dumnezeu si marturia lui Isus Hristos…fie ca acest mesaj sa atinga inimi sincere…

 4. Fiecare dintre voi vede o parte din acest puzzle, completati cu un fenomen natural ciclic, observati investitorii, ceva razboi din Orientul Mijlociu, promisiunea facuta” cu lapte si miere „. Multi dintre viitorii locuitori ai Noului Ierusalim vorbesc romaneste mai bine decat unii dintre noi. Pana acum am fost Micul Paris, a venit timpul pentru altceva. Toate bune!

 5. Meh… ar fi cam trist sa nu fie in Romania Noul Ierusalim. Daca stam sa ne gandim, noi romanii am fost mereu cam ignorati de majoritatea tarilor lumii si asa ar fi corect, ca centrul spiritual sa fie aici, intr-o tara in care nimeni nu s-ar astepta. Faza asta cu Noul Ierusalim ca Bucuresti nu a fost spusa numai de „cica” Sundar Singh (care spuneti ca nu a zis)ci si de altii. Oricum, orice e posibil :D/

 6. Profetia este adevarata, si inclin sa cred deoarece aceste referiri la ”gradina Maicii Domnului” sau ”Noul Ierusalem” cum este numita Romania …fac referire clara la Bucuresti si Romania tara aleasa si acest popor are un destin extraordinar dar ca va trece prin multe umilinte si suferinta din partea celor rai si potrivnici acestui maret ideal spiritual (ceea ce se si petrece de altfel)
  Nimeni nu a profetit ca vom sta cu gura deschisa si acest destin maret ne va lovi asa din senin!
  Dar ca dupa ce NE VOM TREZI din acest somn al ratiunii , noi romanii ne com recunoaste destinul si valorile nationale si ne vom ridica si vom alunga din acesta tara pe toti cei fara de neam si simtire romaneasca vaditi dusmani ai natiei si vointei acestul brav popor romanesc.
  Cred cu tarie chiar ca acest destin maret se va implini si este important ca fiecare roman adevarat din tara asta mult ravnita de toti nemernicii care ne asupresc si ne conduc chiar sa se trezeasca la realitate si sa faca tot ce ii sta in putere sa ajutam UNINDU-NE cu totii ca aceste realitati profetice sa se implineasca cit mai curind .

 7. Deh.Ma rog. Cel care a prezis aproape la fel a fost gupta swami .El a fost si profetul sotilor Ceausescu.Prima data cand a venit in tara in 1983 Elena Ceausescu la chemat sa vada viitorul lor .Iar atunci ( in acel an 1983 ) I-a prezis adevarul ce s-a intamplat in 89.Atunci Ceauseasca la invitat sa paraseasca Romania spunandu-i ca este sarlatan..Inainte de executie E.C. I-a amintit lui Nicu spusele acelui profet. in acel an ‘ 89.De atunci pana acum el a prezis cu o acuratete uimitoare ce se va intampla in tara noastra.A prezis si la jumatatea lui Basescu la al doilea mandat la referendum va fi din nou la conducerea tarii ceea ce s-a intamplat. Scrie si multe altele .Ca sa nu interpretez eu spun si situl : uimitoarele profetii despre Romania gupta swami.” Sau sa spun si cu sundar singh care spune la inceput ca nu este un mincinos s.a.m.d. ca acele vremuri se va intampla aievea. Si sundar a murit in 1933.

 8. Poporul roman este cel mai necredincios popor.Din moment ce i-ti vinzi tara care trebuie sa revina urmasilor sau stai si te uiti cum este vinduta fara sa zici nimic inseamna ca si tu ti-ai vindut sufletul satanei.N-ai cum sa crezi ca se poate construi vreodata ceva intro tara care se vede de pe acum ca este condamnata la disparitie.

 9. Chiar si gupta swami spunea ca va fi un cutremur de proportii la noi in tara ( eu zic Doamne fereste) si Bucurestiul va fi cel putin jumatate distrus.Capitala va fi construita din nou pe un diametru de 7 km. Pe aceea suprafata va trai cu bine 2 mil.suflete .Mai multe cititi in profetia lui gupta swami despre Romania.

 10. Indienii nu au un cult ortodox exista malankara (ei se pretind ortodoxi) un mix intre catolici (ca sa nu-i distrugă catolicii s-au dat dupa ei) si ortodoxism.
  Merget acolo si veti vedea ascultaţi crezul lor si comparate cu crezul ortodox si veti vedea diferentele. Terminati cu manipularea vostru de ultima spera profitând de naivitatea prostimii. Impostorilor !!!

 11. „Geo”, „Ionut” si „Soimu I”, am o intrebare pentru voi! In afara de abecedarul clasei I si cateva ziare de can-can ati mai „studiat” ceva in ultimul timp? In primul rand invatati sa scrieti si sa va exprimati corect in limba romana. Pareri de 1 leu si 15 bani, nimic sustinut, doar cuvinte aruncate din rautate!

1 Trackback / Pingback

 1. Profetiile lui Sundar Singh sunt false! “Noul Ierusalim” din Biblie nu va fi niciodata in Bucuresti (Romania)! - REVISTE

Leave a Reply