Culorile aurei umane

Social Media

culorile-aureiAura umana poate fi descrisa ca o radiatie sau emisiune fina, eterica, inconjurand fiecare fiinta umana. Aura are un diametru cuprins intre 60 si 100 cm, in jurul corpului. Are forma ovoida, ca un nor care inconjoara corpul pe o raza cuprinsa intre 60 si 100 cm. Aceasta aura este denumita uneori, in termeni simpli, „atmosfera psihica” sau „atmosfera magnetica” a unei persoane.

Culorile din aura umana, care sunt produse de diferitele stari mentale si emotionale, fac parte din complexul de fenomene ale planului astral, de unde si numele de „culori astrale”. Apartinand planului astral, si nu planului fizic obisnuit, aceste culori sunt percepute doar de simturile aflate la nivelul planului astral, fiind invizibile privirii situate la nivelul planului fizic obisnuit. Dar in cazul celor care si-au dezvoltat perceptia astrala, sau clarviziunea, aceste culori sunt la fel de reale precum sunt culorile comune pentru o persoana obisnuita, iar fenomenele lor au fost inregistrate de stiintele oculte cu aceeasi rigoare cu care stiintele fizicii au inregistrat culorile planului fizic. Faptul ca ele nu sunt perceptibile de simturile fizice obisnuite nu inseamna ca ele sunt mai putin reale.

La nivelul planului astral, fiecare stare mentala sau emotionala are drept corespondent o culoare astrala, cea din urma manifestandu-se in momentul cand apare forma. Rezulta de aici ca, odata ce ocultistul are cheia descifrarii corespondentei culorilor si este astfel capabil sa perceapa culorile astrale prin viziune astrala, va putea totodata sa interpreteze starile mentale si emotionale ale oricarei persoane aflate in raza sa vizuala.

Asemenea corespondentilor lor din planul fizic, culorile astrale sunt formate de la cele trei culori primare, si anume: (1) rosu; (2) albastru; si (3) galben. De la aceste culori primare se formeaza toate celelalte culori. Pe baza culorilor primare, descoperim culorile secundare, care sunt: (1) verde, obtinut din combinarea galbenului cu albastrul;  (2) portocaliul, format de la galben si rosu; si (3) violetul, din combinatia rosu-albastru. Alte combinatii produc celelalte culori, cum sunt verdele si violetul, care dau culoarea maslinului; portocaliul si violetul, care formeaza cafeniul; verdele si portocaliul din care se obtine galbenul lamaii. Negrul este perceput ca o absenta de culoare, in tip ce albul   este o impletire armonioasa din toate culorile. Combinarea diferitelor culori in proportii variate produce „tonalitatile cromatice” ale culorii. Daca adaugam alb la aceste tonalitati, obtinem „tonuri”, in timp ce prin adaugarea negrului rezulta „nuantele”. Negrul si albul sunt culori „neutre”.

Rosu. Rosul reprezinta faza fizica a mentalitatii. Aceasta culoare face obiectul activitatilor mentale care se ocupa cu viata fizica. Se manifesta prin vitalitatea trupului, iar in ce priveste alte tonuri, tonalitati si nuante, se regaseste in pasiuni, manie, necesitati fizice etc.

Albastru. Albastrul reprezinta faza spirituala sau religioasa a mentalitatii, adica presupune latura activitatilor psihice care sunt interesate de idealuri inalte, altruism, devotament, ardoare pioasa, veneratie etc. Se manifesta, in diversele sale tonuri, tonalitati si nuante, prin toate formele de traire si emotie religioasa, inalte si joase.

Galben. Galbenul reprezinta faza intelectuala a mentalitatii, ceea ce implica acea parte a activitatilor psihice, preocupata cu rationamentul, analiza, judecata, procesele logice, inductia, deductia, sinteza etc. In diferitele sale tonuri, tonalitati si nuante, se manifesta in diverse forme ale activitatii intelectuale, inalte si joase.

Alb. Albul implica ceea ce ocultistii denumesc Spiritul Pur, concept foarte diferit de trairea religioasa a „spiritualitatii”, si care este esenta Tuturor celor care sunt. Spiritul Pur este polul pozitiv al Fiintei.

Negru. Negrul este polul negativ al Fiintei – insasi negatia Spiritului Pur, caruia i se opune in orice privinta.

Combinatiile felurite ale celor trei culori primare iau nastere din combinarea cu negrul si albul, precum si din amestecul celor trei culori primare intre ele. Fara indoiala ca aceste combinatii sunt rezultatul nuantelor de activitate psihica si emotionala manifestate de individualitate, unde ele reprezinta reflectia si totodata solutia la aceasta problema. Cu toate acestea, combinatiile si amestecul de culori astrale sunt nenumarate si aproape ca tind spre o infinitate de varietati.


Social Media

3 Comments

  1. In alineatul al doilea spuneti ca aceste culori ale aurei nu pot fi percepute cu simturile fizice, doar astral, respectiv de ci care si-au dezvoltat nivelul spiritual.
    Din proprie experienta va pot confirma ca primele trei straturi ale aurei (campul eteric, cel emotional si in parte cel mental) pot fi vazute cu ochii fizici, in urma unor exercitii de extindere a perceptiei vizuale – de cele mai multe ori functioneza spontan.
    Urmatoarele straturi (campul „cauzal”, cel „luminic” si cel „spiritual”) pot fi percepute prin tehnica de vizualizare – functie a creierului, care descifreaza componenta magnetica a luminii.
    In plus, culoarea aurei se modifica in functie de starea emotionala, ceea ce poate fi pus in evidenta la un aparat de auragrafie – practic amplifica lumina aurei si o proiecteaza pe un ecran de calculator.
    Michael

Leave a Reply