marți, decembrie 6, 2022
AcasăMedicinaContrar credintelor prezente, vinul rosu e contraindicat sanatatii

Contrar credintelor prezente, vinul rosu e contraindicat sanatatii

Contrar credintelor prezente, vinul rosu e contraindicat sanatatii

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Sute de studii savante efectuate de-a lungul anilor au conchis ca vinul rosu este benefic sanatatii. Diferite erau doar binefacerile licorii divine, asa cum le evaluau cercetatorii. A venit apoi, recent, randul vinului alb, despre care s-a spus, tot pe baza stiintifica: face bine organismului. Desigur, indiferent de culoarea vinului, sfatul expertilor era: a se consuma cu moderatie.

Iata insa ca specialisti parizieni in domeniul medical – culmea, chiar din patria vinului rosu de calitate – au confectionat un ac gata sa gaureasca balonul unanimitatii privind foloasele aduse de vin sanatatii. Concluzia lor socanta este urmatoarea: consumarea unui singur pahar de vin in fiecare zi (sau un tap de bere, sau o tarie mica) face sa creasca probabilitatea imbolnavirii de cancer cu 168 la suta- sau a cancerului de colon cu 9 procente!

Profesorul Dominique Maraninchi, presedintele Institutului National de Cancer, de la Paris, a afirmat chiar ca cel mai mult rau il fac dozele mici de vin baute zilnic. – si ca nu exista niciun prag, oricat de mic, sub care consumul de vin sa fie benefic sanatatii.

Studiul contrazice flagrant numeroase alte studii potrivit carora antioxidantii din vinul rosu, departe de a spori riscul de cancer, il reduc, si ca un pahar de vin cotidian e bun pentru ficat. Un alt studiu, publicat anul trecut in revista medicala Neurology, conchide ca in cazul bautorilor de vin in cantitati mici, maladia Alzheimer se instaleaza cu 85 la suta mai incet decat la abstinenti.

Marea Britanie se plaseaza pe locul 10, in topul mondial al tarilor, dupa criteriul consumului de alcool, cu 12 litri de alcool pur pe gatlej de locuitor, intr-un an. Pe locul intai se afla Luxemburgul, cu 16 litri. Pe locurile urmatoare se gasesc Republica Irlanda, Ungaria si Republica Moldova, cu aproximativ 14 litri.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

1 Comment