Ceaiul verde, cea mai buna bautura din lume, in special pentru creier!

Social Media

ceaiul verdePoate ca cea mai buna bautura pe care noi toti ar trebui s-o consumam zilnic este ceaiul verde. Atentie! Am spus ceaiul verde, si nu cel negru. Ceaiul negru este contraindicat intrucat contine de doua ori mai multa cofeina decat ceaiul verde si are mai multa fluorura, o substanta chimica toxica care a fost legata de osteoporoza, cancer si boala Alzheimer.

Efectele pozitive ale ceaiului, in general, au fost intelese de sute si mii de ani. Un proverb japonez spunea „Daca omul nu consuma ceai, el este incapabil de a intelege adevarul si frumusetea.” Lu Yu, un intelept chinez spunea: „Ceaiul tempereaza spiritul si armonizeaza mintea, risipeste lenea si amelioreaza oboseala, trezeste gandirea si previne somnolenta”.

Dar, ceaiul verde ofera atat de multe beneficii pentru creier, incat ar putea fi considerat un tonic cerebral. Iata 6 moduri prin care ceaiul verde ar putea ajuta creierul:
* Ceaiul verde contine polifenoli. Acesti antioxidanti puternici imbunatatesc starea de spirit si protejeaza impotriva altor tulburari ale creierului, ca boala Parkinson.
* Polifenolii ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange, mentinand creierul sa functioneze fara probleme pe un flux constant de glucoza.
* Taninurile gasite in ceaiul verde pot preveni deteriorarea creierului ce apare dupa accidente vasculare cerebrale si alte leziuni cerebrale.
* Ceaiul verde protejeaza creierul, prin imbunatatirea flexibilitatii vaselor de sange, care permit un flux mai mare de sange, substante nutritive, si oxigen pentru a ajunge la creier.
* Ceaiul verde are un compus de protectie care creste nivelul de acetilcolina, un neurotransmitator important. Acesta a fost, de asemenea, demonstrat ca previne acumularea placii in creier, aspect ce contribuie la boala Alzheimer.
* Ceaiul verde este o sursa buna de l-teanina, un aminoacid care creeaza undele cerebrale teta si te pune in aceeasi stare a creierului ca cea de meditatie. Se elibereaza, de asemenea, neurotransmitatori, care pot imbunatati memoria, invatarea si starea de spirit pozitiva.

Rezultatele arata ca ar trebui sa consumati cel putin 2 cani de ceai verde pe zi, pentru a avea parte de beneficii substantiale de sanatate.

Dar, ceaiul verde nu este bun doar in cazul creierului; in conformitate cu Ghidul Univ. din Maryland privind terapiile alternative si medicina complementara, ceaiul verde un impact puternic impotriva urmatoarelor boli:
* artrita;
* ateroscleroza;
* cancer;
* sanatate dentara;
* diabet;
* boli inflamatorii intestinale;
* boli hepatice;
* osteoporoza.

Insa, ca intotdeauna, trebuie sa avem grija sa facem rost de un ceai verde autentic. Cum ne putem da seama? Citind de pe eticheta nivelul de EGCG (epigallocatechin galat), un antioxidant puternic gasit numai in ceai verde; cu cat el este mai ridicat, cu atat mai bine. Ceaiul verde din Japonia este, in general, considerat a fi mai bun decat ceaiul din China, unde poluarea industriala constituie o mare problema.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply