Betisoarele parfumate, instrumente pentru inaltarea vibratiilor si eliberarea spiritului nostru

betisoare parfumateBetisoarele parfumate sunt mult prea adesea utilizate pentru a schimba aerul din casa, pentru a masca mirosurile neplacute provocate de gatit, de caine sau de pisica. Pentru astfel de situatii, exista totusi solutii mai potrivite care va vor permite sa ardeti parfumuri mai blande si sa obtineti cu adevarat cele mai bune rezultate. Caci betisoarele parfumate, privite prin prisma adevaratei lor influente, sunt cu totul altceva: „unelte” care au efect benefic asupra trupului si spiritului, caci contribuie in mod determinant la inaltarea vibratiilor, la eliberarea spiritului nostru. In orice caz, trebuie sa stim sa alegem asa cum se cuvine miresmele pe care le vom folosi, caci acestea nu au acelasi efect asupra diferitelor noastre simturi, fiecare dintre ele necesitand stimulari diferite.

In timp ce aspectul rational al fiintei noastre se va multumi sa aprecieze si sa profite de miros, creierul va inregistra mirosul, va cauta in referintele pe care i le va furniza memoria si va declansa apoi actiunea subconstientului. Daca betisoarele parfumate pe care le folosim sunt cele adecvate pentru ceea ce dorim sa savarsim, atunci unele aspecte ale eului nostru vor deveni mai agile, mai receptive, si asta fara sa ne dam cu adevarat seama.

Pertinenta alegerii miresmelor pe care le vom utiliza in functie de actiunile pe care dorim sa le intreprindem ne apare, asadar, in intreaga ei importanta, caci e esential sa nu trezim in noi reactii contrare celor dorite. De aici decurge necesitatea cunoasterii efectelor miresmelor.

Putini oameni stiu, de pilda, ca betisoarele parfumate pe baza de lemn de santal, pin, cedru, precum si acelea pe baza de conifere in general, au proprietati esentialmente afrodiziace; ca betisoarele parfumate pe baza de citrice (lamaie, portocala, grepfrut) si cele pe baza de vanilie ne trezesc rapid apetitul. Asadar, nu le vom folosi pe cele dintai decat in anumite ocazii, de pilda in compania iubitului nostru; vom evita sa le utilizam pe acelea din a doua categorie daca tinem o dieta sau ne aflam intr-o perioada de post.

Probabil nu stiati astfel de lucruri, ca si majoritatea oamenilor, de altminteri, dar ignoranta nu este un rau in sine, cata vreme acceptam sa invatam. Pentru a va imbogati cunostintele, iata asadar cateva dintre principalele miresme si efectele pe care le suscita in noi, atat in plan fizic, cat si mental.

Asadar, iata efectele fiecarui betisor parfumat in parte:

Iasomia
* Suscita blandete, calm, pace interioara; in plus, este foarte indicata pentru meditatie.

Lavanda
* Elimina vibratiile negative, permite destinderea sistemului nervos si induce calmul.

Tei
* Alunga gandurile negative proiectate de anturaj si favorizeaza cererile speciale.

Lemn de santal
* Starneste iubirea si bucuria, faciliteaza desteptarea simturilor. De asemenea, este si afrodiziac.

Cedru, pin si alte conifere
* Aduc calmul si pacea, determina desteptarea simturilor. Sunt si afrodiziace.

Trandafir
* Majoritatea miresmelor pe baza de trandafir – si exista peste doua sute de varietati! – favorizeaza prosperitatea.

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Betisoarele parfumate, instrumente pentru inaltarea vibratiilor si eliberarea spiritului nostru - REVISTE

Leave a Reply