luni, decembrie 5, 2022
AcasăDivinatieAstrologieZodiacul egiptean

Zodiacul egiptean

Zodiacul egiptean

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

zodiac-egipteanDupa secole de istorie, Egiptul, tara faraonilor si a marilor piramide, locasul unei vechi civilizatii nu inceteaza sa uimeasca si sa fascineze. Locul unde soarele pare ca se uneste cu nisipul musteste de o cultura spirituala sclipitoare, invidiata de mai toate popoarele lumii. Si pe buna dreptate caci aici gasim manifestari diverse ale artei egiptene: temple, statui, mumii, piramide, un fenomen religios puternic. Vechii egipteni credeau cu ardoare in zeitatile lor, in nemurirea sufletului si in viata de apoi. Horoscopul egiptean tine cont de aceste zeitati, fiecare zodie a horoscopului simbolizand un anumit zeu. Fiecare persoana, in functie de perioada in care s-a nascut, se afla sub patronajul unei zeitati. Iata care sunt aceste zodii si trasaturile de caracter care le sunt asociate:

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
hapi1) Zodia Hapi (Nilul) (1 ianuarie – 7 ianuarie; 19 iunie – 28 iunie; 1 septembrie – 7 septembrie)

Culori norocoase: rosu aprins (femei) si bleumarin (barbati)

In Egipt niciodata nu a fost negata importanta Nilului, fluviul a carui curgere linistita este intrerupta de inundatii care aduc o incredibila abundenta. Nilul este ca o artera prin care circula sangele si spiritul mamei Egipt. Pe malurile sale a aparut civilizatia pentru ca doar acolo cresc papirusul, trestia, meiul, sorgul si florile pentru ritualuri.

In acelasi timp scena de desfasurare si confident al dramei divine si a unor ambitii puternice, Nilul a fost martorul caderii lui Seth, al reinvierii lui Osiris si a gloriei lui Horus.

Cei nascuti sub acest semn sunt pacificatori, amatori de lucruri rafinate si sunt datori lor însisi sa traiasca intr-o stare de permanenta alerta. Sunt receptivi la toate transformarile pe care le implica actiunile lor. “Oamenii Nil” sunt intelepti, toleranti si capabili de intelegere aproape materna fata de cei care doresc sa-si depasesca ignoranta si sa evolueze. Dar, la fel ca si raul care atunci cand isi iese din matca distruge totul in calea sa dar si imbogateste pamantul sunt tributari schimbarilor de dispozitie.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

ra2) Zodia Amon-Ra (8 ianuarie – 21 ianuarie; 1 februarie – 11 februarie; 18 noiembrie – 26 noiembrie)

Culori norocoase: galben (barbati) si portocaliu (femei)

Ra a fost zeul egiptean al soarelui cunoscut mai ales ca Re-Horakhty, ceea ce inseamna ca Ra este un Horus al orizontului, facandu-se referire la caracterul zeului. Egiptenii antici credeau ca el a creat lumea si ca rasaritul soarelui a fost pentru sine un simbol al creatiei. Ciclul zilei, incepand cu rasaritul soarelui si incheindu-se cu apusul sau, pentru ca sa rasara a doua zi, simbolizeaza renasterea si asa Ra a devenit forta suprema a creatiei si stapanul vietii. Aliatul sau cel mai apropiat este Ma’at, intruparea ordinii si a adevarului. Ra este de asemenea strans legat de faraon, regele Egiptului. In timp ce faraonul stapaneste pamantul, Ra este stapanul universului, impartasind aceeasi natura si fiecare fiind de fapt imaginea in oglinda a celuilalt.

In consecinta, cei nascuti sub acest semn sunt generosi si stiu sa-si indrepte pasii catre cele mai mari oportunitati. Daca v-ati nascut sub acest semn veti beneficia de multa vigilenta, lucru care are menirea sa-i linisteasca pe ceilalti si ii inspira sa dea ce au mai bun.

A fi nascut sub semnul lui Amon-Ra, acest zeu universal, este in acelasi timp o binecuvantare si totodata o provocare. Drumul vietii nu va fi niciodata mediocru sau superficial. Spiritul este marcat de profunzimea cautarilor, a meditatiilor si atunci cand veti simti ca experienta sau provocarea nu se ridica la cele mai inalte nivele, veti fi dezamagit de dvs. insiva.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

mout3) Zodia Mout (22 ianuarie – 31 ianuarie; 8 – 22 septembrie)

Culori norocoase: maro (barbati) si rosu carmin (femei)

Mut (Maut) este mama tuturor zeilor, regina din templul din Teba. De asemenea, reprezinta ochiul lui Ra, este zeita feroce a razbunarii si fiica zeului soare Ra. Si-a impartit puterea cu zeul Amen si asa cum acesta a devenit zeul faraonilor, Mut simbolizeaza mama si se identifica cu regina. Fiul sau adoptat a fost Khonsu, zeul Lunii, si cei trei zei, Mut, Amen si Khonsu au fost adorati ca triada in Teba si in templul lui Amen la Ipet-Resyt(Luxor).

Cei doi, Mut si Amen, la inceput l-au adoptat pe Montu, zeul razboiului, dar au renuntat la el in favoarea zeului Lunii, probabil din cauza faptului ca forma sacra a zeitei Mut era o semiluna. In prezenta aceste zeite de temut, omul se naste cu sentimentul ca viata lui trebuie rascumparata, admitandu-si vinovatia in termenii unei paralele mistice intre viata oamenilor si moartea divinitatii.

De aceea, cei nascuti sub semnul de Mout sunt secretosi si înclinati catre melancolie. Plini de ironie, frustrati in incercarile lor de seductie din cauza timiditatii, poseda totusi o formidabila bogatie interioara pentru ca stiu cum sa mearga direct la tinta in relatiile cu oamenii. Intelepciunea lor este evidenta, sperantele inspiratoare. Ceea ce isi doresc cel mai mult este sa castige bunavointa si potectia unei figuri paterne autoritare.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

geb4) Zodia Geb (12 februarie – 29 februarie; 20 august – 31 august)

Culori norocoase: violet (barbati) si portocaliu (femei)

Geb a fost fiul lui Shu si Tefnut, frate geaman al lui Nut si in acelasi timp sot, tatal lui Osiris si Isis, Seth, Nephthys. Este de obicei reprezentat sub infatisarea unui om care poarta o coroana alba la care este adaugata coroana Atef sau o gasca. Gasca era un animal sacru si un simbol. Ca zeu al pamantului, acesta alcatuia corpul sau si a fost denumit “casa lui Geb” asa cum aerul poarta denumirea de “casa lui Shu” si cerul “casa lui Ra”. De aceea, el a fost deseori portretizat stand pe pamant si uneori i s-a dat si culoarea verde, de la plantele care apar din corpul sau. Despre cutremure se credea ca sunt hohotele de ras ale lui Geb.

Ca un paznic al vietii, Geb sustine virtutile pozitive cu conditia sa existe dragoste, obedienta si dreptate. Ca un simbol al memoriei, ea ii predispune pe cei nascuti sub acest semn unei cariere de scriitori, administratori sau consilieri. Aerul protector dat de pamant este evident in portretul nativului.

Personalitatea data de Geb este atractiva si in acelasi timp foarte sensibila ceea ce este intr-adevar impresionant. Modestia sa si abilitatea empatica pot fi un dezavantaj, dar ascendenta sa cosmica il ridica deasupra egoismului si vanitatii.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

osiris5) Zodia Osiris (1 martie – 10 martie; 27 noiembrie – 18 decembrie)

Culori norocoase: galben (barbati) si verde (femei)

Osiris este cunoscut in egiptologie ca zeu al resurectiei, al lumii subterane si judecator al mortilor. Este copilul al lui Geb si Nut, frate cu Seth, Nephthys si Isis, care ii este si sotie, tatal lui Horus prin Isis si tatal lui Anubis prin Nephthys care l-a sedus.

Conform legendelor egiptene, zeita Nutt, in ciuda blestemului infertilitatii aruncat asupra sa de Ra, a reusit sa-l poarte in pantecele sale pe Osiris, multumita ajutorului lui Thoth, care a evitat judecata lui Ra adaugand 5 zile in plus intr-un an. Osiris conducea lumea oamenilor de la inceput, dupa ce Ra a abandonat lumea in favoarea cerului, dar a fost asasinat de fratele sau Seth. Prin magie, Isis l-a readus la viata. Fiind prima persoana care a murit, in consecinta a devenit si regele mortilor. Moartea sa a fost razbunata de fiul sau Horus, care l-a infrant pe Seth si l-a aruncat in desertul Sahara. Osiris este privit ca regele mort care domneste peste lumea de jos si s-a reincarnat in fiul sau Horus. Ca simbol al vietii eterne a fost adorat la Abydos si Philae. Zei antici care mor in fiecare an si renasc personifica renasterea vitalitatii si fertilitatii naturii.

Domeniul lui Osiris este Duat – lumea subterana a Egiptului. La origine a fost zeul vegetatiei a carui menire era strans legata de abundenta, iar mai tarziu a devenit zeul mortii, suprema zeitate funerara. Caracterul celor nascuti sub acest semn este dual si personalitatea generoasa. Mandri dar vulnerabili atunci cand au de infruntat adversari, vor oscila mai mult decat ceilalti. Le lipseste hotararea si de aceea au dileme in alegerea momentului in care ar trebui sa actioneze sau sa ia decizii.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

isis6) Zodia Isis (11 martie – 31 martie; 18 octombrie – 29 octombrie; 19 decembrie – 31 decembrie)

Culori norocoase: alb (barbati) si albastru (femei)

Isis este arhetipul feminin al creatiei – zeita fertilitatii si a maternitatii. I s-au dat mai multe nume si a jucat mai multe roluri in istorie si mitologie – ca zeita si femeie creator. In dualitatea realitatii noastre – ea reprezinta aspectele noastre feminine, creatia, renasterea, ascensiunea, intuitia, abilitatile psihice, vibratiile inalte, dragostea si compasiunea. Ea este energia Yin, mama care ne hraneste, Preoteasa, zeita tuturor povestilor mitologice, precum si imaginea feminina din miturile creatiei. Este esenta energiei feminine care face parte din noi toti. Isis, reprezinta irisul ochiului, ochiul lui Horus ivit din unirea lui Isis cu O-sirius, ochiul lui Ra, sursa creatiei.

O neobosita sursa de regenerare si de profunda compasiune, imaginea zeitei Isis este deseori asociata celor 2 simboluri crucea si scanteia, semnificand perpetuarea originilor si a descendentilor.

A fi nascut sub un semn atat de solicitant ca Isis este un lucru care confera o dimensiune aparte solidaritatii si unitatii. Sunteti o gazda perfecta si un companion de incredere care va lupta sa-si pastreze valorile neatinse. Nativul isi urmareste principiile solide indiferent unde il va purta viata si chiar daca asteptarile sale vor fi inselate de ceilalti nu se va simti deprimat. El stie ca le este superior si ii priveste cu condescendenta.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

thoth7) Zodia Thoth (1 aprilie – 19 aprilie; 8 noiembrie – 17 noiembrie)

Culori norocoase: rosu (barbati) si alb (femei)

Thoth se remarca in fata tuturor celorlalti zei ai Egiptului antic prin capacitatea sa de comunicare, pe care o imparte cu toate fiintele de pe malurile Nilului. Conform lui Thoth, Marea Piramida si toate locurile sacre in Egipt au fost construite urmand geometria corpului uman. Asa cum exista spirale de lumina neagra si de lumina alba care vin din corpul uman, la fel si Marea Piramida emana astfel de spirale. Una dintre aceste spirale folosita pentru a trece dincolo sarcofagul se gaseste in Camera Regilor. La origine, Thoth a fost zeul creatiei, dar mai tarziu a devenit zeul care a civilizat oamenii, invatandu-i legile civile si religioase, scrisul, medicina, muzica si a fost ocrotitorul vrajitorilor. Si-a asumat multe roluri ca Seshat, versiunea feminina a lui Thoth, devenind o fiinta duala. Se crede ca Thoth a inventat astronomia, astrologia, ingineria, botanica, geometria, geodezia.

Preotii lui Thoth pretind ca acesta a fost Demiurgul care a creat totul din sunet. Luciditatea data de Thoth alunga indolenta, viclenia si mandria nestapanita.

Persoanele nascute sub semnul de Thoth sunt entuziaste si intreprinzatoare, dar detesta mediocritatea si meschinaria. Sunt curajosi si isi asuma riscuri, angajandu-se in actiuni care le vor permite in final sa se autodepaseasca. Este inimaginabil pentru ei sa nu se nu tina de cuvant sau sa-i însele pe ceilalti. Isi asuma rolul de sfatuitor din umbra, neincercand sa se impuna in fata celorlalti.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

horus 8 ) Zodia Horus (20 aprilie – 7 mai; 12 – 19 august)

Culori norocoase: rosu carmin(barbati) si auriu (femei)

Legenda spune ca Horus l-a provocat pe Seth, zeul raului si al confuziei din Egiptul de Sus, care l-a asasinat pe pe Osiris, tatal lui Horus. Acesta a razbunat moartea tatalui sau si a devenit zeul ordinii si dreptatii. De aceea faraonul in Egiptul antic devenea Horus pe pamant, stapanul celor 2 tari (Egiptul de Sus si Egiptul de Jos).

Horus a fost casatorit cu zeita Hathor. Ea era ochiul zeului Soare Ra, sotia regelui in viata, mama viitoului rege. Numele sau a fost scris cu hieroglife in interiorul unui patrulater care reprezinta casa vulturului Horus. Acest zeu-pasare posedã virtutile iluminarii si ale pacii cu care reînnoieste esenta vietii in tot ceea ce a inghetat sau s-a uscat. Cei nascuti sub semnul de Horus isi croiesc drum in lume cu o vointa de fier. Inteligenta lor si dorinta de a învãta ii face capabili sa inteleaga si sa descopere totul.

Trebuie sa-si stapanesca spiritul de rebeliune devreme, înaintea ca dorinta lor de a domina sa ii faca oportunisti. Forta psihica profunda se inclina catre un pronuntat misoginism apreciind mai mult virilitatea masculina decat ceea ce i-ar putea oferi partea feminina. Cu toate acestea ii este frica de singuratate, avand nevoie de aprecierea sexului opus.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

anubis9) Zodia Anubis (8 mai – 27 mai; 29 iunie – 13 iulie)

Culori norocoase: maroniu (barbati) si purpuriu (femei)

Mama sa a fost Nephthys iar tatal sau, conform unor surse Set; din alt punct de vedere a fost fiul lui Ra. In desfasurarea procesiunii funerare, mumia era intampinata de catre Anubis, care sta in picioare langa Cartea Mortilor. Zeul este vazut stand langa mumia asezata pe catafalc si isi intinde mainile protector asupra sa. In discursul care ii este atribuit lui Anubis, el spune “Am venit sa-l protejez pe Osiris”. Din diferite pasaje reiese clar ca cel putin intr-o parte a Egiptului Anubis era considerat marele zeu al lumii mortilor, rangul si importanta sa par sa se fi ridicat la acelasi nivel cu cele ale lui Osiris. Obligatia lui Anubis era aceea de a conduce sufletele mortilor in lumea subterana si in regatul lui Osisis care impartea cu Anubis si cu alt zeu al carui simbol era sacalul si se numea Apuat. “Deschizatorul de drumuri”, vechiul Anubis si Ap-uat au fost considerate doua nume ale aceluiasi zeu, dar nu exista nici o justificare pentru acest punct de vedere.

Cei nascuti sub acest semn sunt inteligenti si plini de compasiune dar vor mereu vor pune raul inainte. Cu aceasta intelegere realista a partii întunecate a vietii, caracterul lor este bivalent în profunzime si uneori fatalist. Suferintele lor adânci pot uneori sã-i faca sa se simta inhibati si vor reprezenta o piedica in initiativele amoroase.

Nativii iradiaza o personalitate profunda, sunt constienti de fortele care le sunt potrivnice si sunt întotdeauna gata sa adopte solutiile cele mai bune pentru a remedia orice dilema psihologica.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

set10) Zodia Seth (28 Mai – 18 Iunie; 28 Septembrie – 2 Octombrie)

Culori norocoase: turcoaz (barbati) si negru (femei)

Este cunoscut drept fiu al lui Geb si Nut, fratele lui Isis, Nephthys si Osiris, sotul lui Nephthys si uneori al lui Taurt. Lupta pentru controlul Egiptului s-a reflectat si in mitologie. Se pare ca adeptii lui Seth s-au confruntat cu adeptii lui Horus si ai faraonului primei dinastii, Menes, care a unit Egiptul de Sus cu cel de Jos. In aceasta privinta, Seth este infatisat punand la indoiala autoritatea fratelui sau Osiris. In drama care se petrece in religia egipteana, Seth întruchipeaza fortele potrivnice care aduc marea schimbare. În cele din urmã înfrânt de Isis si de fiul sau, zeul soim Horus, Seth devine un spirit liber, un hoinar pe pamant si, dupa exilul sau fortat, zeul singuratatii pustii.

Cultul lui Osiris s-a folosit de aceasta oportunitate pentru a-i discredita pe adeptii lui Seth; acum este considerat fratele diabolic iar povestea sustine ca Seth a fost rau de la nastere, cand a sfasiat pantecul mamei sale. Egiptenii antici credeau despre el ca reprezinta diavolul.

Nativii nascuti sub semnul lui Seth doresc schimbarea si cauta in permanenta integritatea. Vor experimenta multe aventuri inainte de a se regasi si de a fi capabili sa-si coordoneze forta interioara. Vor invata din propriile greseli si vor urmari cu tenacitate provocarile mai mult decat oricare alt semn.  Esenta lui Seth este metamorfoza, samburele de viata care se dezvolta pentru a imbratisa o noua cunoastere si o noua intelegere. Personalitatea data de Seth il va conduce pe nativ catre dimensiuni neexplorate.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

bastet11)  Zodia Bastet (14 Iulie – 28 Iulie; 23 Septembrie – 27 Septembrie; 3 Octombrie – 17 Octombrie)

Culori norocoase: turcoaz (barbati) si gri (femei)

In Egiptul antic pisicile erau adorate ca animale sacre – mama sau creatorul. Bastet era zeita egipteana a pisicilor, femeilor si copiilor. Pisica, cu afinitatea sa catre oameni, reprezinta simbolul lumii paranormale, oculte, o lume dominata de senzatii. Prin simpla ei prezenta magnetiza totul. Bastet reprezenta fascinatia locurilor interzise. De asemenea, era zeita rasaritului de soare. Obligatiile sa in calitate de zeita s-au schimbat odata cu trecerea anilor, fiind cunoscuta ca si zeita a dragostei, fertilitatii, nasterii, muzicii si dansului.

Venerarea sa dateaza cel putin din a doua dinastie (2890-2686 i.Hr.). La inceputuri Bastet era reprezentata cu cap de leu si a fost privita ca mama a lui Mahes, zeul cu cap de leu. In mod curent, este infatisata ca o pisica sau ca o femeie cu cap de pisica sau leu. Zeita este legata de Hathor, Sekhmet, Tefnut, Atum (tatal sau) si Mut.

Cei nascuti sub acest semn cauta echilibrul si armonia intre ei si ceilalti. Stie cum sa-i protejeze si sa se devoteze celor iubiti uneori chiar neglijandu-si propriile interese. Devine usor anxios din cauza epuizarii nervoase dar se reface rapid caci are deplina incredere in fortele proprii. Poseda o puternica forta interioara si agilitate care il ajuta sa recunoasca inamicii ascunsi si sa-i invinga. Are un mare succes la reprezentantii sexului opus datorita felului sau de a fi, cand misterios, cand de o sinceritate dezarmanta.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

sekhmet 12) Zodia Sekhmett (29 Iulie – 11 August; 30 Octombrie – 7 noiembrie)

Culori norocoase: verde deschis(barbati) si turcoaz (femei)

Sekhmet este in mod curent infatisata ca o femeie cu cap de leu. Este fiica zeului soare Ra si formeaza impreuna cu sotul sau Ptah, zeul artei si mestesugurilor si cu fiul sau Nefertum, triada de zei din Memfis. Ptah, este zeul creator care a dat forma lumii si cerului asistat de 7 pitici-municitori intelepti. Sekhmet se presupune ca este sora geamana a zeitei pisici Bastet. Ambele reprezinta dualitatea, bine-rau, pur-impur, ordine-haos, atat doar ca Sekhmet insusi este portretizata ca avand doua fete, si pozitiva si negativa.

In Egipt, leii sunt cel mai adesea reprezentati cate doi, spate in spate, fiecare privind in directia opusa. Cei doi reprezinta autoritatea celui care pedepseste pacatele oamenilor dar in acelasi timp si incercarea de a pune lucrurile in ordinea lor fireasca, supraveghind totul. Calitatile sale de tamaduitoare, de mama si protector sunt deseori scapate din vedere. In Vechiul Regat al Egiptului Antic, majoritatea tamaduitorilor si chirurgilor erau cu siguranta sub jurisdictia lui Sekhmet.

Nativii sunt telepati, buni observatori ai realitatii, autoritari si rareori indulgenti fata de ei insisi. Incearca sa-si pastreze verticalitatea si simtul moral in ciuda dorintelor lor secrete. Sunt dotati cu o gratie maiestuoasa si dragostea fata de frumos ii apropie de natura.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

Articolul precedentRunele de piatra
Articolul următorSecretele Evangheliei lui Iuda

3 Comments