Watsu, masajul de relaxare subacvatic

Social Media

watsuWatsu este o forma de masaj de relaxare acvatic. Cuvantul deriva din water (apa) si Shiatsu, care este o tehnica japoneza de masaj care consta in exercitarea presiunii in punctele vitale ale durerii. Astfel, Watsu este o tehnica ce combina efectul masajului cu cel al hidroterapei. Principalele beneficii ale tehnicii sunt indepartarea durerilor, relaxarea musculara si eliberarea tensiunilor emotionale.

Hidroterapia relaxeaza rapid musculatura. Baia cu apa fierbinte va pregati terenul pentru ca medicul specialist sa isi inceapa masajul din zona capului si pana la picioare, fara a iesi din apa calda, la o temperatura suportabila.

In pauzele dintre seriile de mesaj, specialistii recomanda mici sedinte de dans, de miscare ritmica, pentru o deconectare totala. Rasfatul Watsu nu dureaza mai mult de o ora. Tehnica japoneza poate fi folosita atat ca tratament cat si ca metoda de relaxare la sfarsit de saptamana. Studiile specialistilor au aratat ca elibereaza eficient durerile cronice si este tratamentul perfect pentru recuperarea dupa o interventie chirurgicala.

In timp, vei fi mai flexibil, musculatura se va intari, iar afectiunile precum artrita, spondiloza sau chiar parezele pot fi tratate prin tehnica Watsu. Pentru ca este non-invaziva, poate fi folosita si de catre cei mici, atunci cand au vreo intindere, dar si de catre femeile insarcinate, pentru alinarea durerilor.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply