Almeea

 
Facebook

 
Orgoni Crystal

 
50

Universul hiperspatial si fiintele sale (ultima parte): Lucifer si ingerii cazuti

In acest articol, vom discuta despre Lucifer si ingerii cazuti.

Partea 1, AICI: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-partea-1-imparatia-cerurilor-si-ingerii/

Partea 2, AICI: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-partea-2-ierarhia-fiintelor-din-univers/

Partea 3, AICI: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-partea-3-dualitatea-suflet-trup/

Ca fiinte spirituale, ingerii au aceleasi insusiri spirituale ca si omul si anume: ratiune, simtire si vointa libera. Fiind dotate cu liberul arbitru, ingerii au posibilitatea de a progresa in sens pozitiv sau de a involua in sens negativ, fiind supusi si ei principiului dualitatii bine-rau, specific continuumului spatio-temporal.

Rebeliunea ingerilor impotriva lui Dumnezeu

Tocmai liberul arbitru a facut posibila razvratirea ingerilor condusi de Lucifer impotriva ordinii stabilite de Dumnezeu. Dar iata ce mentioneaza Biblia despre rebeliunea ingerilor:

„Si s-a facut razboi in cer. Mihail si ingerii lui s-au luptat cu balaurul. Si se razboia si balaurul cu ingerii lui, dar n-au putut birui si locul lor nu li s-a mai gasit pe cer. Si a fost aruncat balaurul cel mare, sarpele cel de demult, care se cheama diavolul si satana, acela care inseala intreaga lume, a fost aruncat pe pamant; si impreuna cu el au fost aruncati si ingerii lui.” (Apocalipsa 12, 7-9)

„Dumnezeu n-a crutat pe ingerii care au pacatuit, ci i-a aruncat in Adanc, unde stau inconjurati de intuneric, legati cu lanturi si pastrati pentru judecata. “ (Petru 2, 4)

„El a pastrat pentru judecata zilei celei mari, pusi in lanturi vesnice, in intuneric, pe ingerii care nu si-au pastrat vrednicia, ci si-au parasit locuinta.” (Iuda 1, 6)

In Vechiul Testament, capitolul Isaia (14, 12-14) si in Apocalipsa lui Ioan (12, 7), se aminteste de o mare batalie purtata in hiperspatiu si de urmarile acesteia:
„Cum ai cazut tu din ceruri, stea stralucitoare, fecior al diminetii! Cum ai fost aruncat la pamant, tu, biruitorul neamurilor! Tu care ziceai in cugetul tau: «Ridica-ma-voi in ceruri si mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aseza jiltul meu! In muntele cel sfant voi pune salasul meu, in fundurile laturii celei de miazanoapte. Sui-ma-voi deasupra norilor si asemenea cu Cel Prea inalt voi fi»”.

Lucifer a fost pedepsit de Dumnezeu cu decaderea intr-un spatiu inferior

Se sustine ca Lucifer ocupa treapta cea mai inalta in ierarhia ingerilor, fiind Heruvimul care acoperea chiar tronul lui Dumnezeu. Aceasta razvratire, ce a avut loc pe Muntele cel Sfant, a dus la alungarea lui Lucifer si a spiritelor ce l-au sustinut, pe sfera corespunzatoare nivelului hiperspatial minim al planetei Pamant si la obligarea acestora de a purta corpuri somatice. Privite din acest punct de vedere, mentiunile facute in Biblie referitoare la „legarea” ingerilor rebeli capata o noua semnificatie, de vreme ce pentru o fiinta hiperspatiala cu grad superior de constienta, lumea materiala tridimensionala si corpul fizic reprezinta o adevarata incatusare. Interesant este si faptul ca aceasta „condamnare” nu a fost facuta de Dumnezeu in scop exclusiv punitiv, ci si ca sansa de reabilitare pentru faptele comise.

Cum a avut loc exilarea ingerilor decazuti?

E posibil ca ingerii rebeli au fost „incatusati” in zona teritoriilor ascunse, situate in interiorul scoartei terestre. De asemenea, e foarte posibil ca in respectiva lume subterana sa existe porti hiperspatiale, naturale sau artificiale, care sa permita tranzitul intre aceasta si lumea in care au fost exilati ingerii rebeli.

Iata ce relateaza proorocul Iezechiel despre evenimentul exilarii ingerilor rebeli:

„Fost-ai fara prihana in caile tale, din ziua facerii tale si pana in ziua cand s-a gasit in tine nelegiuirea. Din pricina intinderii negotului tau, launtrul tau s-a umplut de nedreptate si ai pacatuit si Eu te-am izgonit pe tine, heruvim ocrotitor, din pietrele cele scanteietoare si te-am aruncat din muntele lui Dumnezeu, ca pe un necurat. Din pricina frumusetii tale s-a ingamfat inima ta si pentru trufia ta ti-ai pierdut intelepciunea. De aceea te-am aruncat la pamant si te voi da inaintea regilor spre batjocura” (Iezechiel, 28, 15-17).

In Cartea Jubileelor, apocrif ce dateaza aproximativ din anul 135 i. Chr., exista o referire la momentul in care a avut loc un contact intre oameni si ingerii veniti din ceruri: „In zilele lui Iared, ingerii Domnului s-au pogorat pe pamant, cei care sunt numiti veghetori, spre a invata pe odraslele oamenilor si a implini legile si dreptatea.”

Si la egipteni si la greci exista razvratiti impotriva “marilor zei”

Cartea egipteana a mortii, acea culegere de scrieri care era asezata in mormant, alaturi de mumie, care continea sfaturile ce trebuiau sa-i permita mortului sa se orienteze in noua viata, arata ca a fost o vreme cand puternicul zeu al soarelui, Ra, a luptat in Univers impotriva copiilor revoltati. De asemenea, in mitologia greaca, cei doisprezece fii ai lui Uranus (personificarea cerului) si Geea (personificarea pamantului) au jucat un rol important: cei 12 titani se razvratesc impotriva ordinii stabilite a lumilor, se ridica chiar impotriva lui Zeus si pornesc cu o forta teribila la asaltul Olimpului, resedinta zeilor.

Enoh, pamanteanul care a cunoscut ierarhia ingerilor

Biblia arata ca Enoh a trait cu aproximativ 5500 de ani in urma si a fost initiat de catre ingerii veghetori in tainele ceresti. El a vazut ce se va petrece cu urmasii oamenilor, de-a lungul generatiilor pana la ziua judecatii si a lasat marturie despre cele ce le-a cunoscut. Timp de 6 jubilee (aproximativ 300 de ani) a stat cu ingerii Domnului, care i-au aratat tot ceea ce este pe pamant si in ceruri, inclusiv despre veghetorii care se revoltasera si fusesera expulzati pe Terra. Enoh a fost primul om pe care il cunoaste istoria, ce a fost „ridicat” la ceruri si nu a cunoscut moartea pe pamant, adica a dobandit trup angelic astral.

Lucifer isi vroia o proprie planeta

Conform unor lucrari esoterice, Lucifer, cunoscand planul de creatie divina, nu a mai ascultat de Dumnezeu si a cerut independenta, considerandu-se si el dumnezeu. Pentru a atrage de partea sa si alti ingeri, el le-a prezentat tentatiile lumii fizice, pe care dorea sa o construiasca. In acest scop, dupa desprinderea planetelor Marte si Jupiter din Soare, el a vrut sa-si construiasca o planeta in care sa-si puna in aplicare propriul sau plan de creatie.

In urma marii batalii a ingerilor, Lucifer si ingerii ce l-au urmat au fost infranti, iar planeta pe care el urma sa o formeze, a fost distrusa. Dupa acest moment, Dumnezeu a hotarat expulzarea lui Lucifer si a ingerilor ce l-au sprijinit, pe planeta care era in procesul de formare, Pamantul.

Planeta distrusa de Dumnezeu, pe care Lucifer voia sa-si creeze propria sa lume, ar fi avut diametrul de 2.700 km. Explozia acestei planete este amintita si in legendele antice elene, care arata ca Phaeton a fost distrusa de Zeus, pentru a nu tulbura, prin insasi existenta ei, echilibrul sistemului solar.

Misterioasa carte a seniorilor din Dyzan

Desi nicaieri nu este facuta o localizare temporala exacta a evenimentelor respective, in multe alte scrieri vechi se aminteste despre luptele ceresti. Criptele tibetane au adapostit vreme de milenii Cartea seniorilor din Dzyan, al carei text originar a disparut o data cu trecerea timpului. Copiile incomplete ale cartii sunt pline de fragmente redactate in sanscrita, pornind de la scrieri provenite din cele patru colturi ale pamantului, iar specialistii sunt de acord ca textele acopera un segment de evolutie care se intinde pe o perioada de cateva milioane de ani.

Strofa a sasea a Cartii seniorilor din Dzyan precizeaza: „In cea de-a patra lume, fiii primesc ordinul sa creeze fiinte dupa asemanarea lor. O treime dintre ei refuza, doua treimi se supun. Se pronunta blestemul… Rotile cele mai vechi incep sa se invarteasca in sus si in jos. Zamislirile materne au umplut Totul. Au avut loc lupte intre creatori si distrugatori, lupte pentru preponderenta in univers; samanta a tasnit iar si iar. Fa calculele, Lanoo, daca vrei sa cunosti adevarata varsta a rotii… “

(Sfarsit)


 
banner