marți, decembrie 6, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaEnciclopedie spiritualaUniversul hiperspatial si fiintele sale (ultima parte): Lucifer si ingerii cazuti

Universul hiperspatial si fiintele sale (ultima parte): Lucifer si ingerii cazuti

Universul hiperspatial si fiintele sale (ultima parte): Lucifer si ingerii cazuti

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

In acest articol, vom discuta despre Lucifer si ingerii cazuti.

Partea 1, AICI: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-partea-1-imparatia-cerurilor-si-ingerii/

Partea 2, AICI: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-partea-2-ierarhia-fiintelor-din-univers/

Partea 3, AICI: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-partea-3-dualitatea-suflet-trup/

Ca fiinte spirituale, ingerii au aceleasi insusiri spirituale ca si omul si anume: ratiune, simtire si vointa libera. Fiind dotate cu liberul arbitru, ingerii au posibilitatea de a progresa in sens pozitiv sau de a involua in sens negativ, fiind supusi si ei principiului dualitatii bine-rau, specific continuumului spatio-temporal.

Rebeliunea ingerilor impotriva lui Dumnezeu

Tocmai liberul arbitru a facut posibila razvratirea ingerilor condusi de Lucifer impotriva ordinii stabilite de Dumnezeu. Dar iata ce mentioneaza Biblia despre rebeliunea ingerilor:

„Si s-a facut razboi in cer. Mihail si ingerii lui s-au luptat cu balaurul. Si se razboia si balaurul cu ingerii lui, dar n-au putut birui si locul lor nu li s-a mai gasit pe cer. Si a fost aruncat balaurul cel mare, sarpele cel de demult, care se cheama diavolul si satana, acela care inseala intreaga lume, a fost aruncat pe pamant; si impreuna cu el au fost aruncati si ingerii lui.” (Apocalipsa 12, 7-9)

„Dumnezeu n-a crutat pe ingerii care au pacatuit, ci i-a aruncat in Adanc, unde stau inconjurati de intuneric, legati cu lanturi si pastrati pentru judecata. „ (Petru 2, 4)

„El a pastrat pentru judecata zilei celei mari, pusi in lanturi vesnice, in intuneric, pe ingerii care nu si-au pastrat vrednicia, ci si-au parasit locuinta.” (Iuda 1, 6)

In Vechiul Testament, capitolul Isaia (14, 12-14) si in Apocalipsa lui Ioan (12, 7), se aminteste de o mare batalie purtata in hiperspatiu si de urmarile acesteia:
„Cum ai cazut tu din ceruri, stea stralucitoare, fecior al diminetii! Cum ai fost aruncat la pamant, tu, biruitorul neamurilor! Tu care ziceai in cugetul tau: «Ridica-ma-voi in ceruri si mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aseza jiltul meu! In muntele cel sfant voi pune salasul meu, in fundurile laturii celei de miazanoapte. Sui-ma-voi deasupra norilor si asemenea cu Cel Prea inalt voi fi»”.

Lucifer a fost pedepsit de Dumnezeu cu decaderea intr-un spatiu inferior

Se sustine ca Lucifer ocupa treapta cea mai inalta in ierarhia ingerilor, fiind Heruvimul care acoperea chiar tronul lui Dumnezeu. Aceasta razvratire, ce a avut loc pe Muntele cel Sfant, a dus la alungarea lui Lucifer si a spiritelor ce l-au sustinut, pe sfera corespunzatoare nivelului hiperspatial minim al planetei Pamant si la obligarea acestora de a purta corpuri somatice. Privite din acest punct de vedere, mentiunile facute in Biblie referitoare la „legarea” ingerilor rebeli capata o noua semnificatie, de vreme ce pentru o fiinta hiperspatiala cu grad superior de constienta, lumea materiala tridimensionala si corpul fizic reprezinta o adevarata incatusare. Interesant este si faptul ca aceasta „condamnare” nu a fost facuta de Dumnezeu in scop exclusiv punitiv, ci si ca sansa de reabilitare pentru faptele comise.

Cum a avut loc exilarea ingerilor decazuti?

E posibil ca ingerii rebeli au fost „incatusati” in zona teritoriilor ascunse, situate in interiorul scoartei terestre. De asemenea, e foarte posibil ca in respectiva lume subterana sa existe porti hiperspatiale, naturale sau artificiale, care sa permita tranzitul intre aceasta si lumea in care au fost exilati ingerii rebeli.

Iata ce relateaza proorocul Iezechiel despre evenimentul exilarii ingerilor rebeli:

„Fost-ai fara prihana in caile tale, din ziua facerii tale si pana in ziua cand s-a gasit in tine nelegiuirea. Din pricina intinderii negotului tau, launtrul tau s-a umplut de nedreptate si ai pacatuit si Eu te-am izgonit pe tine, heruvim ocrotitor, din pietrele cele scanteietoare si te-am aruncat din muntele lui Dumnezeu, ca pe un necurat. Din pricina frumusetii tale s-a ingamfat inima ta si pentru trufia ta ti-ai pierdut intelepciunea. De aceea te-am aruncat la pamant si te voi da inaintea regilor spre batjocura” (Iezechiel, 28, 15-17).

In Cartea Jubileelor, apocrif ce dateaza aproximativ din anul 135 i. Chr., exista o referire la momentul in care a avut loc un contact intre oameni si ingerii veniti din ceruri: „In zilele lui Iared, ingerii Domnului s-au pogorat pe pamant, cei care sunt numiti veghetori, spre a invata pe odraslele oamenilor si a implini legile si dreptatea.”

Si la egipteni si la greci exista razvratiti impotriva „marilor zei”

Cartea egipteana a mortii, acea culegere de scrieri care era asezata in mormant, alaturi de mumie, care continea sfaturile ce trebuiau sa-i permita mortului sa se orienteze in noua viata, arata ca a fost o vreme cand puternicul zeu al soarelui, Ra, a luptat in Univers impotriva copiilor revoltati. De asemenea, in mitologia greaca, cei doisprezece fii ai lui Uranus (personificarea cerului) si Geea (personificarea pamantului) au jucat un rol important: cei 12 titani se razvratesc impotriva ordinii stabilite a lumilor, se ridica chiar impotriva lui Zeus si pornesc cu o forta teribila la asaltul Olimpului, resedinta zeilor.

Enoh, pamanteanul care a cunoscut ierarhia ingerilor

Biblia arata ca Enoh a trait cu aproximativ 5500 de ani in urma si a fost initiat de catre ingerii veghetori in tainele ceresti. El a vazut ce se va petrece cu urmasii oamenilor, de-a lungul generatiilor pana la ziua judecatii si a lasat marturie despre cele ce le-a cunoscut. Timp de 6 jubilee (aproximativ 300 de ani) a stat cu ingerii Domnului, care i-au aratat tot ceea ce este pe pamant si in ceruri, inclusiv despre veghetorii care se revoltasera si fusesera expulzati pe Terra. Enoh a fost primul om pe care il cunoaste istoria, ce a fost „ridicat” la ceruri si nu a cunoscut moartea pe pamant, adica a dobandit trup angelic astral.

Lucifer isi vroia o proprie planeta

Conform unor lucrari esoterice, Lucifer, cunoscand planul de creatie divina, nu a mai ascultat de Dumnezeu si a cerut independenta, considerandu-se si el dumnezeu. Pentru a atrage de partea sa si alti ingeri, el le-a prezentat tentatiile lumii fizice, pe care dorea sa o construiasca. In acest scop, dupa desprinderea planetelor Marte si Jupiter din Soare, el a vrut sa-si construiasca o planeta in care sa-si puna in aplicare propriul sau plan de creatie.

In urma marii batalii a ingerilor, Lucifer si ingerii ce l-au urmat au fost infranti, iar planeta pe care el urma sa o formeze, a fost distrusa. Dupa acest moment, Dumnezeu a hotarat expulzarea lui Lucifer si a ingerilor ce l-au sprijinit, pe planeta care era in procesul de formare, Pamantul.

Planeta distrusa de Dumnezeu, pe care Lucifer voia sa-si creeze propria sa lume, ar fi avut diametrul de 2.700 km. Explozia acestei planete este amintita si in legendele antice elene, care arata ca Phaeton a fost distrusa de Zeus, pentru a nu tulbura, prin insasi existenta ei, echilibrul sistemului solar.

Misterioasa carte a seniorilor din Dyzan

Desi nicaieri nu este facuta o localizare temporala exacta a evenimentelor respective, in multe alte scrieri vechi se aminteste despre luptele ceresti. Criptele tibetane au adapostit vreme de milenii Cartea seniorilor din Dzyan, al carei text originar a disparut o data cu trecerea timpului. Copiile incomplete ale cartii sunt pline de fragmente redactate in sanscrita, pornind de la scrieri provenite din cele patru colturi ale pamantului, iar specialistii sunt de acord ca textele acopera un segment de evolutie care se intinde pe o perioada de cateva milioane de ani.

Strofa a sasea a Cartii seniorilor din Dzyan precizeaza: „In cea de-a patra lume, fiii primesc ordinul sa creeze fiinte dupa asemanarea lor. O treime dintre ei refuza, doua treimi se supun. Se pronunta blestemul… Rotile cele mai vechi incep sa se invarteasca in sus si in jos. Zamislirile materne au umplut Totul. Au avut loc lupte intre creatori si distrugatori, lupte pentru preponderenta in univers; samanta a tasnit iar si iar. Fa calculele, Lanoo, daca vrei sa cunosti adevarata varsta a rotii… „

(Sfarsit)

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

53 Comments

 1. Una din concluzii citind asa sumar aceste mituri( reale sau partial reale, nu stim cu certitudine) duce la o concluzie pentru unii de ne acceptat , si anume in toate acestea observam ca avem de a face cu ZEI creatori ai omului prin inginerie genetica( SUNTEM DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LOR) un termen destul de cunoscut astazi , fiindca omul a inceput el sa se joace dea Creatia ! E bine sau rau vom vedea , eu tind sa cred ca doar ne grabim sarind niste pasi in tot acest proces , comitand niste erori care ne pot fi fatale ca si specie. Astia sunt ZEII la care umanitatea se inchina de milenii, si continua si astazi sa o faca sub diferite forme , unele mai evoluate chipurile , altele mai putin , motivul diversitatii lor si evolutiei lor nu am timp sa il expun aici !
  Va urma…!

 2. Cartea seniorilor din Dzyan- O carte pentru care unii are face crime in masa , in ea cika s-ar afla descrise cu lux de amanunt creatia omului in care se precizeaza SCOPUL CREATIEI OMULUI de catre ZEI ! Repet e doar un zvon care circula printre colectionarii d ecarti mai mult decat rare, ci unicate! Exact cum spunea Lovendal originalul se pare ca nu mai exista dar copii la prima mana se pare ca da !

 3. Letal umanitatea nu s-a rugat acestor ZEI cum le zici tu. Toate religiile au plecat din Babilon.Trinitatea Nimrod Semiramida si Tamuz a existat in toate religiile,in cea egipteana, in cea greaca, in cea romana etc. si stii ca Nimrod a fost rege, Semiramida sotia lui iar Tamuz fiul lui. Iar noi nu am fost creati de extraterestrii cum desigur zice teoria anunnaki sau cea raeliana(minciuni) ci de Dumnezeu.

 4. Interesant articolul,numai ca in cartea lui Enoh nimeni nu vorbeste de vreo rebeliune,veghetorii fiind pedepsiti pentru ca au interactionat cu „maimutele”[lucru strict interzis] si pe care l-au invatat niste lucruri total nefolositoare cum ar fi:
  -medicina
  -astronomie
  -metalurgie
  -agricultura,etc.
  Ce o fi vrut Enoh sa spuna atunci cand descria „casa Domnului” ca fiind o „casa mare care plutea in cer si avea podeaua in flacari”?
  Shalom!

 5. Laurentiu . Nu am voie sa am si eu parerea mea? Care Dumnezeu? Dumnezeul biblic este extraterestru , toate dovezile insusi Biblia converg spre acest lucru! Nu te obliga nimeni sa crezi in ce spun eu, dar nu te mai chinui sa ma convingi cu alte idei! Iti pierzi vremea! Toate religiile abrahamice sunt conexe cu Babilonul insa nu toate care sunt pe tot Pamantul , ai omis sau nu esti in cunostinta d ecauza! Nu teoria anunanki inuaki sta la baza credintei mele sunt lucruri mult mai ample de care am avut ocazia sa ma lovesc , dar din pacate nu am posibiliatatea necesara sa le expun si nici sa le probez prin urmare le tin pt mine deocamdata!
  ZEII NU SUNT NEMURITORI CU CONDITIA SA APARTINA ACESTUI UNIVERS, DACA VIN DIN ALT UNIVERS ATUNCI POATE SUNT ETERNI ! BINE POT TRAI MII SAU MILIOANE DE ANI ( IN VARIANTA TERESTRA) DAR IN ACETS UNIVERS TOTUL ESTE SUPUS TRANSFORMARII, EVOLUTIEI, SPUNETII CUM DORITI!

 6. LetaL,nu pe tine te viza intrebarea,si bine inteles ca e doar o comparatie.Eu stiu foarte bine ce erau acele „care de foc”,altii vad ca o dau pe dupa visin.
  Laurentiu,nu am inteles:cum adica Dumnezeu nu este extraterestru,ci doar ingerii cazuti ?Pai aia ai cui erau?A cui creatie supravegheau ei aici?Cine ii trimisese aici?
  Cum se numeste o fiinta venita din afara spatiului Terrestru?
  Sorin ,sigur ai citit carte lui Enoh?Eu zic sa o mai citesti o data,poate nu ai inteles bine[aceasta carte trebuie citita asa cum este ea,nu o mai interpreta asa cum iti convine tie!].
  Iti place sau nu ,marele „pacat” al veghetorilor a fost acela ca a scos maimutele din pesteri[chiar daca tie ti-a spus popa ca vroiau sa ii ia locul Lui Dumnezeu].
  Judeca si tu acum!Veghetorii[ingerii cazuti] erau in marea lor majoritate Heruvimi,ceea ce inseamna revarsare de intelepciune.Deci nu pot fi banuiti ca ar fi prosti.Crezi ca niste fiinta al carui nume inseamna „intelepciune” ar fi pornit o batalie pe care stiau sigur ca nu o pot castiga?
  La ce bun?Doar pentru a fi pedepsiti si pentru a creea antiteza binelui?
  Se prea poate si asa ,dar atunci,oare au actionat din proprie vointa sau au fost cumva „dirijati” de o hiperconstiinta mai presus decat a lor?
  Cam multe intrebari,asa-i?
  Cu respect,Shalom!

 7. shalom-de ce Dumnezeu ar fi extraterestru? (din afara spatiului terestru)? Eu nu cred in venirea sau trimeterea de cineva a cuiva, de undeva, aici. Si nu cred ca inteligenta a scos maimutele din pesteri. Au iesit pur si simplu la lumina si caldura naturala. La inceput nu cred ca s-a folosit cineva de inteligenta, mai apoi poate, dar inceputurile au fost din motive atit de simple, aproape haotic: hai sa facem si asta si asta si pe asta, ca o fi bine, ca o fi rau de aceea acum ne intoarcem la acele inceputuri nemai placindu-ne „inteligenta”!
  Si de ce crezi tu ca inteligenta musai „sa nasca” numai lucruri bune? Si te intrebi tu cum actioneaza inteligenta? In ambele variante si din proprie vointa si/sau dirijata. Depinde de scop.

 8. Pentru ca eu cred in Dumnezeu [desigur nu batranelul biblic] si in creatie[desigur nu aia cu lutul si coasta lui Adam].ORI daca Dumnezeu a creat Terra cu tot ce se afla pe el,atunci clar ca nu este „Terrestru”!
  Citeste cartea lui Enoh si ai sa te lamuresti,ai sa intelegi mult mai bine istoria omenirii,ai sa intelegi cine ne-a creat si ce scopuri au urmarit.
  „a scoate pe cineva din pestera” in sensul de a civiliza am vrut sa spun,deoarece este clar ca „cineva” le-a aratat maimutelor ce sa faca si cum sa se foloseasca de unelte[ceea ce nu trebuia sa se intample].
  Iata ,de fapt in ceea ce a consta marea revolta a cazutilor!
  Cine a spus ca inteligenta „naste ” numai lucruri bune?
  Faptul ca niste nenorociti folosesc roadele stiintei in scopuri barbare nu inseamna ca trebuie sa renuntam la stiinta.
  „EI” tocmai asta ar vrea!
  Shalom!

 9. Mda, dar in continuare eu nu cred ca maimutelor le-a aratat „cineva” ce sa faca, eu cred ca doar au fost urmarite fara vreo interventie.
  Uite imi aduc aminte acum de un film – Laguna albastra parca, si dincolo de „romanta” filmului, eu asa imi imaginez evolutia omului, zi de zi confruntindu-se cu situatii inedite din care sub o forma sau alta a trebuit sa iasa. Si eu in continuare zic ca nu maimuta o poti manipula, eventual dresa, o forma mai superioara a maimutei deja intra in vizor „cuiva”. Eu zic ca la inceput doar am fost creeati, apoi lasati „la voia intimplarii” si mult mai apoi „controlati”, de buni, de rai, intr-o parte sau in alta, pentru un scop sau altul.
  Si sa stii ca in aceeasi Forta cred si eu insa eu nu i-as da un nume, ca in fond chiar nu conteaza cum ne cheama! (ce aici pe site conteaza asta?), conteaza cita putere benefica ai sa poti invata (atentie, nu influenta), un om sa ia cele mai bune decizii.

 10. shalom Oamenii cred in ceea ce le creaza speranta si siguranta fie ele doar teoretice! De ce sa nu vezi luminita de capatul tunelului? Somnul ratiunii naste monstri dragul meu shalom !
  Interpretarea cartilor asa zis ca fiind Cuvantul Lui Dumnezeu ar trebui sa fie luate intocmai ca si acolo , fiindca faptele , si evenimentele nu pot fi privite metaforic in asa fel incat eu sa cred ceva altul crede altceva si uite asa o mai punem de o secta! Si mandria lor fiecare considera ca ei au descoperit si detin taina acelei carti! Si de aici pleaca o sumedenie de dispute, a cui Dumnezeu exista si a cui nu, ce fel arata , ce anume este, cum se manifesta , si mai ales de ce?
  Nu toti se pot pune de comun acord asupra formei de manifestare fiindca , d ela individ la individ se manifesta diferit modul de intelegere si acceptare! Si ca sa inchei cei puternici au incercat si de multe ori au reusit sa se impuna celor multi si slabi mai ales din punct d evedere religios! Biserica ca si institutie e pe tavalug in momentul de fata isi traieste ultimile clipe ! va dainui sub alte forme …………

  Va urma!

 11. Shalom ce iti mai place sa manipulezi cuvintele. eu am zis ca Dumnezeul din biblie nu este extraterestru. pana aici sper ca ai inteles
  acei extraterestrii de care zice Letal ca sunt prezenti in biblie sunt ingerii decazuti.

  sa va mai zic ceva, extraterestrii de care tot auzim pe la stiri,prin carti etc, nu sunt altceva decat acei ingeri decazuti,demoni. stiu ca pare incredibil ce zic si o sa ma considerati habotnic, ei bine nu sunt habotnic, stiu ce zic si pot demonstra ceea ce zic.
  acesti ”extraterestrii” sunt o unealta a LOR, cei din spatele sistemului,o farsa, creata special pentru a manipula lumea si a o pregati spre NWO. nu am sa mai stau aici sa va explic ce si cum, dar va recomand sa ascultati 2 oameni, care stiau ce ziceau si au murit pentru ceea ce ziceau.

  William Cooper si John Todd. cautati sa vedeti ce vorbeau despre extraterestrii si ce sunt ei defapt

  numai bine

 12. nu vreau sa ma bag ca musca’n lapte in discutia voastra dar un singur lucru am remarcat. nimeni nu scrie ”dumnezeu” cu ”d” mic pt ca asa va invatat la scoala. pai si sa ma bata dumnezeu pt ca mi’e lene sa apas ”shift” si oricum el nu posteaza pe ”almeea”deci n’are cum sa ma prinda. si daca m’ar prinde…bag repede degetele mainii stangi in ”shift” si’l smulg de pe tastatura si’l zvarl sub birou, si’l imping discret cu picioru’ pana’n cablurile pline de praf. om corect.cinstit.si sarac…n’are bani sa’si ia o tastatura noua…avantaj eu in fata lui dumnezeu, dar poate va prind ca ma parati ca am si ”caps lock” ca atunci e nasoala treaba. dar poate daca nu vine dumnezeu vin extraterestrii. nu? n’au venit americanii si au venit rusii.ete na. si rusii aveau biblia care era scrisa de extraterestrii pt terestrii, bine’nteles scrisa in limba terestra nivel mediu. dupa care au venit americanii dar astia aveau biblia scrisa de extraterestrii pt terestrii scrisa’n limba terestra nivel avansat.n’a belea.sa vezi acu’. si dumnezeu vru’ sa cumpere biblia de la americani dar cica astia aveau licenta numa’. biblia a fost inregistrata la osim de catre extraterestrii care oricum nu intelegeau limba terestra.

 13. Laurentiu,nu manipulez nimic,doar vroiam sa ma lamuresc intr-o privinta,si m-am lamurit.
  Acum ,daca vrei,te rog sa-mi raspunzi la o intrebare la care nimeni nu a vrut sa-mi raspunda pana acum:
  -De ce existenta extraterestrilor ar trebui neaparat sa insemne inexistenta Lui Dumnezeu[nu ala biblic],sau de ce venirea acestora ar trebui sa ma faca pe mine sa renunt la credinta mea?
  Mie unul[si este doar o opinie a mea]mi se pare cam copilaresc tot esafodajul descris de tine,si chiar nu ii vad rostul.Pai daca „aia” detin oricum puterea pe toate planurile[ceea ce este un fals grosolan]si nimeni nu poate lupta impotriva lor[o alta minciuna lansata de ei ]ce rost mai ar avea mascarada descrisa de tine?Sau ma rog de William Cooper si John Todd?Esti asa sigur ca aia nu au lansat o perdea de fum tocmai pentru crea senzatia de invincibilitate a „alora”?Si mai mult decat atat, esti sigur ca au fost asasinati datorita „marilor secrete pe care l-au dezvaluit”?Eu nu!
  Te rog sa ma crezi ca eu cunosc foarte bine mecanismele astea si cum se procedeaza la „scaparea”de „secrete.
  Unii din cei ce fac astfel de „dezvaluiri” stiu ca sunt simple intoxicari.[vezi Wikiliks]
  Altii[cum ar pute sa fie si cazul celor care ii amintesti tu]chiar cred ca au pus mana pe cine stie ce secrete pe care se grabesc sa le „lanseze” in media,astfel contribuind intoxicare „prostimii”.
  De ce par atat de reale aceste „secrete”?
  Simplu!Cei care se ocupa cu asa ceva stiu foarte bine ca o simpla minciuna poate fi demontata imediat,de aceea impletesc adevarul cu minciuna ceea ce face ca oricine face investigatii pe merginea „secretului scapat” va gasi persoane reale,locuri reale si chiar evenimente reale care sunt descrise in acel „secret”.Asa se „naste” o minciuna „adevarata”.
  Te vad un baiat dezghetat,nu te mai lasa condus doar de ceea ce vezi sau citesti,folosesteti si intuitia .
  Si acum ca o gluma care mi-a venit acum in minte:
  -Si daca in timpul „invaziei extraterestre” pusa la cale de Illuminati,ar apare aia adevarati ?
  care ar fi deznodamantul? 🙂
  Cu respect,Shalom!

 14. Mare este gradina asta a lui dumnezeu si plina de inpresionisti cu logica in ”instinctul de conservare,SI CEL DE REPRODUCERE”
  Daca asisti la conversatia unor copii de gradinita, si a unora de pe acest site, care mai au si inpresia ca sint ”burdusiti” de carte,si mai vorbesc si de somnul ratiunii……… TE APUCA SOMNU RATIUNII DE RIS.
  UN PROVERB SPUNE; DACA TACEAI FILOZOF RAMINIAI. !!!MAAAAARE ADEVAR GRAIESTE……
  BIBLIA SPUNE; DIN CUVINTELE TALE VEI FI CONDAMNAT,SI, DIN CUVINTELE TALE VEI FI SCOS FARA VINA!!!!!!! CA LA INCEPUT ERA CUVINTUL, SI CUVINTUL ERA DUMNEZEU.

 15. Ok shalom sa iti raspund la intrebarea la care zici ca nu ti-a raspuns nimeni: Pentru mine existenta extraterestrilor nu inseamna inexistenta lui Dumnezeu. Din contra si eu acum cateva luni, credeam in existenta extraterestrilor dar credeam si in Dumnezeu. Daca pentru ultrasii religiosi inseamna asta este ala problema.
  Ce m-a facut sa cred ca extraterestrii sunt o farsa, sunt putinele dovezi ale existentei lor(desi observ ca se gasesc multe ”dovezi” pe internet, nu prea m-au convins),afirmatiile multor oameni ca johnn todd(care nu era un mincinos. acest om facea candva parte din Illuminati. interesant este faptul ca nu a apucat mult timp sa vorbeasca si a fost imediat scos din sistem. David Icke care tot ”lupta” impotriva lor de 20 de ani, nu mai pateste nimic, pe langa asta prospera,avand milioane de dolari in conturi. acesta este criteriul dupa care fac diferenta cine spune adevarul si cine nu) si marturiile multor agenti New Age, care spun ca au fost posedati de diferite rase de extraterestrii care i-au invatat asa zisele ”adevaruri universale” dar aceste adevaruri nu sunt decat filozofii ai curentului New Age. Toate astea m-au facut sa cred ca extraterestrii nu sunt decat o unealta de manipulare a lumii.
  In legatura cu invincibilitatea lor ai dreptare. EI nu sunt deloc invincibili,pot fi usor de invins,dar datorita faptului ca lumea este manipulata si dezbinata incontinuu cu ajutorul multor arme folosite de ei, par invincibili.

  Si ca sa iti raspund si la ultima intrebare,de care ai zis ca e o gluma: deznodamantul cred ca ar fi acelasi 🙂

 16. partea a 2’ua: :))

  si dumnezeu ii sunara pe extraterestrii ca avea digi si oricum era moca, sa’i dea biblia scrisa de extraterestrii pt terestrii scrisa in limba terestra. dar acestia vandusera deja biblia la dinozauri care oricum circulau pe terra fara licenta. si cand dumnezeu vru’ sa cumpere biblia scrisa de extraterestrii pt terestrii scrisa in limba terestra de la dinozauri la juma’ de pret, acestia au dat’o cotita si asa sau prajit fraierii. dar convorbirea telefonica dintre dumnezeu si dinozauri a fost ascultata de nimeni altu decat lucifer care avea niste amici pe la securitate. se complica lucrurile. lucifer il suna pe dumnezeu, ca asta era pe cosmote si numai avea nici minute, si’l rugara in 10 s sai vanda lui biblia scrisa de extraterestrii pt terestrii scrisa in limba terestra la pret intreg ca oricum el o avea moca de la dinozauri. dar nu era tocmeala. si’l ruga sa i’o imprumute macar sa faca niste copii xerox, si accepta. si cum numai extraterestrii inventasera xeroxul, lucifer se duse’ ca fraieru’ la astia sa traga la xerox. extraterestrii recunoscu’ biblia scrisa de ei pt terestrii scrisa in limba terestra si i’o confisca, ca n’avea nici macar licenta.pe urmele lor acum se aflau americanii si rusii care vreoiau si ei biblia. chinezii erau la masa, se jucau ping – pong.

 17. Shalom, eu zic ca petit printre rinduri zice el ceva serios, insa mie imi este deja greu cu mintea mea, dar sa mai incerc sa inteleg si pe altul daca nu vorbeste „tare si raspiat”. Vezi tu, din aceste motive nu avem raspunsuri la o gramada de intrebari ca oamenii nu mai au rabdare unii cu alti, nu mai pot fi seriosi caci insasi viata a devenit o comedie si cartile si net-ul nu iti ofera cit de cit o liniste. Si uite asa ajungi intr-o buna zi sa te intrebi de fapt cine sint eu si ce vreau eu de la mine, sau ce se vrea de la mine si nu te mai intelegi tu cu tine insuti! Si nu vorbesc de mine ci din ce am observat in jurul meu si este foarte greu sa dai sfaturi dar sa mai „pui si umarul”!

 18. partea a 3’ia si ultima parte: deznodamantul.

  extraterestrii fusera la osim si isi retragera licenta pt biblia pt terestrii scrisa’n limba terestra si ii dadu’ foc cu laser cu foc(ceva de genu’ aprinzatoru’ de aragaz) ca oricum ei nu cunosteau limba terestra si isi mai pusera si o gramada de dusmani pe urme cum reamintim: dumnezeu , dracu’ , rusii si americanii, chinejii inca mai erau la masa,jucau ping-pong. si cum dumnezeu era ambasadoru puterii si luarii de decizii, se hotarara in comitetu’ universal de situatii de urgente,excluderea extraterestrilor in spatiul extraterestru.dracu fu’ deacord dar americanii si rusii se abtinura in proportie de 50 la suta la vot. asa ca dumnezeu, care cunostea limba terestra a scris prin oameni pentru oameni biblia lui dumnezeu pt terestrii si extraterestrii scrisa’n limba terestra.avura un succes neasteptat si fura si inregistrata la osim. din cauza profiturilor super-mega-ultra-hiper-uriase pe care le-a avut dumnezeu cu biblia scrisa de terestrii pt terestrii si extraterestrii scrisa’n limba terestra, a atras atentia lui dracu’ ,americanii si rusii,chinejii faceau adidasi si in pauza de masa jucau ping-pong.cum dracu’ nu avea decat sa’si bage coada printre terestrii ca dumnezeu oricum nu’i mai dadea biblia s’o traga la xerox, americanii si rusii ,vazand ca nu;i tocmeala cu dumnezeu ,apelara la extraterestrii ,chiar sechestrara vreo doi ca sa’i intimideze dar acestia isi mutara cortu din calea lactee. pe cand strangeau catrafusele si corturile ,extraterestrilor le scapara niste manuscrise pe care le gasira americanii si rusii si le facu’ fifti fifti. si asa isi facura si ei biblia lor care sa competitioneze cu aia a lu’ dumnezeu care defapt e tot a lor si a chinejilor care le dadu’ o masa de ping-pong sa se joace dumnezeu cu dracu ca de atata nemurire si car de sute de secole de existenta s’or fi plictisira si ei. toata lumea e multumita ,extraterestrii ne fac semne obscene din spatiu iar dumnezeu si dracu’ se bat in sondaje insa sunt singurii prieteni defapt pt ca au multe puncte in comun si sunt asa de diferiti la gusturi. cate’odata mai baga si un bilet la pariuri dar nu ca sa castige ,numa’ asa la misto ca de’ ,sunt amandoi actionari principali la casa de pariuri. sfarsit.

 19. pai mistocareala,in genere’ merge cam peste tot la orice ora si in orice situatie.depinde acum ce fel de misto’. ”ce cap ai, spui ca ti la dat dumnezeu ultimu’ de pe raft” sau ”ce fizic dezordonat ai” le catalogam drept glume de santier.desigur mai sunt si glumele stilate cu pretentii intelectuale la care nu avem voie sa radem ca prostii cu gura pana la urechi ci doar sa zambim subtil si gingas si sa ne aratam entuziasmul fata de glumet. ma intrebi de ce ar merge mistocareala pe site. ti se pare ca am facut misto’ de cineva?:)

 20. ma intorc de undeva cu 40 de grade la bord si citesc printre randuri,adica spatilul liber,”’de mine”’. corect zic. fac misto de mine si mie mi’e bine si’mi convine.de tine sau de oricine. ce vina am eu? nici una. ce vina ai tu ? lafel. putem spune orice dar rolul meu in comentarii e de divertisment, ma amuz , ca altfel n’as mai posta. de ce? pt ca nu trebuie sa va demonstrez nimic. stiu totul si nimic. eu dau drumul la spectacol si trag cortina.
  cine sunt?
  sunt in mintea ta. lafel de prezent ca dumnezeu. ma cred dumnezeu.nu stiu daca s’ar supara dar daca dumnezeu s’ar crede petit eu nu m’asi supara.

 21. @THATWASANEARGO, pai sa incerci ca in general amuzamentul nu’ti dauneaza cu absolut nimic.un mit ar fi ca rasul ingrasa. acum nu stiu ce sa zic. sa ai umor mi se pare o atitudine inteleapta. pe mine ma face sa ma simt bine cu riscul de a deranja persoanele din jur. prostul se supara atunci cand il faci prost. si ce sa’i fac? pe mine daca ma face cineva prost ma apuca rasu’. inca mai pot sa rad in ciuda regretelor sau a trecutului mai putin fericit. daca dumnezeu reprezinta pt altii ultima speranta sau cel mai rezistent pilon psihic sa’i spunem,pt mine ramane umorul.dupa parerea mea si dumnezeu are simtul umorului.etic vorbind sau moral, nu vad ce rau ar face umorul. de ce sa ma contrazic cu ”–OMUL–” spre ex.? dintr’un singur motiv si anume sa ma amuz si mai tare. uite…m’am amuzat copios la intrebarea mea din forum cand mi’ai spus de vreo’ trei ori ca familia nu are nici o(eu asa am invatat la scoala) treaba cu societatea. ce vina am eu ca am aceasta reactie nefireasca de a rade? sa nu intelegi gresit ca te privesc de sus. nu. am renuntat si la stilul meu ”smuls” spre a fi mai sociabil. sper sa apreciezi efortul. pt ca’mi esti simpatica (sa nu te’aud cu ”te inseli, nu sunt deloc simpatica” ca’ti sta in fire modestia asta crasa :)))te sfatuiesc ca atunci cand cineva te i’a peste picior la un duel verbal sa’i spunem, sa incerci sa raspunzi cu aceeasi moneda, altfel, daca te’ai ofuscat ai pierdut din prima. ce ai de castigat? pai oamenii vorbesc din doua motive: sa aiba dreptate sau sa castige ceva.macar sa fie asta singura problema a omenirii. sau este? :))

 22. petit=am citit comentariul tau de 2 ori si stii de ce? ca mi-a placut, mi-a creat o stare de bine peste cea de rau din ultimele zile. O fi tu din Rahova-nu o zic in zeflemea, caci sintem conoraseni (adica daca se zice consateni de ce nu s-ar zice si conoraseni nu?-cred ca sint analfabeta!) si relativ vecini, la o aruncatura de bat asa mai cu simt de raspundere-dar esti un OM ok. Ai vorbit prima oara (cel putin cu mine) „tare si raspicat”, caci desi zici tu ca sint simpatica, (oi fi), sint batuta in cap rau de tot si doar asa inteleg. Sa stii ca am simtul umorului super dezvoltat caci asta si mintiile nu mi le-am pierdut, in rest am pierdut TOT (desi mi-as fi dorit invers dar asa s-a intimplat), insa ambele stau un loc in fata unor „chestii mirobolante”, chiar nu am putut trece peste ele. Vor
  Dar, acum iarasi am cazut pe ginduri „citindu-te” si trebuie sa-ti dau dreptate, nu ca m-ar deranja treaba asta, ci pentru ai. Nu, nu zice nimic, ca nu am stat mult asa cazuta, mi-am revenit. Vorba ta, la ce sa pun atita suflet? Mai bine il pastrez pentru mine sau pentru cine chiar merita, decit sa-l pierd aiurea pentru prostii.
  Si da, are simtului umorului si Dumnezeu cum zice shalom, (pe care il salut cu ocazia asta), caci cite „slalomuri” am facut cu el, ma palea in moalele capului pina acum de 1000 de ori!
  Si orice ai invatat tu la scoala, iti spun a 4 a ca familia nu are nici o legatura cu societatea. Si eu tot asa am invatat la scoala insa viata mi-a demonstrat ca am invatat prost. Stii tu, teoria ca teorie dar practica ne omoara.
  „petit-ule” sa traisti! 🙂 si thanks! Sper sa „mai dam unul de altul” pe aici, pe afara, pe oriunde, undeva, cindva si sa „ne ridem”cit ne tin puterile.

 23. Autorul acestui articol ori se crede maestru in arta manipularii, ori ne crede pe noi atat de inculti incat sa nu ne dam seama cand suntem mintiti. Pentru ca articolul e plin de minciuni create, cred eu, intentionat. Deoarece oricine verifica sursele mentionate mai sus isi poate da seama de adevar.
  – Hiperspatiul este un concept abstract din matematica, folosit cu precadere in science-fiction. Fiind un concept abstract, nu poate fi considerat real. In Vechiul Testament, capitolul Isaia (14, 12-14) si in Apocalipsa lui Ioan (12, 7), NU se aminteste de o mare batalie purtata in hiperspatiu. Nicaieri nu exista macar o singura aluzie la conceptul de hiperspatiu.
  – Lucifer era serafim, nu heruvim. Serafimii erau considerati initial serpi cu 6 aripi ai deşertului, ceea ce i-a facut pe cercetatorii Bibliei sa-l identifice pe serafimul Lucifer cu sarpele din Gradina Edenului si cel din Apocalipsa lui Ioan.
  – Razvratirea lui Lucifer nu a avut loc pe Muntele cel Sfant, ci in „cer”, orice ar insemna acesta (o alta planeta, o alta dimensiune, etc.).
  – Iezechiel in capitolul 28 NU se refera la niciun inger decazut, ci la un om. Mai exact, la regele din Tir. „Fiul omului, spune celui ce domneşte în Tir: Aşa zice Domnul Dumnezeu” (28:2). „Fiul omului, plânge pe regele Tirului şi-i spune: Aşa zice Domnul Dumnezeu: Tu erai pecetea desăvârşiri, deplinătatea înţelepciunii şi cununa frumuseţii.” (28:12) Mai pe intelesul tuturor, regele din Tir a fost ajutat de Dumnezeu sa devina conducator iar acesta, in loc sa fie recunoscator, a ajuns sa se creada el insusi un zeu. De aceea Dumnezeu l-a trimis pe Iezechiel la rege, pentru a-i atrage atentia ca greseste.
  – Acelasi lucru este intalnit si in capitolul Isaia:14. NU e vorba de nicio batalie purtata in hiperspatiu sau de vreun inger decazut, ci despre imparatul Babilonului care, la fel ca regele din Tir, se considera un zeu pe pamant. „Tu vei cânta cântecul acesta de ocară împotriva împăratului Babilonului şi vei zice…” Ca este vorba despre un OM si nu despre o entitate superioara, se vede clar din versetul 16: „Cei ce te văd îşi întorc privirea în spre tine şi se uită cu luare aminte zicând: Oare acesta este OMUL de care tremura pământul şi împărăţiile se cutremurau?” Sau in versetul 20: „Tu nu te vei pogorî în mormânt, căci tu ai pustiit pământul tău şi pe poporul tău l-ai ucis! Niciodată nu se va mai vorbi despre neamul celor răi!” Lucifer nu avea un pamant al sau si nici nu si-a ucis poporul. Imparatul Babilonului este Nabucodonosor, cel care i-a invadat pe evrei, le-a distrus templul si i-a luat ca robi, ducandu-i in Babilon. Asa se explica inversunarea profetului Isaia impotriva lui.
  – Zeul egiptean Ra nu a luptat vreodata in Univers, impotriva copiilor revoltati. Oamenii de pe Pamant s-au revoltat impotriva lui Ra iar acesta nu s-a luptat cu ei, ci a trimis-o pe Hathor (transformata in leoaica Sekhmet) sa rezolve problema. Singurul cu care se lupta Ra era sarpele Apophis. Si nu „in Univers”, ci in lumea subterana, unde ajungea barca soarelui pe timpul noptii.
  – Cei 12 titani NU s-au razvratit impotriva ordinii stabilite a lumilor, ci impotriva tatalui lor, Uranus, care ii inchisese in Tartar, de teama ca unul dintre ei sa nu incerce sa-l detroneze. Dupa ce titanul Cronos l-a inlaturat pe Uranus, el a devenit conducatorul lumii. Titanii NU s-au ridicat impotriva lui Zeus, ci Zeus si fratii lui s-au ridicat impotriva titanilor. Titanii NU au pornit la asaltul Olimpului. Lupta dintre olimpieni si titani a avut loc in Tesalia si a durat 10 ani. Gigantii au atacat Olimpul in cel de-al doilea razboi al zeilor, pentru a-si razbuna fratii titani care erau inchisi in Tartar de catre Zeus. Gigantii si titanii erau entitati diferite, la fel cum cele doua razboaie (titanomachia si gigantomachia) au fost diferite.
  – Enoh NU a fost initiat de catre ingerii veghetori in tainele ceresti, ci de ingerii din cer. Veghetorii (sau Gregori) erau 200 de ingeri ce stateau pe Pamant, condusi de Azazel, care s-au razvratit. Arhanghelii care l-au initiat pe Enoh erau ingerii din cer, diferiti de Veghetori, pe care Enoh i-a anuntat de faptele Veghetorilor. Enoh a primit initierea ca rasplata pentru fidelitatea sa.
  – Planetele Marte si Jupiter nu s-au desprins din soare. De fapt, nicio planeta. Orice lucrare de astronomie poate exemplifica asta mult mai bine ca mine.
  Cam atat am avut de spus deocamdata. Sper ca autorul articolului sa-si faca timp sa arunce o privire pe mentiunile mele si sa ma contrazica daca este cazul, aducand argumente logice si de bun simt.

 24. M-ati uimit cu ‘inteligenta’ voastra. Ceea ce ati citit pe site-ul asta criticati in cel mai josnic mod numind manipulare, prostie sau eu mai stiu ce, jignind persoana care a scris/relatat aceste randuri, dar in schimb ideile voastre vreti sa fie considerate adevarate. Ceva de genul:” Nu, nu, e o prostie ce zici tu acolo, uite, ce zic eu e adevarat”..o harababura totala. Nu mai bine v-ati multumi cu faptul ca, pana nu ajungeti in fata lui Dumnezeu sa-l intrebati ce si cum, pana atunci nu veti sti niciodata adevarul pur? Mai bine taceti si supuneti-va si la cele relatate din afara Bibliei ( ca tot Biblia este lucrarea de baza),nu numai pe Nelamurirea oferita de catre Biblie. Atata timp cat toti ce care au citit-o n-au inteles-o, atunci eu zic ca e absolut necesar sa existe persoane care sa ne faca sa intelegem mai usor Biblia si spusele ei. Mai bine am primi mai usor cele relatate, nemaidand cu piciorul la noile idei, doar pt ca nu ne-ar placea noua sa fie asa. Viata oricum nu este cum o vrem noi/cum ne-ar placea noua. Tocmai asta e dovada ca tot ceea ce negati, din simpla neplacere de a fi asa, este adevarat!

 25. KLAUDYU, chiar daca raspund mai tarziu, totusi am sa-ti raspund ca sa-ti demonstrez ca NU AI CITIT BIBLIA, iar afirmatiile tale sunt total eronate. Oare de ce mai scrii ca manipulez, cand tu manipulezi realitatea?

  1) Prin hiperspatiu, eu inteleg un spatiu de orice dimensiune, indiferent ca e mai mare sau mai mic de 3 dimensiuni.
  2) LUCIFER chiar era un heruvim. Citeste Biblia si convinge-te: „Tu erai heruvimul pus ca să ocroteşti” (Ezechiel 28:14).
  3) Razvratirea lui Lucifer chiar a avut loc pe Muntele Sfant: „Din pricina întinderii negoţului tău, lăuntrul tău s-a umplut de nedreptate şi ai păcătuit, şi Eu te-am izgonit pe tine, heruvim ocrotitor, din pietrele cele scânteietoare şi te-am aruncat din muntele lui Dumnezeu, ca pe un necurat.” (Ezechiel 28:16).
  4) Esti absurd cand spui ca tot Capitolul 28 din Ezechiel,se refera la un OM. Esti sanatos la cap? Daca era OM, nu putea fi HERUVIM. Daca era OM, nu putea sa se afle in EDEN, GRADINA LUI DUMNEZEU. Daca era OM, nu putea fi fara prihana pana cand a pacatuit („Fost-ai fără prihană în căile tale din ziua facerii tale şi până s-a încuibat în tine nelegiuirea.” – Ezechiel 28:15), caci, se stie ca omul s-a nascut pacatos, dupa pacatul primordial al lui Adam. Deci, e clar ca era vorba de un inger superior, si nu de un om.

  Cat priveste mitologia greaca, nu ma bag, ca sunt mai putin expert in acest domeniu.

  Silivriano

 26. Domnu’ Silivriano, te-am rugat să-mi aduci nişte argumente logice. Pentru că asta aştept din partea unui căutător al adevărului biblic. Dintre noi doi nu ştiu cine a citit Biblia. Dacă ai fi citit-o, probabil ai fi înţeles ce scrie acolo. În Cartea lui Iezechiel, Yahweh îl trimite pe profet cu ameninţări la mai multe popoare. În cap. 24 îl trimite la israeliţi, în cap. 25 la amoniţi, moabiţi, edomiţi şi filisteni, în cap. 26-28 la fenicienii din Tir, în cap. 28 la sidonieni, în cap. 29 la egipteni, în cap. 30 la egipteni, etiopieni, libieni şi lidieni, în cap. 31-32 din nou la egipteni, în cap. 33-34 la israeliţi, în cap. 35 la muntele Seir, în cap. 36 la munţii Israelului iar în cap. 38-39 la regele din Roş, Meşec şi Tubal. Adică ameninţările lui Yahweh prin gura lui Iezechiel erau împotriva oamenilor, a israeliţilor care şi-au pierdut credinţa şi a duşmanilor Israelului. În capitolele 26 şi 27 se observă foarte clar că Yahweh se referă la oraşul Tir din Liban (“Iată sunt împotriva ta, Tirule, şi voi ridica împotriva ta popoare multe, cum îşi ridică marea valurile sale”, “Şi tu, fiul omului, ridică plângere împotriva Tirului, şi zi către el…”). Capitolul 28 continuă ameninţările la adresa oraşului Tir, de această dată îndreptându-se către conducătorul său. Ce spune Biblia? “Fost-a cuvântul Domnului către mine şi mi-a zis: Fiul omului, spune celui ce domneşte în Tir: Aşa zice Domnul Dumnezeu: Inima ta s-a înălţat şi a zis: «Sunt un dumnezeu şi stau pe scaunul lui Dumnezeu în inima mărilor», dar tu, deşi nu eşti Dumnezeu, ci om, îţi închipui în inima ta că eşti la fel cu Dumnezeu” (1-2). Nu ştiu cum înţelegi tu că e vorba despre Lucifer, când scrie negru pe alb: Yahweh îl trimite pe Iezechiel la cel ce domneşte în Tir, adică la regele cetăţii. Acest rege era un om, nicidecum un înger. Altfel, probabil s-ar fi găsit câteva mărturii scrise, mai ales în Biblie, care să ateste faptul că în timpul lui Iezechiel, un înger a condus o cetate. Din citatul de mai sus se înţelege că acest rege a devenit foarte arogant, considerându-se un (dumne)zeu. Pasajul “nu eşti Dumnezeu, ci om” subliniază foarte clar că acest conducător al Tirului era OM, nu înger sau Dumnezeu. Dacă s-ar fi referit la Lucifer, fără îndoială că pasajul de mai sus ar fi specificat “nu eşti Dumnezeu, ci înger”. Dar Biblia susţine că regele era om. În continuare aflăm şi motivele aroganţei regelui din Tir: “Iată, tu îţi închipui că eşti mai înţelept decât Daniel şi nu sunt taine ascunse pentru tine; Prin înţelepciunea ta şi cu mintea ta ţi-ai agonisit bogăţie şi ai adunat în vistieriile tale argint şi aur; Prin înţelepciunea ta cea mare, prin ajutorul negoţului tău, ţi-ai sporit bogăţia şi mintea ta s-a îngâmfat cu bogăţia ta” (3-5). Din cauza faptului că mintea sa a născocit o metodă de a se îmbogăţi, regele s-a considerat foarte înţelept. Într-adevăr, descoperirile arheologice relevă faptul că oraşul Tir a fost unul foarte bogat în antichitate, lucru pe care îl explică mai pe larg cap. 27 din Cartea lui Iezechiel. Prin urmare, regele din Tir s-a îmbogăţit foarte mult de pe urma negoţului, lucru ce i-a crescut şi aroganţa. Deoarece era foarte bogat şi foarte inteligent din punctul său de vedere, regele s-a considerat un zeu printre oameni. Nu orice zeu, ci chiar cel mai mare dintre toţi, Dumnezeu. Motivul supărării lui Yahweh este evident: “De aceea, aşa zice Domnul Dumnezeu: Pentru că tu te-ai asemănat cu Dumnezeu, Iată, Eu voi aduce împotriva ta pe străinii cei mai răi din toate popoarele, şi aceia îşi vor scoate sabia împotriva frumoasei tale înţelepciuni şi vor întina strălucirea ta; În mormânt te voi coborî şi vei muri în inima mărilor de moartea celor ucişi” (6-8). Yahweh susţine că regele din Tir va coborî în mormânt, murind înecat. Dacă ar fi fost vorba despre un înger, acesta nu ar fi putut să moară. Nicăieri nu afirmă Biblia că îngerii pot muri. Biserica spune că Lucifer a fost închis în lumea subterană, va fi eliberat la Apocalipsă, va fi închis din nou pentru câteva mii de ani, din nou eliberat, apoi legat pentru totdeauna. Dar nu omorât. Însă pasajul de mai sus susţine că regele din Tir va fi ucis. În plus, dacă Yahweh s-ar fi referit la Lucifer, spunând că îl va ucide, această idee ar fi contrazis Apocalipsa lui Ioan care susţine că Lucifer nu e mort, ci legat în Adânc. “Spune-vei oare înaintea ucigaşului tău: «Eu sunt un dumnezeu», când tu eşti un om în mâna celui care te ucide, iar nu Dumnezeu? Vei muri de mâna străinilor, de moartea celor netăiaţi împrejur, căci Eu am spus aceasta, zice Domnul Dumnezeu” (9-10). Din nou apare ideea că regele din Tir este doar un OM şi că va fi ucis de către oameni. Repet, dacă ar fi fost vorba despre Lucifer, acesta nu ar fi putut fi omorât. Iar dacă Mihail nu a reuşit să-l ucidă, mai mult ca sigur nu ar reuşi asta nici nişte simpli oameni. În versetele 11-12 se subliniază din nou ideea că este vorba despre regele din Tir, un om, nu un înger: “Şi a fost cuvântul Domnului către mine şi mi-a zis: Fiul omului, plânge pe regele Tirului şi-i spune…”.
  Pasajul pe care nu l-ai înţeles este următorul: “Aşa zice Domnul Dumnezeu: Tu erai pecetea desăvârşiri, deplinătatea înţelepciunii şi cununa frumuseţii. Tu te aflai în Eden, în grădina lui Dumnezeu; hainele tale erau împodobite cu tot felul de pietre scumpe: cu rubine, topaze şi diamante, cu crisolit, onix şi iaspis, cu safir, smarald, carbuncul şi aur; toate erau pregătite şi aşezate cu iscusinţă în cuibuleţe şi puse pe tine în ziua în care ai fost făcut. Tu erai heruvimul pus ca să ocroteşti; te aşezasem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, şi umblai prin mijlocul pietrelor celor de foc. Fost-ai fără prihană în căile tale din ziua facerii tale şi până s-a încuibat în tine nelegiuirea. Din pricina întinderii negoţului tău, lăuntrul tău s-a umplut de nedreptate şi ai păcătuit, şi Eu te-am izgonit pe tine, heruvim ocrotitor, din pietrele cele scânteietoare şi te-am aruncat din muntele lui Dumnezeu, ca pe un necurat. Din pricina frumuseţii tale s-a îngâmfat inima ta, şi pentru trufia ta ţi-ai pierdut înţelepciunea. De aceea te-am aruncat la pământ şi te voi da înaintea regilor spre batjocură. Prin mulţimea nelegiuirilor tale, săvârşite în negoţul tău nedrept, ţi-ai pângărit altarele tale; şi Eu voi scoate din mijlocul tău foc, care te va şi mistui; şi te voi preface în cenuşă pe pământ înaintea ochilor tuturor celor ce te văd. Toţi cei ce te cunosc între popoare se vor mira de tine, vei ajunge o groază şi în veci nu vei mai fi” (12-19). Se vede că nu ai înţeles nimic nici din acest fragment, nici din cele anterioare. Deşi nesănătos la cap, voi încerca să te luminez. Toate fragmentele dinainte de acesta indică foarte clar că este vorba despre un OM, nu despre un înger. Pasajul de mai sus spune următorul lucru: regele din Tir era un OM foarte credincios, pe placul lui Yahweh, până în momentul în care s-a îmbogăţit (“Fost-ai fără prihană în căile tale din ziua facerii tale şi până s-a încuibat în tine nelegiuirea”). Ideea că toţi oamenii se nasc păcătoşi din cauza lui Adam este absurdă. Ceea ce văd că nu ştii (deşi ar trebui, ca orice comentator al Bibliei) este faptul că Biserica Creştină a introdus această idee, că toţi oamenii se nasc cu păcatul primordial, de care pot scăpa doar prin botez. Vechiul Testament nu spune că orice om se naşte păcătos din cauza vreunui păcat originar, ci chiar consideră unii oameni fiind neprihăniţi. Exemple: “Noe era om drept şi neprihănit între oamenii timpului său” (Geneza 6:9), “Să mă cântărească în cumpăna dreptăţii şi Dumnezeu să cunoască neprihănirea mea.” (Iov 31:6), “Neprihănirea poartă pe cei drepţi, iar strâmbătatea prăpădeşte pe cei vicleni.” (Pildele lui Solomon 11:3), “Cel fără de lege este răsturnat de răutatea lui, iar cel drept găseşte scăpare în neprihănirea lui.” (Pildele lui Solomon 14:32), “Mai de preţ este săracul care umblă intru neprihănirea lui, decât un bogat cu buze viclene şi nebun.” (Pildele lui Solomon 19:1), “Mai de preţ e săracul care umblă întru neprihănirea lui, decât cel prefăcut în căile lui, chiar dacă e bogat.” (Pildele lui Solomon 28:6), “amăgind gândul bun şi neprihănit al stăpânilor prin vorbărie vicleană şi mincinoasă.” (Estera 8:12). Vedem aşadar că afirmaţia ta (“dacă era om, nu putea fi fără prihană”) este în contradicţie cu învăţăturile Bibliei.
  Revenind la regele din Tir, spuneam că era un om foarte credincios, pe placul lui Yahweh. Despre oamenii credincioşi se spune chiar şi astăzi că sunt mai aproape de Dumnezeu, iar despre cei care îşi pierd credinţa că s-au îndepărtat de Dumnezeu. Aceeaşi idee este prezentată şi aici: regele din Tir era foarte credincios, adică aproape de Yahweh, în Eden, pe muntele sfânt. Scriitorul biblic a folosit o metaforă pentru a sublinia cât de credincios era regele, ceea ce înseamnă că pasajul de mai sus nu trebuie interpretat literal. Prin puritatea sa sufletească, datorată credinţei sale, regele era desăvârşit în ochii lui Yahweh, care îi pregătise deja un loc în rai şi chiar un rol, de înger (heruvim). Când afacerile regelui au început să producă averi, acesta a uitat de credinţă şi de zeul său, considerându-se el însuşi un zeu pe Pământ (“Din pricina întinderii negoţului tău, lăuntrul tău s-a umplut de nedreptate şi ai păcătuit”). Pierzându-şi credinţa s-a îndepărtat de Yahweh, adică, metaforic vorbind, a căzut din locul pe care îl ocupase în preajma dumnezeului său. Observăm că afacerile pe care regele le întreprindea erau cam necurate, din moment ce Yahweh se referă la “mulţimea nelegiuirilor tale, săvârşite în negoţul tău nedrept”. Aceste afaceri plus aroganţa regelui din Tir l-au mâniat pe Yahweh, ducând la pierderea locului din rai pe care şi-l câştigase anterior prin credinţă.
  În concluzie, asta înseamnă pasajul din Cartea lui Iezechiel. Nu e vorba de niciun Lucifer, ci doar de un rege care s-a crezut zeu, aşa cum procedau de altfel majoritatea. Confuzia dintre un muritor şi Lucifer te face să ajungi la alte idei eronate, cum ar fi că acest înger a căzut de pe munte, şi nu din cer. Pentru că tu contrazici şi Noul Testament, care susţine că Lucifer a căzut din cer, nu de pe vreun munte: “Am văzut pe satana ca un fulger căzând din CER” (Evanghelia după Luca 10:18), “Şi s-a făcut război în CER: Mihail şi îngerii lui au pornit război cu balaurul. Şi se războia şi balaurul şi îngerii lui. Şi n-a izbutit el, nici nu s-a mai găsit pentru ei loc în CER. Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satana, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el” (Apocalipsa 12:7-9).
  Iată şi părerea oficială a Bisericii Ortodoxe referitoare la Lucifer: “în Isaia 14:12, titlul de „steaua dimineţii” (Lucifer) este dat tiranului rege babilonian, despre care profetul spune că va cădea. Acest pasaj a fost aplicat ulterior prinţului demonilor, astfel că numele de «Lucifer» a început să fie folosit pentru Satana şi a fost răspândit cu ajutorul unor lucrări precum ,«Infernul» lui Dante Alighieri şi «Paradisul Pierdut» al lui John Milton, dar pentru vorbitorii de engleză cea mai mare influenţă a fost determinată de utilizarea în traducerea engleză a Bibliei King James. Un pasaj similar din Iezechiel 28:11-19, privind «regele din Tir», a fost aplicat, de asemenea, şi lui Satana, contribuind la imaginea tradiţională a Satanei şi a căderii sale.” (http://ro.orthodoxwiki.org/Lucifer). Ce spune Biserica? Că în Isaia 14:12 şi Iezechiel 28:11-19 nu este vorba despre îngerul decăzut, ci despre regele Babilonului şi cel al Tirului. Acele pasaje au fost aplicate ulterior Satanei! Păi dacă afirmaţiile mele sunt total eronate, cum se face că şi Biserica Ortodoxă afirmă aceleaşi lucruri? Sau eu şi Biserica minţim iar tu eşti singurul care spune adevărul?
  Dacă ai impresia că “manipulez realitatea”, te invit să citeşti cum trebuie Biblia, nu să selectezi din ea doar ceea ce se potriveşte cu ideile tale preconcepute. Nu trebuie să crezi cuvintele mele, ci pe cele ale Bibliei, din moment ce aceasta este cartea cu care îţi susţii punctul de vedere. Acestea fiind spuse, domnu’ Silivriano, comparând argumentele mele cu ale tale, cine este cel absurd dintre noi doi? Sau nesănătos la cap?