Unde ati vrea sa ajungeti dupa moarte? Sa stiti ca Paradisul e mai fierbinte decat iadul…

Social Media

iad-sau-paradisTemperatura Paradisului poate fi calculata cu exactitate. Cum asa? Pai, sa citam putin din Biblie. Un personaj biblic foarte important, Isaia, ne spune despre Paradis: „Si luna va straluci ca soarele, iar soarele va straluci de sapte ori mai mult, ca lumina a sapte zile, in ziua cand Domnul va lega rana poporului Sau si va tamadui vanataile de pe trupul lui” (Isaia, 30:26). Asadar, lumina lunii va fi ca cea a Soarelui, iar lumina Soarelui va fi de 7 ori mai stralucitoare, ca lumina a 7 zile. In concluzie, Paradisul va primi de la Luna la fel de multa lumina cat primeste Pamantul de la Soare, si in plus de la Soare Paradisul va primi de 49 de ori mai multa lumina (7 x 7 = 49) fata de cat primeste Pamantul nostru de la Soare. Lumina pe care Pamantul o primeste de la Luna este de 10.000 de ori mai mica decat lumina primita de la Soare, asa ca o putem ignora.

Avand toate aceste date, putem calcula temperatura Paradisului. Radiatia Paradisului va incalzi pana la punctul in care caldura pierduta de radiatie este egala cu caldura primita de radiati. Cu alte cuvinte, Paradisul pierde de 50 de ori mai multa caldura fata de Pamant. Folosind formula Stefan-Boltzmann pentru radiatii, vom avea:

(H/E)4 = 50

unde E este temperatura absoluta a Pamantului, 300ºK (273+27). Aceasta inseamna ca temperatura absoluta a Paradisului va fi: 798º absolut (adica 523º C).

Temperatura exacta a iadului nu se poate masura, dar ea trebuie sa fie mai putin 444,6ºC, temperatura la care pucioasa sau sulful se transforma din lichid in gaz. „Iar partea celor fricosi si necredinciosi si spurcati si ucigasi si desfranati si fermecatori si inchinatori de idoli si a tuturor celor mincinosi este in iezerul care arde, cu foc si cu pucioasa, care este moartea a doua” (Apocalipsa lui Ioan, 21:8). Conform Bibliei, un iezer cu foc si pucioasa, inseamna ca temperatura trebuie sa fie sub 444,6º C (punctul de fierbere al sulfului). Daca ar fi peste 444,6º C, atunci n-ar mai fi un iezer, ci o stare gazoasa.

Asadar, avem doua temmperaturi: Paradisul are 525º C, iar iadul mai putin de 444,6º C. In concluzie, Paradisul e mai fierbinte ca iadul. Unde ati vrea sa ajungeti dupa moarte?


Social Media

9 Comments

 1. dar sufleul? oare el cat de fierbinte este mai ales atunci cand iubesti?…iubirea care misca sori si stele,care muta muntii,iubirea arzatoare cum o numesc poetii….deci un rai atat de cald ,pt un suflet fierbinte si plin de dragoste cu siguranta ar fi ….racoros.

 2. Avand in vedere ca ai folosit Boltzman tin sa te felicit!
  Iar cat despre deducearea facuta, ma faci sa-mi retrag cuvintele si sper ca nu sunt scrise de tine si celalate subiecte care, cat de cat sunt mai plauzibile. Ce este scris, este la modul metaforic as putea spune, insa mereu metaforic-realizabil. Si se refera la temperatura sufleteasca, la persoanele care vor ajunge acolo. Noi, cei care vom ajunge, vom genera o caldura atat de ridicata prin iubirea noastra fata de semeni. Daca e sa numesc o carte grea, aceea ar fi Biblia. Trebuie cerut sa intalegem tainele cuvintelor!

  Tu esti unul din multi altii care scriu doar ca sa faca impresie, indiferent in ce mod, negativ sau pozitiv, iar in cazul asta dusa in limitele bunului simt, mai ales prin titlul pe l-ai format.

  Jenibl+penibil!

 3. Cand spui ”Tatal nostru care esti in ceruri” ….se spune ceruri …nu cer, sunt mai multe ceruri, sunt noua… din ce in ce mai luminoase, de o intensitate energetica din ce in ce mai mare. Acumuland mai multa lumina in sufletul tau, urci mai sus. Cei care se jertfesc si mor, in clipa jertfe,i in sufletul lor este numai iubire pentru aproape si se spune ca Dumnezeu le iarta tot, deci urca intr-un cer superior. Sinuciderea este interzisa pentru ca, este un act disperat, al unui suflet aflat intr-o mare deznadejde. Acest biet suflet in clipa mortii are sufletul golit de iubire, de lumina, si nu are puterea de se duce nici in cerul din care a venit, el coborand mult mai jos si pastrand aceea amprenta a durerii lui care il chinuie. In biblie se spune ca Dumnezeu nu poate fi vazut de noi….pare logic, am orbi, sau ne-am arde. Cu cat iubesti mai mult si altruist cu atat faci mai multe fapte bune, cu atat mai mult acumulezi mai multa lumina in suflet. Cu cat esti mai putin orgolios cu atat esti mai fericit, pentru ca iti trebuie din ce in ce mai putin, si poti sa ierti mai usor. Cu cat ierti mai usor, cu atat mai mult poti sa iubesti. Iata de ce cred In IIsus, …invataturile Lui sunt foarte logice. Mie imi place sa cred ca aceasta teorie este adevarata, si cred cu tarie in ea. Si daca este asa, nu este deloc exclus ca raiul sa fie mai fierbinte ca iadul.

 4. E o prostie profetii Ilie si Enoch sunt in ceruri cu tot cu trup cel de al doilea zice in cartea sa ca l-a vazut pe Dumnezeu pe scaunul de domnie era si Iisus cu Dumnezeu acolo deci Iisus inainte de a se naste pe pamant. Ca acest profet a fost rapit inainte de potop.Enoch in cartea sa descrie paradisul si nu e deloc fierbinte la fel si in biblie e descris cu pomi care rodesc de 12 ori pe an rauri limpezi ca lacrima vegetatie de tot felul .Paradisul e tot ceea ce-si doreste omul si nu poate avea pe pamant dar se inchina lui Dumnezeu toata viata si traieste decent dar cu lipsurile care sunt .

 5. Caldura este un obstacol al trupului nu al sufletului. Trupul se intoarce de unde a venit, din pamant. Doar sufletu’ pleaca. Sufletul nu are nicio tangenţă cu caldura materiala.
  Si probabil in lumea spirituala caldura este una eterica, neputand fi simtita. Precum focul obtinut de la Ierusalim de inviere.
  In rai si iad nu conteaza temperatura in care stai, ca spirit, conteaza „anturajul” :)) adica energiile ce se invart in jurul tau. De ex in rai pace, puritate etc iar in iad rautate, tristete etc.
  Eh.. Si in pasajele alea cand zice ca soarele va straluci de 7 ori mai puternic banuiesc ca vrea sa exprime lumina paradisiaca nu caldura sa.
  Iar iadul a fost prezentat cu acele cuvinte „foc si pucioasa” nu pt a sugera o temperatura ci deasemenea pt a descrie mirosul intepator al sulfului care este deasemenea teribil pana si pt trup. Mai degraba incearca sa arate o asemanare a iadului cu o senzatie ce poate fi traita ca om.
  Asta zic eu. Fiecare ce vrea.
  EU vreau in RAI!

Leave a Reply