Unde ati vrea sa ajungeti dupa moarte? Sa stiti ca Paradisul e mai fierbinte decat iadul…

iad-sau-paradisTemperatura Paradisului poate fi calculata cu exactitate. Cum asa? Pai, sa citam putin din Biblie. Un personaj biblic foarte important, Isaia, ne spune despre Paradis: “Si luna va straluci ca soarele, iar soarele va straluci de sapte ori mai mult, ca lumina a sapte zile, in ziua cand Domnul va lega rana poporului Sau si va tamadui vanataile de pe trupul lui” (Isaia, 30:26). Asadar, lumina lunii va fi ca cea a Soarelui, iar lumina Soarelui va fi de 7 ori mai stralucitoare, ca lumina a 7 zile. In concluzie, Paradisul va primi de la Luna la fel de multa lumina cat primeste Pamantul de la Soare, si in plus de la Soare Paradisul va primi de 49 de ori mai multa lumina (7 x 7 = 49) fata de cat primeste Pamantul nostru de la Soare. Lumina pe care Pamantul o primeste de la Luna este de 10.000 de ori mai mica decat lumina primita de la Soare, asa ca o putem ignora.

Avand toate aceste date, putem calcula temperatura Paradisului. Radiatia Paradisului va incalzi pana la punctul in care caldura pierduta de radiatie este egala cu caldura primita de radiati. Cu alte cuvinte, Paradisul pierde de 50 de ori mai multa caldura fata de Pamant. Folosind formula Stefan-Boltzmann pentru radiatii, vom avea:

(H/E)4 = 50

unde E este temperatura absoluta a Pamantului, 300ºK (273+27). Aceasta inseamna ca temperatura absoluta a Paradisului va fi: 798º absolut (adica 523º C).

Temperatura exacta a iadului nu se poate masura, dar ea trebuie sa fie mai putin 444,6ºC, temperatura la care pucioasa sau sulful se transforma din lichid in gaz. “Iar partea celor fricosi si necredinciosi si spurcati si ucigasi si desfranati si fermecatori si inchinatori de idoli si a tuturor celor mincinosi este in iezerul care arde, cu foc si cu pucioasa, care este moartea a doua” (Apocalipsa lui Ioan, 21:8). Conform Bibliei, un iezer cu foc si pucioasa, inseamna ca temperatura trebuie sa fie sub 444,6º C (punctul de fierbere al sulfului). Daca ar fi peste 444,6º C, atunci n-ar mai fi un iezer, ci o stare gazoasa.

Asadar, avem doua temmperaturi: Paradisul are 525º C, iar iadul mai putin de 444,6º C. In concluzie, Paradisul e mai fierbinte ca iadul. Unde ati vrea sa ajungeti dupa moarte?

9 Comments

Leave a Reply