Home Spiritualitate teoreticaTraditii si superstitii Superstitiile pot sa ucida

Superstitiile pot sa ucida

by admin
34 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

superstitieIn timp ce se afla in Congo (in 1682), misionarul italian Jerome Merolla da Sorrento a auzit o povestire semnificativa, care arata unde poate duce credinta exagerata in superstitii.

Era vorba despre un tanar negru, care innoptase in casa unui prieten. Dimineata, prietenul sau a taiat o gaina salbatica si i-a pregatit-o pentru micul dejun. Dar tanarul oaspete facea parte dintr-un trib ale carui obiceiuri interziceau consumul gainilor salbatice. De aceea, el si-a intrebat mai intai gazda daca nu cumva mancarea era preparata din carne de gaina salbatica.

Nestiind cat de important este acest lucru pentru prietenul sau, gazda l-a asigurat ca mincarea nu continea asa ceva si, prin urmare, tanarul si-a savurat cu mare placere micul dejun.

Dupa citiva ani, cei doi s-au intilnit iarasi in casa prietenului si acesta l-a intrebat, din nou, daca doreste sa manance carne de gaina salbatica. “Nu, este imposibil!” – a spus tinarul, care fusese avertizat in mod solemn de catre vraciul tribului sa nu consume niciodata astfel de hrana. Prietenul a ras cu pofta de credulitatea sa, replicandu-i ca nu mai are motiv sa refuze, din moment ce mai mancase o data. Astfel a ajuns sa-i marturiseasca faptul ca, in urma cu cativa ani, ii servise un mic dejun copios din carne de gaina salbatica. Imediat ce a aflat adevarul, oaspetele a inceput sa tremure din tot corpul, i-a venit rau si, in mai putin de 24 de ore, a murit, victima a propriei sale superstitii.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

1 comment

VERONIKA 16 martie 2010 - 1:29

\\\pffffffffffffffff ce chestie si cu superstitiile astea

Leave a Comment