Superstitiile pot sa ucida

Social Media

superstitieIn timp ce se afla in Congo (in 1682), misionarul italian Jerome Merolla da Sorrento a auzit o povestire semnificativa, care arata unde poate duce credinta exagerata in superstitii.

Era vorba despre un tanar negru, care innoptase in casa unui prieten. Dimineata, prietenul sau a taiat o gaina salbatica si i-a pregatit-o pentru micul dejun. Dar tanarul oaspete facea parte dintr-un trib ale carui obiceiuri interziceau consumul gainilor salbatice. De aceea, el si-a intrebat mai intai gazda daca nu cumva mancarea era preparata din carne de gaina salbatica.

Nestiind cat de important este acest lucru pentru prietenul sau, gazda l-a asigurat ca mincarea nu continea asa ceva si, prin urmare, tanarul si-a savurat cu mare placere micul dejun.

Dupa citiva ani, cei doi s-au intilnit iarasi in casa prietenului si acesta l-a intrebat, din nou, daca doreste sa manance carne de gaina salbatica. „Nu, este imposibil!” – a spus tinarul, care fusese avertizat in mod solemn de catre vraciul tribului sa nu consume niciodata astfel de hrana. Prietenul a ras cu pofta de credulitatea sa, replicandu-i ca nu mai are motiv sa refuze, din moment ce mai mancase o data. Astfel a ajuns sa-i marturiseasca faptul ca, in urma cu cativa ani, ii servise un mic dejun copios din carne de gaina salbatica. Imediat ce a aflat adevarul, oaspetele a inceput sa tremure din tot corpul, i-a venit rau si, in mai putin de 24 de ore, a murit, victima a propriei sale superstitii.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply