Stelele si carbonul demonstreaza existenta lui Dumnezeu! Un om de stiinta ateu si-a schimbat profund convingerile…

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Iata cum se poate ajunge la demonstrarea existentei lui Dumnezeu (Supraintelect al Universului), pornind de la fizica si cosmologie.

Sa luam, de exemplu, stelele. Acestea sunt alimentate de fuziunea nucleara, iar elementele din tabelul periodic s-au format in stele prin nucleosinteza. Descoperitorul nucleosintezei a fost astronomul britanic Fred Hoyle, care din ateu convins a ajuns sa admita existenta lui Dumnezeu. De ce?

Hoyle a observat ca reactia nucleara care genereaza nucleul de carbon necesita o cantitate de energie cu valori foarte precise. Cantitatea imensa de carbon in Univers, care face posibila existenta vietii pe Pamant, demonstra ca aceasta reactie nucleara trebuie sa functioneze. Pe de alta parte, aceste niveluri de energie, necesare pentru producerea carbonului in cantitati largi, sunt totusi foarte putin probabile statistic.

Hoyle a recunoscut ca aceasta descoperire i-a zguduit profund convingerile. El spune ca un Supraintelect s-a jucat de-a fizica, chimia si biologia, si ca de fapt in natura nu exista „forte oarbe”, care actioneaza intamplator.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply