sâmbătă, decembrie 10, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaCafeneaStelele si carbonul demonstreaza existenta lui Dumnezeu! Un om de stiinta ateu...

Stelele si carbonul demonstreaza existenta lui Dumnezeu! Un om de stiinta ateu si-a schimbat profund convingerile…

Stelele si carbonul demonstreaza existenta lui Dumnezeu! Un om de stiinta ateu si-a schimbat profund convingerile…

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Iata cum se poate ajunge la demonstrarea existentei lui Dumnezeu (Supraintelect al Universului), pornind de la fizica si cosmologie.

Sa luam, de exemplu, stelele. Acestea sunt alimentate de fuziunea nucleara, iar elementele din tabelul periodic s-au format in stele prin nucleosinteza. Descoperitorul nucleosintezei a fost astronomul britanic Fred Hoyle, care din ateu convins a ajuns sa admita existenta lui Dumnezeu. De ce?

Hoyle a observat ca reactia nucleara care genereaza nucleul de carbon necesita o cantitate de energie cu valori foarte precise. Cantitatea imensa de carbon in Univers, care face posibila existenta vietii pe Pamant, demonstra ca aceasta reactie nucleara trebuie sa functioneze. Pe de alta parte, aceste niveluri de energie, necesare pentru producerea carbonului in cantitati largi, sunt totusi foarte putin probabile statistic.

Hoyle a recunoscut ca aceasta descoperire i-a zguduit profund convingerile. El spune ca un Supraintelect s-a jucat de-a fizica, chimia si biologia, si ca de fapt in natura nu exista „forte oarbe”, care actioneaza intamplator.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.