Semnificatia oculta a simbolului curcubeului la miscarea luciferica New Age

Social Media

curcubeuNew Age este o miscare satanista, marca Illuminati, care se concentreaza impotriva crestinismului si a valorilor religioase in general (cititi mai multe in acest articol Miscarea New Age sau “Oculta veche”, curentul modern “marca Illuminati” impotriva crestinismului).

Curcubeul este, cel putin iconografic, simbolul cel mai frecvent utilizat de cei din New Age. O parte a new-age-istilor il definesc drept „semn international al pacii”, dar sensul sau este mai profund decat acela de „punte spre duhul universal, mai precis podul, marele arc de pod dintre individul uman si supra-sufletul lumii”. Aici este vorba de o simbologie anti-Dumnezeu. E adevarat ca in Geneza 9:13-14 şi 16, curcubeul e numit semn al legamantului vesnic dintre om si Dumnezeu, simbol al contractului de durata nedeterminata:

13. Pun curcubeul Meu in nori, ca sa fie semn al legămantului dintre Mine si pamant. Cand voi aduce nori deasupra pamantului, se va arata curcubeul Meu in nori (…) Va fi deci curcubeul Meu in nori si-l voi vedea, si-Mi voi aduce aminte de legamantul vesnic dintre Mine si pamant si tot sufletul viu din tot trupul ce este pe pamant!”

Dar tot atat de adevarat e ca din Isaia 24, 1-6 rezulta intentia Iui Dumnezeu de a distruge pamantul in ziua de apoi, pentru ca acest contract a fost incalcat de catre om, neramanand „legamant vesnic” din vina creaturii:

„1. Iata Domnul pustieste pamantul si il preface in desert, rastoarna fata lui si imprastie pe locuitori.
2. Si preotului i se intampla ca si poporului, stapanului ca si robului, slugii ca si stapanei sale; vanzatorului ca si cumparatorului, celui care da cu imprumut ca si celui care se imprumuta, datornicului ca si cel caruia ii este dator.
3. Pamantul va fi pustiit, el va fi jefuit, ca Domnul a grait cuvantul acesta.
4. Pamantul este in chin si sleit, lumea tanjeste si se istoveste, cerul impreuna cu pamantul vor pieri.
5. Pamantul este pangarit sub locuitorii lui, caci ei au calcat legea, au infrant oranduiala si legamantul stricatu-l-au pe veci!
6. Pentru aceasta, blestemul mistuie pamantul si locuitorii indura pedeapsa lor; drept aceea cei ce locuiesc pe pamant sunt mistuiti, iar oamenii ramasi sunt putini la numar!”

La aceasta disputa trebuie adaugat ca simbolismul new-age-ist al curcubeului nu se limiteaza la aceste doua izvoare – cel hindus-oriental si cel iudeo-crestin occidental. Curcubeul e incarcat de semnificatii atat in anticile culturi europene cat si in Africa, China, America precolumbiana. La vechii greci, curcubeul este personificat in zeita Iris, mesagera grabita a vointei zeilor. El simboliza relatia neintrerupta dintre cer si Pamant, dintre zei si oameni, fiind concomitent semn graitor si expresiv al limbajului divin.

Prof. dr. Ivan Evseev atentioneaza ca si in folclorul romanesc curcubeul este balaurul ceresc ce bea apa din tauri, fantani, rauri si mari, fiind capabil sa modifice starea lucrurilor din univers. O credinta populara sustine ca fenomenul curcubeului e in stare sa schimbe sexul fiintelor umane: „Cand s-o duce in genunchi sa bea apa unde bea si curcubeul, de va fi fata, flacau se va face, iar de va fi flacau, se va preface in fata”, citim intr-un dictionar folcloric.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply