Home Spiritualitate teoreticaEnciclopedie spirituala Sarpele, zeul pamantului, zeul doctorilor si simbolul diavolului

Sarpele, zeul pamantului, zeul doctorilor si simbolul diavolului

by admin
178 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Sarpele, aceasta reptila fara picioare,  era temuta pentru iuteala sa si pentru muscatura mortala, dar era admirata pentru ca isi lepada vechea piele si aparea intinerit, dand, astfel, oamenilor impresia ca este nemuritoare. Intrucat traieste intr-o gaura, in pamant, sarpele a devenit un simbol al zeului pamantului – sau al zeitei pamantului, caci in multe culturi sarpele este feminin.

In Asia Minor, zeul doctorilor, Asclepios, purta un sarpe incolacit in jurul toiagului (sau doi serpi, cum se poate inca vedea in simbolul profesiei de medic), deoarece avea puterea vietii si a mortii. Acest toiag era, fara indoiala, identic cu toiagul lui Moise, pe care il putea transforma in sarpe (Iesirea 7:9) si care putea produce apa datatoare de viata (Iesirea 17:5).

Zeitatea egipteana Buto (Per-U-Ajit) era o zeita-sarpe venerata la Buto, in Delta, protectoarea Egiptului Inferior, doica lui Horus. Era reprezentata ca o cobra (uraeus) si era purtata de faraoni pentru protectie.

Sarpele este, in acelasi timp, o fiinta mitica foarte mare si lunga, inzestrata cu gandire si cu o fire rea. In Biblie (Facerea 3), diavolul insusi ia forma unui sarpe. In mod curios, Eva nu se sperie de el, ceea ce a dat unor scriitori motiv sa presupuna ca, probabil, a aparut sub forma unui barbat frumos, numit Lucifer, un alt nume pentru diavol. Exista o traditie apocrifa care spune ca Lucifer a avut o aventura cu Eva, dupa care ea l-a nascut pe Cain. Aceasta ar fi explicatia pentru caracterul perfid al lui Cain. Predecesorul mitologic al sarpelui este zeul sumerian Enki, babilonianul Ea, zeul care stapaneste pamantul si, o data cu el, viata tuturor creaturilor.

Vechii semiti asociau sarpele cu zeul lunii, poate pentru puterea lui de a intineri.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

9 comments

ghinda 9 aprilie 2011 - 0:31

credeam ca vom gasi ceva legaturi sau ceva mai intens…unde il gasim p “dn sarpe” cred ca stiam si noi…

sorin 9 aprilie 2011 - 7:27

Interesant articol si chestia cu Eva ar explica multe.

ionucmora 9 aprilie 2011 - 20:15

Ai uitat sa spui despre legatura Dacilor cu sarpele/dragonul.
http://quadratus.wordpress.com/2008/11/14/simbolismul-lupului-si-al-sarpelui-dragonul-dacic/

Namir 11 aprilie 2011 - 15:45

De asemenea, in sistemele filozofice hinduse, sarpele este simbolul lui Kundalini, energia ce salasluieste in fiecare fiinta vie.

efigia 15 aprilie 2011 - 21:06

Da intradevar daca stam sa ne gandim ..Veninul sarpelui te poate omora sau din contra te poate vindeca. Sunt multe medicamente care au in compozitie venin de sarpe.

Caro 17 aprilie 2011 - 20:26

Namir ai perfecta dreptate,
sarpele este simbolul lui Kundalini, energia ce salasluieste in fiecare fiinta vie si Energia care ne duce la viata sau la moarte in functie cui dedicam aceasta energie,materiei sau divinitatii
http://www.mantraenergie.de/spiritualitate/energia-kundalini-7-chakre#comments

Secretele lui Lovendal – Secrete si conspiratii, nr.1 in Romania » Blog Archive » Blazonul familiei Sturdza: o crucă încolăcită de un şarpe. Simbol ocult sau apartenenţă la aristocraţia reptiliană? 15 ianuarie 2013 - 19:03

[…] iar şarpele este un simbol ocult al…diavolului, aşa cum spuneam în acest articol din 2011 (http://www.almeea.com/sarpele-zeul-pamantului-zeul-doctorilor-si-simbolul-diavolului/). Citez din el: Şarpele este, în acelaşi timp, o fiinţă mitică foarte mare şi lungă, […]

iula dragos 23 decembrie 2013 - 19:59

numai un pik….eu nu inteleg foarte clar..adik sarpele este simbolul diavolului,nu? atunci ce cauta pe toiagul lui Moise?

Blazonul familiei Sturdza: o cruce încolăcită de un şarpe. Simbol ocult sau apartenenţă la aristocraţia reptiliană? - Secretele lui Lovendal 4 ianuarie 2020 - 12:09

[…] iar şarpele este un simbol ocult al…diavolului, aşa cum spuneam în acest articol din 2011: Sarpele, zeul pamantului, zeul doctorilor si simbolul diavolului. Citez din […]

Leave a Comment