Plansul este foarte bun pentru noi! Motive care ne arata ca plangand suntem de fapt puternici, nu slabi!

Imagine: pixabay.com (Commons Ceative – free)

In cultura noastra, plansul reprezinta un semn de slabiciune. Dar, totusi, plansul este, de fapt, foarte bun pentru noi. Potrivit lui Dr. William H. Frey II: „Plansul nu este doar un raspuns uman la durere si frustrare, este ceva sanatos. Plansul este un mod natural de a reduce stresul emotional care, lasat necontrolat, afecteaza negativ corpul fizic, inclusiv cresterea riscului de boli cardiovasculare si alte tulburari legate de stres”.

Asadar, cum se face ca plansul ne arata puterea noastra?

1. Nu va ascundeti de emotii

Si asta este o putere incredibila in sine. Este usor de ascuns emotiile; este cel mai usor lucru de facut. Cel mai greu este sa ne aratam emotiile.

2. Nu va pasa de ceea ce cred altii

Daca sunteti dispusi sa plangeti, asta arata ca nu va pasa mult de ceea ce cred altii despre voi. Iar asta nu e slabiciune – asta e puterea suprema. Trecand peste judecata celor din jur reprezinta un pas inainte.

3. Stiti ca va ajuta

Plansul va permite sa va descarcati sentimentele acumulate. Acest lucru ajuta la mentinerea sistemului nervos sub control si la debarasarea de orice ganduri care nu va sunt de folos.

4. Plansul va face mai sanatos

Plansul e mai mult decat o debarasare de stres, de anxietate si de depresie; el, de fapt, actioneaza si asupra sistemului imunitar, intarindu-l si astfel crescand nivelul de sanatate al organismului.

5. Ii ajutati pe altii sa se simta mai confortabil

Cand sunteti deschisi fata de plans, aratati ca totul este perfect normal si natural pentru a face acest lucru. Stabiliti astfel un trend, sunteti un lider.

Be the first to comment

Leave a Reply