O alternativa biblica: povestea iudeilor si a musulmanilor cu privire la Adam si Eva si cei doi fii ai lor – Cain si Abel

Social Media

cain si abelIn conceptia rabinilor, Cain, primul barbat nascut de o femeie, era fiul Evei si al sarpelui care a ispitit-o. Musulmanii afirma ca Eva, avand doi fii, Cain si Abel, si doua fiice, Aclima si Lebuda, a vrut sa-l casatoreasca pe Cain cu Lebuda si pe Abel cu Aclima. Dar Cain o iubea pe Aclima. Pentru a-si impaca fiii, Adam le-a propus un sacrificiu si, dupa cum se stie, ofranda lui Cain a fost respinsa. Totusi n-a vrut sa renunte la Aclima. Pentru a fi sigur de succes, s-a hotarit sa-l ucida pe Abel, dar nu stia cum s-o faca.

Diavolul, care da tarcoale prin imprejurimi, s-a oferit sa-i dea o lectie. A luat o pasare pe care a pus-o pe o piatra si, cu o alta piatra, i-a zdrobit capul. Atunci Cain, bine instruit, a pandit momentul cand Abel dormea si i-a spart capul cu o piatra. Dupa aceasta crima, el s-a gasit intr-o alta incurcatura, caci nu stia ce sa faca cu cadavrul fratelui sau. L-a invelit intr-o piele de animal si timp de 40 de zile l-a carat in spinare. Cand a vazut ca mortul intrase in putrefactie, l-a ingropat. Dupa aceea el a dus o viata ratacitoare, de vagabond, la capatul careia a fost ucis de un nepot care, avand vederea slaba, l-a confundat cu un animal salbatic.

Se spune ca din clipa in care a infaptuit crima, Cain s-a manjit cu tot felul de ticalosii. In al doilea secol de existenta a Bisericii, s-a ridicat o ingrozitoare secta a gnosticilor, numita a cainitilor. Acesti mizerabili il venerau pe Cain, pe sodomiti, pe Iuda Iscariotul si pe alti scelerati. Aveau o carte, Ridicarea la cer a Sf. Pavel si o Evanghelie a lui Iuda, de la care le mai venise si numele de iudaiti. Se straduiau sa comita, fara rusine, faptele cele mai infame. Erau mai degraba o banda de desfranati decat o societate de eretici. Cartea despre Sf. Pavel vorbea despre calatoria acestuia in cer, cu toate amanuntele pe care le vazuse.


Social Media

1 Comment

  1. Va zic eu cum sta treaba ;ABEL REPREZINTA CREDINTA TOTALA IN DUMNEZEU CARE A DAT OMULUI LIBERUL ARBITRU, IAR OMUL SA INDEPARTAT DE DUMNEZEU DATORITA EULUI SAU -CAIN CARE SIMBOLIC L-A UCIS PE ABEL,DECI ESTE LUPTA CARE SA DUS IN INTERIORUL UMANITATII(OMULUI LUAT CA INDIVID) DE LA INCARNAREA LUI IN PLANUL PAMANTULUI ACUM 10.5MILIOANE DE ANI CIND AU APARUT PRIMII OAMENI PE TERRA..

1 Trackback / Pingback

  1. O alternativa biblica: povestea iudeilor si a musulmanilor cu privire la Adam si Eva si cei doi fii ai lor – Cain si Abel - REVISTE

Leave a Reply