Neptun in zodii

neptunBerbec: Bine dispus, il umple pe nativ de entuziasm religios, nu neaparat traditional, si-i da in acelasi timp energia si ambitia de a-si croi drum pana in primele randuri, oricare i-ar fi modul de gandire si credinta. Aceasta pozitie aduce dorinta de a ridica omenirea la un nivel de viata mai inalt si mai nobil. Aspectul indica orgoliu, incapatanare, resemnare, inertie, atractie pentru calatorii si cercetari in domeniul psihicului. Persoana este dominata de propriile sentimente si trairi, fiind atrasa de idealuri umaniste sau chiar de socialism. Isi pune energia in slujba unui ideal, manifestand credinta si avand inspiratie si putere de convingere. Odata ce a luat o decizie, angajarea sa va fi totala. Neptun rau aspectat in Berbec denota inclinare spre distrugere, pornind de la aceeasi dorinta de a ridica omenirea pe culmile fericirii, insa prin metode anarhiste, violente. Va apela chiar la crima impotriva presupusilor dusmani ai societatii. In consecinta nativul va fi expus sa fie intemnitat pentru conspiratie impotriva statului sau a celor care sunt la putere.

Taur: Da un caracter placut, sociabil, gust pentru frumos si arta, dragoste pentru muzica si pentru toate placerile vietii. Aceasta pozitie faciliteaza dobandirea de pamanturi si proprietati. Neptun rau aspectat in Taur, arata o fire senzuala si patimasa, lacoma la mancare, aspecte care cu timpul ii vor cauza nativului necazuri si suferinte. Aspectul indica o fire senzuala, inspiratie si talente muzicale, nativul putand ajunge un renumit artist. Castigurile sale sunt instabile si exista posibilitatea de a da faliment sau de a se imbogati peste noapte. Temperamentul sau este rece, lucid, serviabil, dar lenes si comod. Este amator de lucruri bizare si antichitati. Are un real talent si un deosebit simt al ritmului si masurii, precum si inclinatie spre desen, pictura.

Gemeni: Bine aspectat, este una din cele mai bune indicatii a unor facultati mentale deosebite. In aceasta pozitie Neptun dezvoltand facultatile oculte, profetice si inspiratoare; il face pe nativ sensibil la vibratiile intuitive cele mai subtile ale firii. Este semnatura geniului, bun sau rau, dupa aspectele generale ale temei nativului. Persoana are aptitudini pentru mecanica si matematica; poseda talent literar si elocinta. Aspectul indica o fire simpatica, afectuoasa. Cel in cauza beneficiaza de ajutor din partea unor persoane influente, progresand lent, dar sigur. Are o mare forta a imaginatiei, poate fi profetic, mistic, dispunand si de o mare senzitivitate. Este dotat pentru poezie si literatura, avand multa intuitie si inspiratie. Poate avea prieteni ocultisti; isi formeaza idei insuficient fundamentate pe baze reale si concrete. Poate avea dereglari nervoase si exista pericolul de a apela la droguri si excese de tot felul, care il pot distruge. Neptun rau aspectat denota lipsa capacitatii de concentrare asupra unui scop folositor. Nativul este nelinistit, haotic, nehotarat, pornit sa se foloseasca de manevre frauduloase, de inselatorii. In cazul cel mai bun aspectul acesta il face pe nativ  vizionar, cautator de himere, fiind in situatia de a fi inselat de ceilalti. In general are dificultati cu fratii, surorile si vecinii care il detesta pentru aceste laturi ale personalitatii sale.

Rac: Bine aspectat, da o fire simpatica, intuitiva, iubitoare, gata sa inteleaga necazurile si bucuriile celorlalti, sa ia parte la ele pentru ei si cu ei. Rezulta ca aceste persoane sunt foarte iubite, atat in familie cat si in cercul relatiilor apropiate. Aceasta pozitie pune nativul in legatura cu cele mai subtile forte ale naturii. El este in stare sa cultive facultati spirituale psihoterapeutice, are un fel de intuitie prin care poate intra in legatura cu oamenii si ii poate ajuta. Nativul are posibilitatea de a se dezvolta spiritual, se poate ridica la mari inaltimi prin devotamentul de care este insufletit. Aspectul indica o mare capacitate de disimulare, tenacitate si perseverenta. Individul stie sa astepte momentul favorabil pentru a se manifesta; are o mare blandete, dar este si putin ranchiunos. Face totul din placere, este idealist, spiritual, cu o mare forta a imaginatiei, reuseste sa se adapteze in conditiile cele mai dificile. Are facultati psihice uriase, dar este cam pasiv. Poate fi un renumit ocultist, teozof sau romancier. Posibila inclinatie spre adulter, spre necazuri in familie; are o mare susceptibilitate si neincredere datorita intuitiei sale uriase. Este contemplativ si extatic. Posibil alcoolism, conditii de viata confuze, viata ilegitima, degradarea caminului, sfarsit de viata dureros. Neptun rau aspectat in Rac il face pe nativ laudaros. EI creaza o atmosfera dezastruoasa in camin, folosind si forte neobisnuite care il vor duce spre tulburari digestive; ca si o puternica inclinare pentru bautura si droguri.

Leu: Bine aspectat da un caracter generos, simpatic, sincer, o fire sociabila, gust pentru placeri si studii artistice. Aceste persoane reusesc intr-o cariera legata de educatie, pentru care au un mare talent. Intelege in profunzime firea celorlalti si poseda facultatea de a le transmite cunostintele de care au nevoie. Neptun in Leu prevesteste fericire in relatiile sentimentale. Aspectul indica multa sansa, acces la pozitii sociale inalte, gust pentru stralucire si onoruri, probabilitate de a fi un bun    secondant pentru sefii sai. Nativul este un mare talent artistic, un actor foarte bun, beneficiind de un mare magnetism, generos si bun, dar inclinat spre orgoliu si grandoare. Va avea multe iluzii in legatura cu sentimentele sale, incercand sa idealizeze relatia afectiva si avand deceptii. Poate avea iubiri platonice sau iubiri la mare distanta. Inclinatie puternica spre viata religioasa si spre creatie in domeniul ocult. Neptun rau aspectat in Leu, da o fire peste masura de senzuala  aceasta cauzand dezamagiri in dragoste. Aceste persoane se lasa conduse de impulsurile de moment si nu de ratiune. Le lipseste energia de a infrunta imprejurarile, sunt lenese, capricioase, nestatornice, nu se poate avea incredere in ele, sunt in general detestate.

Fecioara: Mercur, planeta intelectului, a logicii si a ratiunii este in domiciliu in Fecioara. Neptun este o planeta oculta profetica, spirituala, religioasa si muzicala. Cand Neptun este in configuratie buna adauga blandele si simpatie la raceala lui Mercur. Amestecul insusirilor mercuriene si neptuniene produse de un Neptun in Fecioara, da facultati mentale rafinate, inspiratie profetica, devotament pentru un ideal inalt. Totusi astfel de persoane au idei ciudate mai ales in ce priveste iubirea pe care ei o socotesc numai platonica. Aspectul indica frumusete, o fire senzitiva, intuitiva, intelectuala,     cu o mare mediumnitate; totodata, o fire razbunatoare si capricioasa. Persoana impleteste spiritul critic si analitic cu inspiratia, obtinand    rezultate frumoase in profesie. Beneficiaza de calitati mentale rafinate inclinatie spre frumos, spre studierea aspectelor secrete ale vietii, posibil ocultism, sau munca de detectiv, politist etc. Daca Neptun este rau aspectat in Fecioara indica ipohondrie, ceea ce aduce persoanei o viata chinuita. Ea poate deveni marioneta spiritelor controloare, nu numai ca medium, ci si prin posedare.

Balanta: Bine aspectat, denota talent muzical, poetic, artistic si prevesteste o casatorie de inalta spiritualitate care ii va asigura nativului fericirea. Aspectul indica o fire fermecatoare, rafinata, idealista, platonica cu o mare senzitivitate. Cel in cauza are tendinta de a a fi prea analitic, ur mare spirit de independenta; poate avea manii. Tentatie spre manifestarea unor idealuri artistice noi si avangardiste; este foarte intuitiv, poetic spiritual, foarte emotiv. Va contracta o casatorie ciudata si neasteptata Posibila seductie si ulterior abandonare. Neptun rau aspectat in Balanta, aduce tendinta spre legaturi sentimentale clandestine, ilegale, ocazionale, fie din partea persoanei, fie din cea a sotului, dupa aspectele lui Neptun. Caracterul nativului va fi slab si peste masura de emotiv, ceea ce ii va aduce, pe buna dreptate, dusmania celor din jur.

Scorpion: Aspectul indica abilitate executiva, inclinatie spre arta, Nativul este un artist in meseria sa, fiind extrem de senzitiv, mediumnic, inclinat spre secret, avand trairi emotionale foarte puternice. Poseda o mare forta creatoare, beneficiind de ajutorul fortelor invizibile; are capacitati si talente oculte, clarviziune si activeaza intr-un domeniu secret. Tentat de droguri, alcool; risc de accidente, pericol de inec, moarte misterioasa. Neptun in Scorpion ofera energie, entuziasm, perceptii inspirate care depaseste domeniul ratiunii. Prevesteste reusita in tot ce intreprinde nativul. Neptun rau aspectat indica un caracter senzual, o patima nestavilita pentru bauturi tari si droguri. Nativul este in primejdie de a se ineca prin accident sau sinucidere.

Sagetator: Aspectul indica o fire voioasa, bonoma, serviabila, o imaginatie bogata, forta creatoare in domenii artistice, putand sa fie tentat spre formalism si aparente. Individul este un vizionar, iubind calatoriile, munca de cercetare, avand talent literar. Prezinta o oarecare doza de naivitate si credulitate, idealism si poate fi usor influentat. Bine aspectat, accentueaza tendinta spre religiozitate si cucernicie. Nativul are vise, viziuni, manifestari oculte. Cand Neptun este rau aspectat, nativul este fricos, are presimtiri sumbre, vede primejdii la tot pasul. Acest fapt ii blocheaza mentalul si ii face viata amara. Uneori nativul are o mare dorinta de a calatori – pe care nu o poate realiza. Daca ajunge sa faca calatorii, va avea necazuri si accidente.

Capricorn: Aspectul indica o fire calma, sensibila, orgolioasa; impresionabila, care nu isi arata adevarata fata. Persoana se poate afirma cu succes in afaceri datorita calitatilor intuitive si psihice pe care le are. Se poate concentra puternic, scopuri spirituale, neglijandu-si viata personala, urmarind doar gasirea luminii spirituale. Idealism si multa timiditate. Bine aspectat, indica o persoana serioasa si contemplativa, in stare sa se concentreze asupra oricarui gen de subiect. Persoanele care au Neptun in Capricorn ajung oameni de afaceri norocosi, clarvazatori in domeniu, lucrand de obicei pe scara larga. Ele exceleaza in orice ocupatie in care gandirea si concentrarea sunt cheile succesului. Pot fi buni politisti, cercetatori ai domeniilor oculte sau psihologi. Neptun rau aspectat genereaza o fire melancolica, inchisa, inselatoare. Nativii sunt in general retrasi evitand societatea semenilor lor.

Varsator: Aspectul indica o fire vesela, simpatica, o viata fericita in familie, multi prieteni, inclinatie spre independenta, romantism, originalitate. Fire umanista, cautand sa descopere sensul misterios al existentei umane; totodata, poate avea calitati profetice, un spirit evoluat, animat de idei care depasesc cu mult epoca sa, fiind de domeniul fantasticului pentru contemporanii sai. Bine aspectat, da inclinari altruiste si idealiste, nazuinta de a scapa lumea de toate relele sociale, mintale sau fizice. Prin urmare aceste persoane sunt prea inaintate pentru epoca lor ca sa fie intelese si de aceea sunt socotite vizionare, idealiste, fiind considerate primejdioase pentru societate datorita acestor lucruri. Ele percep cu usurinta fortele subtile ale naturii si sunt pionieri in domeniile inca neexplicate si chiar de neconceput in vremurile de azi. Neptun rau aspectat ofera aceeasi originalitate, aceeasi independenta, dar sunt multe probabilitati ca ideile propagate sa aduca persoanelor discreditare si opresiune din partea autoritatilor.

Pesti: Aspectul indica bunastare materiala, atractie pentru placeri, confort, lux, dar si inclinatie spre misticism, spiritualitate, viata religioasa. nativul poate sa duca o viata plina de abuzuri si excese, degradandu-se moral si fizic. Poseda totodata o mare intuitie, talent artistic, imaginatie sensibila. Perceptii subtile foarte puternice, care intra in contradictie cu efectele manifestate in planul fizic, subiectul nereusind sa faca diferenta intre vis si realitate. In aspecte bune, indica atractie spre misticism si inclinare spre cercetari oculte.Persoana este preocupata de tot ceea ce i-ar putea dezvolta facultatile spirituale si i-ar facilita cunoasterea directa. Miloasa, modesta, rezervata in purtari, ea va fi foarte iubitoare si va fi de asemenea ajutata de altii. Neptun rau aspectat aduce riscul obsesiilor. Persoana poate fi dezamagita din cauza unor dusmani ascunsi. Este in pericol de a fi intemnitata, are inclinari spre bautura, narcotice, ceea ce ii aduce necazuri si decadere.

Be the first to comment

Leave a Reply