Miracolul de la Fatima

Social Media

La 13 mai 1917, trei copii din satul portughez Fatima au devenit eroii unei intamplari extraordinare. Era spre miezul zilei. Lucia, de 10 ani, si cei doi veri ai ei, Franco si Jacinto, de 9 si 7 ani, se jucau pe un deal si, pentru a se adaposti de arsita, si-au facut o coliba mica din crengi si frunze. Deodata au vazut toti trei un fulger. Si-au adunat repede oile si au pornit spre sat. Ajunsi langa un stejar maiestuos, cerul a fost luminat de inca un fulger. Au privit in sus si au vazut o femeie imbracata in straie albe, mai stralucitoare decat Soarele. Copiii, ramasi uimiti de frumusetea femeii si linistea sufleteasca pe care o degaja nimbul de lumina, nu s-au speriat. „Nu va fie teama, nu va fac rau”, le-a spus femeia.

Lucia, trecandu-i emotia, a intrebat: „De unde veniti?”. „Sunt din cer”, a fost raspunsul. Femeia i-a indemnat, inainte sa se inalte spre cer, sa vina in fiecare zi de 13, in fiecare luna, in acelasi loc. Era prima aparitie a Maicii Domnului la Fatima.

In cinci luni consecutive Fecioara Maria si-a facut aparitia si le-a vorbit iar celor trei copii. Doar in august data coborarii pe pamant a Maicii Domnului a fost amanata. In acea luna, in ziua de 13, tensiunea in sat era maxima. Autoritatile laice faceau presiuni asupra familiilor celor trei copii ca acestia sa declare ca au mintit, ca nimic din marile lor iluminari nu era adevarat. Fiind inchisi pentru interogatorii, ei nu au putut veni in padure la locul stiut.

La 19 august, cei trei veri se aflau cu oile la pascut. Maica Domnului a coborat iar spre ei, anuntandu-i ca va face o minune pentru ca lumea sa-i creada.

La 13 septembrie se adunasera la Fatima 25.000 de persoane pentru a fi martore la minune. La stejarul cunoscut, Fecioara a aparut si le-a spus copiilor: „Rugati-va pentru terminarea razboiului!”. Lucia a rugat-o pe Maica Domnului sa vindece „cativa bolnavi si un surdomut”, dorinta implinita pe loc.

La 13 octombrie, pe platoul din Fatima se adunasera peste 70.000 de oameni. Ploua torential, pelerinii erau coplesiti de emotie, si unii, neincrezatori. Fulgerul a brazdat cerul, lumina puternica a incalzit brusc pantele dealurilor ce coborau spre Fatima. Multi s-au insanatosit dintr-o data, paraliticii se ridicau in picioare, orbii isi recapatau vederea. Marea aparitie nu mai putea fi contestata.

Alte aparitii ale Sf. Fecioare Maria
Aparitia Sf. Fecioare Maria la Fatima nu este noua. In 1846, doi copii, Melanie Calvat si Maximin Giruad, din localitatea franceza La Salette, au povestit ca au „discutat” cu Fecioara Maria si ca ea era atat de ingrijorata de soarta care le este harazita oamenilor, incat a plans in timp ce le vorbea. Descrierea sfarsitului omenirii a fost considerata de Suveranul Pontif al vremii atat de inspaimantatoare, incat el a decis ca acest mesaj sa nu fie adus la cunostinta oamenilor. Si astfel, profetia a devenit „secretul din La Salette”. Astazi, el este deja cunoscut si vi-l reamintim: „Dumnezeu va lovi Pamantul cum n-a mai facut-o pana acum. Jale va fi pe capul pamantenilor. Dumnezeu isi va manifesta puterea si ii va ingadui sarpelui sa provoace neintelegeri intre oameni. Certurile se vor tine lant, chiar si in mijlocul familiilor, si nimeni nu va scapa de influenta nefasta a raului. Razboaie sangeroase, foamete, epidemii si cumplite boli infectioase vor nimi  ci o buna parte din oameni. Lucifer, impreuna cu un numar foarte mare de demoni, va veni din Iad. Pamantul va fi lovit de calamitati de tot felul”.

In anul 1860, prin mesajul catre Theresa Steindel, o calugarita din Australia, Fecioara si-a completat descrierea, spunand ca: „O boala cumplita, nevindecabila, ii va lovi pe oameni si ii va lasa fara aparare. Radiatiile venite de sus vor acoperi lumea de flacari”. Dupa inca 16 ani, o calugarita carmelita din Palestina a receptionat inca o informatie: „Vor fi trei zile de intuneric complet, si in acest rastimp, trei patrimi dintre oameni vor disparea”.

Cele 3 mesaje de la Fatima
Revenind la Fatima, dupa cum se stie celor 3 copii le-au fost inmanate de catre fecioara Maria 3 secrete. Doua dintre secrete au fost facute publice in 1941. Primul ar fi prevestit declansarea celui de-al doilea Razboi Mondial, iar al doilea ar fi anuntat destramarea imperiului comunist sovietic.

Cel de-al treilea a fost trimis Papei Ioan al XXIII-lea intr-un plic sigilat, in 1959, iar Vaticanul a vorbit oficial despre el abia in 2000, Papa Ioan Paul al II-lea precizand ca ultimul dintre secretele de la Fatima prezicea tentativa de asasinat indreptata impotriva sa in 1981, al carui autor a fost turcul Mehmet Ali Agca.

Dezvaluirile Papei nu au reusit insa sa spulbere suspiciunile. Dimpotriva, unii au ajuns la concluzia ca fie o parte importanta din ultimul secret nu a fost dezvaluita pentru a nu se crea panica, fie exista un al patrulea secret care contine o serie de informatii referitoare la ceva atat de grav, incat nu se poate dezvalui.

Aceste opinii au fost intarite si de catre declaratiile facute in cadrul unui interviu acordat in 1984 de cardinalul Joseph Ratzinger, actualul papa Benedict. „Secretul contine date privitoare la pericolele care ameninta credinta si viata crestinatatii si, prin urmare, intreaga lume. Se refera, de asemenea, la importanta ultimelor noastre zile. (….) Cel de-al treilea secret contine lucruri care au fost deja anuntate de Scriptura”, preciza cardinalul Ratzinger.


Social Media

1 Comment

1 Trackback / Pingback

  1. Un miracol autentic: in intreaga lume, aparitiile Fecioarei Maria sunt insotite de "ploi de flori"! | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal

Leave a Reply