Mesajul lui Scarlat Demetrescu dupa moarte: “Noi, spiritele, existam, cugetam si va influentam”

Social Media

Scarlat Demetrescu a fost un scriitor roman care a fost preocupat de lumea spiritualitatii. Unii spun ca el ar fi trimis mesaje dincolo de mormant, dupa moartea sa. Citesc din cartea „Din tainele Vietii si ale Universului”, aparuta in anul 2000:

„Materia prima cu care se incepe orice creatie este asa de fina, incat chiar noi, duhurile, care vedem fluidele din jurul nostru, de aici din jurul Pamantului, nu o vedem si nu o simtim. Se petrec si in jurul nostru fenomene a caror cauza nu o stim. De ele aflam mai apoi ca au fost produse din materia supereterica sau din ultrafluidul pe care nu-l putem vedea. Ii cunoastem efectele, dar nu-i cunoastem modalitatile de actionare, deci cauzele care dau nastere la aceste fenomene. Desi nu vedem aceasta materie, nu putem zice ca voi, ca nu exista. Cum sa nu existe, cand vedem efectele ei?… „Nimic” al vostru nu exista la noi. Cuvantul acesta este pamantean, sau cel mult al duhurilor inferioare. Nimic absolut nu exista nicaieri in Univers si in infinit. Pretutindeni este ceva… La randul lui, omul cult, fiindca nu ne poate vedea, spune ca noi nu existam. Si cu toate acestea, noi existam, cugetam si va influentam prin prezenta si gandirea noastra.

Ce fericit e omul care poate sa auda glasul nostru! Ce fericiti sunt acei care ne vad ca avem o forma, o micuta sfera ganditoare, si cat de deplin convinsi sunt atunci cand ne vad ca luam o forma analoga corpului carnal pe care l-am avut odata!


Social Media

13 Comments

 1. in primul rand fotografia de la inceputul articolului il reprezinta pe B.P.Hasdeu. apoi cartea scrisa de prof scarlat demetrescu a aparut prima oara in 1939. in 2000 a fost reeditata poate.mesaje dincolo de mormant din cate stiu nu a trimis. o mare parte a cartii „din tainele vietii si ale universului” i-a fost „dictata” de inalte spirite ale cerului.este o carte exceptionala pe care ar trebui s-o citeasca toata lumea. din pacate foarte putini sint cei care o inteleg.

 2. Draga Bogdan, in poza nu e hasdeu. seamana fiindca a fost unul din discipolii lui si asa era moda pe vremea aceea, cu barba lunga… Hasdeu avea alta fata… Cartea nu e greu de inteles. Am citit-o si eu. E greu de acceptat pentru unii care nu au mintea deschisa, sau mai degraba sufletul…

 3. În lumile paralele nimic nu vine, nimic nu pleacă. Ceea ce e sus este identic cu ceea ce este jos. Toți cei care au avut acces sau măcar comunicare cu lumile eterice, nu au putut fi înțeleși de ceilalți. Exista o fanta, și fizica cuantica va demonstra asta, intre toate universurile posibile și existente. Lumea văzută nu este decât un rod al mintii, nu al existenței absolute. Existența absolută nu se adresează minții – mă refer la mintea egotică, ci acelui subtil din noi pe care îl percepem rar, poate doar în desăvârșita stare de meditație, eliberați de construcții mentale, de gunoaiele pasagere ale lumii văzute. Înțelepciunea desăvîrșită apare în starea de non-minte!

 4. sa stiti ca eu cred ce zice aici………sa va explic ,la noi in oltenia cand moare cineva ,s epune la streasina o cana cu apa si lana,ca cica vine sufletul acolo si bea apa…eu credeam ca snat prostii..pana cand am avut un vis cu bunica mea care imi cerea s apun 3 cani pe balcon cu apa si lana si cu etichete cu numele bunicului meu mort al ei si al tatlui meu mort ..fiecare cana cu numele separat…..si retin replica ce mia dat-o in vis la intrebarea mea de ce s afac asta,,,pai noi venim de departe si trebuie sa ne odihnim..venim si avem grija cu ce se intampla pe aici…cine crezi ca are grija ..TU?E u nu prea am timp sa stau pe acsa intradevar….si vreau s ava spun ca nu am dat impotanta la primul vis,fapt care s-a tot repetat visul d evreo 3 ori ,pana am pus in aplicare ce mi sa cerut in vis……..concluzia e a dumneavoastra…..

 5. daca voi muri voi bintui lumea am liber de la dumnezeu ca nu mi-am luat ce e al meu iar dumezeu cind da talent siomul nu e ajutat de oameni se supara si lasa sufletul sa bintuie adevarul morti s ivietii vesnce e la moartea si invierea lui isus cine cauta altceva e luarea in desert a domnului si departarea de dumnezeu si isus hristos dupa mine vor veni ingeri inaripati si voi conduce lupta cu demonii iar inlocul pamimtului va fi un rai pamint noua viata sa plecam in rai mintuiti raul si birfa si crima nu va mai fi ,iadul e pentru cei care siht pacatosi si folosesc samnta raului inclusiv care rid a badjocura

 6. Dragilor, bunà sà và fie inima si traiul cât respiratzi. Intâmplàtor azi am ajuns pe aceastà paginà si dat de acest titlu si de comentariile dvs. Ca si dvs am intrebari de tot felul: de unde vin si unde’mi dispare sufletul si spiritul, dupà ce se separa de carcasa aceasta „incà fàrà reparatii capitale”. De ceva timp,am inceput sa studiez, sa rasfoiesc mai tot ce’mi pica in mânà, sà navighez pe internet si citesc mai toate cele. Am crezut intr’un fel, ca apoi sà mà indoiesc de ce credeam si citeam , pâna intr’o zi – doi ani in urmà – ce mi-a trecut prin teastà sà citesc cea mai veche carte ce’o au in dotare crestinii. BIBLIA . Mi-am zis ca daca nici aici nu gasesc raspunsul …unde sa-l gasesc ? Si-am dat de tot felul de citate cum cà: „omului” este interzis de Dumnezeu Tatal, sà consulte o vrajitoare sau sa ia contactul cu spiritele mortilor, tocmai pentru ca intra in contact direct cu spiritele rele Luciferiene.
  Iatà deci, de ce sunt convins astazi si và fac cunoscut si dvs cateva scrieri cu trimiteri in texte biblice, ca sà và convingeti cu ochii dvs. Dacà tot ne numim „crestini” cred ca este bine sa ne luam timp si informam chiar de la sursa. Baza fiind cartea BIBLIA – insuflatà de Dumnezeu càtre faptura sa. Mai jos, gasiti cateva làmuriri. Merci pentru atentia dvs si sa ne revedem chiar „in duh” acolo unde vom ajunge toti, cà vrem sau nu, pentru ca MATRIXUL nostru este programat pentru veshnicie – incà de la facere. De credem sau nu. Doamne ajutà si ne informeazà adevarul !
  __và aruncatzi un ochi pe aici _________________
  http://crestiensciprian.wordpress.com/2011/05/16/ce-se-intampla-cu-omul-dupa-ce-moare/

 7. In urma cu citiva ani am avut un accident rutier care m-a darimat psihic atit de mult incit imi doream sa mor. Stind intinsa pe canapeaua din sufragerie in timpul prinzului , la un moment dat , mi-au aparut brusc linga mine la 1 metru , ambii mei parinti decedati. Mama m-a intrebat cu vocea ei blinda dintotdeauna: Ce e cu tine Mili?
  Am tresarit speriata si ei au disparut la fel de brusc cum aparusera. Am regretat mereu ca m-am speriat pentru ca mi-as fi dorit sa-i mai vad.
  Dupa aceea imi apareau in „vise” de cite ori ma gindeam intens la dinsii in timpul zilei.
  Da! Viata de dincolo exista si cei dragi plecati acolo ne ajuta!

 8. Pentru cei ce nu cunosc. Cartea „Din tainele vietii si ale universului” este o carte interzisa de Biserica Ortodoxa Romana. Preotii te sfatuiesc sa o arunci in foc. La fiecare reeditare a cartii a mai fost taiata din ea, special ca sa sa se piarda din valoarea si consistenta cartii. Cartea e mai grea ca biblia, si fiecare o sa o inteleaga diferit, dar iti explica tot ceea ce ai fi vrut sa stii vreodata despre viata si moarte, despre religie si Dumnezeu si multe altele (multe e putin spus). Cei care sunteti din Bucuresti… ar fi bine sa o cititi in maxim 12 ani… dupa aia… Dumnezeu sa va ierte.
  http://www.mizerabilii.ro

 9. vali, mesajul tau mi-a atins pe rand cateva din ideile care ma macina pe mine. eu insumi am avut perceptia lumilor paralele , ca un univers care acupa simultan acelasi spatiu. deci ,intr-un fel, simultaneitatea in acelasi timp a unor evenimente diferite in acelasi spatiu. mi-ar place sa intalnesc oameni pentru a discuta pe aceleasi teme si sa stiu daca au avut experiente similare.

 10. Eu simt si vad sufletele celor morti,m-am nascut asa dar nu pot vorbi despre asta cu cei din jurul meu pentru ca nu cred si m-ar trata ca pe o ciudata…Cine nu are unele din aceste calitati e dificil sa creada. Si eu vroiam sa vorbesc cu cineva care simte si vede lumea de dincolo dar am renuntat…. Sunt sensibila,foarte sensibila.

 11. Nu trebuie sa va deranjeze ce spun cei din spatele nostru. Fiecare se afla pe o scara spiritual pe o anumita treapta. Intotdeauna vom avea semeni in fata noastra de la care avem de invatat, si altii in spatele nostru carora le transmitem din invataturile nivelului nostru. Daca refuza, nu insistam deoarece trebuie sa le respectam liberal arbitru. Da lumea de dincolo exista si cei care au fost in contact cu ea trebuie sa fie recunoscatori lui Dumnezeu/Universului. Din pacate marea majoritate a oamenilor se sperie la primul contact, dar ei isi urmeaza programul cu care au venit. De asemenea orice prcatica spiritual (isihasm, yoga, mantre, mudre etc) are capcanele ei, iar capcana cea mare este sminteala, adica sa-ti pierzi capul. Din aceasta cauza noi nu trebuie sa grabim lucrurile deoarece cresterea spiritual se face pas cu pas, caramida cu caramida. Un zambet, o floare si o raza de soare! Cu drag

 12. Da, Dl. Antrei. Eu am citit”Din tainele vietii si ale universului” a lui Scarlat Demetrescu. Am citit-o de 3(trei)ori mi-a placut si am inteles de prima data. I-a fost dictata de un inger foarte evoluat.Am descoperit abia acum acest articol si comentarii. Am avut si eu anumite experiente , simteam si eu ca in acelas timp mai exist si in alta patrte, etc. Dar am povestit unor colege nu m-au contrazis dar nu am mai avut alte revelatii, sa le spun asa. Cred ca nu ar fi trebuit sa vorbesc despre asa ceva.. M-am gandit ca poate unii oameni ma vad plecata”cu sorcova” cum se mai spune. Ma bucur ca mai sunt oameni care isi pun intrebari:” De unde venim si unde ne ducem?”

Leave a Reply