Legenda cainilor-fantoma

Social Media

caini-fantomaDe-a lungul istoriei, fenomenul multicultural al ciinilor negri, uriasi, cu puteri supranaturale s-a manifestat prin multe legende populare, dar si prin numeroase marturii ale celor care au observat acest fenomen. Aceste fantome canine, mai mari decit ciinii obisnuiti, sint numai de culoare neagra si au ochi rosii si fiorosi. Apar de obicei numai pentru citeva momente si apoi dispar in neant. Se spune ca unii ciini negri sint niste duhuri ce nu-si gasesc linistea, dar altii sint protectori si ghizi prietenosi ai turistilor.

Numiti citeodata si demoni, ciinii-fantoma prevestesc moartea sau cel putin un dezastru, iar cel mai indicat este sa te lasi la pamint cu fata in jos, pentru a nu ii observa.

Unii afirma ca acesti ciini insotesc o figura neagra, asociata cu figura Diavolului, in timp ce altii cred ca aceste animale iau diferite infatisari, cum ar fi si cea a Satanei.

Fantomele ciinilor negri bintuie strazile, podurile, rascrucile

Exista multe cazuri in care se spune ca fantomele ciinilor negri bintuie strazile, podurile, rascrucile de drumuri, potecile, portile, mai ales in Suffolk, Norfolk si Insula Man. Legendarul duh Barguest din nordul Angliei poate sa ia infatisarea unui porc sau a unei capre, dar de obicei isi face aparitia ca un ciine negru, urias, cu ochi mari si care nu lasa urme. In Anglia se vorbeste de existenta haitelor de ciini-fantoma, dar mai mult s-au auzit urlind in timpul noptilor cu vijelie, decit au fost vazuti.

Invadatori ai bisericilor

Se spune ca de-a lungul secolelor, ciinii negri uriasi, cu ochii rosii obisnuiau sa invadeze bisericile din Europa. Intrau in biserica in timpul slujbei (de obicei in timpul unei furtuni puternice) si pareau ca sint in cautarea unui lucru sau a unei persoane anume. Pe 4 august 1577, in Bongay, Anglia, un ciine mare, negru a intrat intr-o biserica, a ucis doi oameni si a mai ranit grav alte persoane.

Paznici ai cimitirelor

S-au certificat numeroase prezente ale ciinilor negri in cimitire, iar unii afirma ca aceste fantome stau de paza si protejeaza mormintele. Aceste creaturi sint cel mai adesea prezente in New England. Exista numeroase legende despre ciinii fara cap sau fara vreun membru care-si fac aparitia in cimitirele din sud.

Ciinele negru din Hanging Hills

Exista o legenda interesanta despre un ciine negru cu puteri supranaturale care isi are locasul in padurile din Hanging Hills, Connecticut. Moartea in acea zona a unor oameni de munte si alpinisti cu experienta este pusa pe seama unui ciine mic si prietenos.

Aparitia ciinelui confirma veridicitatea acestor legende

La inceputul anului 1900, geologul W.H.C. Pynchon s-a intilnit cu micul ciine negru si a descoperit ca era o companie placuta in drumetiile lui pe munte. Cind s-a intilnit a doua oara cu ciinele, Pynchon era in compania unui prieten care mai vazuse ciinele de doua ori. Ei urcau impreuna spre virful unui munte si au fost surprinsi sa vada ca micul ciine ii astepta acolo. A latrat, dar fara sonor, iar prietenul lui Pynchon si-a pierdut deodata echilibrul si s-a prabusit in gol. Aceasta a fost cea de-a treia intilnire a lui cu misteriosul ciine negru. La scurt timp, Pynchon a aflat despre legenda ciinelui negru si a povestit istoria sa ziarului local din Connecticut. In mod surprinzator, Pynchon s-a intors citiva ani mai tirziu in Hanging Hills, iar corpul lui a fost gasit peste putin timp chiar in locul unde a murit prietenul sau. Se presupune ca Pynchon s-a intilnit pentru a treia si ultima data cu ciinele mic si negru.

Ciinii Banshee sint spirite celtice

Banshee sint spirite ce se intilnesc in credintele celtice si le apar oamenilor ca prevestitori ai mortii sau adesea sint auziti tinguindu-se puternic dupa ce o persoana a murit. Anumite marturii descriu spiritele Banshee ca facindu-si aparitia sub forma unor ciini obisnuiti.

Intr-o zi, un ciine mare, prietenos, din rasa ciobanesc german a aparut in gradina din spatele casei unui cuplu mai in virsta din Massachussets. Nimeni nu l-a vazut cind a venit, dar nepotii lor au inceput sa se joace cu ciinele, iar acesta parea fericit in preajma lor, refuzind sa paraseasca curtea si stind mai mult linga bunic. La putin timp dupa aparitia ciudatului ciine, bunicul a suferit un atac de cord si, dupa ce a petrecut citeva zile in spital, s-a recuperat complet. Acasa, ciinele era din ce in ce mai agitat si gemea cu putere si nimeni nu reusea sa-l linisteasca. In mod surprinzator, bunicul a suferit un al doilea atac de cord si a murit. In timp ce familia se afla la inmormintare, ciinele a disparut in mod misterios si nimeni nu l-a mai vazut sau nu a mai auzit nimic despre el niciodata.

Au fost asociati cu prezenta pisicilor uriase

Exista citeva marturii destul de sumare, in care ciinii negri au fost asociati cu prezenta pisicilor uriase in Anglia si, in mai putine cazuri, cu OZN-urile. Totusi, cele mai multe dovezi despre ciinii-fantoma ii prezinta nu ca pe niste simpli ciini fara stapin, ci ca avind capacitati paranormale.

In antichitate, ciinii au jucat intotdeauna un rol important in multe religii (sacalii din Egipt si cerberii din literatura greaca si romana), iar imaginea si simbolismul lor se reflecta si in timpurile moderne.


Social Media

11 Comments

  1. dar cine crede in asa ceva?
    bai frate da numai oameni care cred in fantome deci zau asa ducetiva frate la balceasca ca lucruir paranormale nu exista desigur eu am credinta in Dumnezeu si nu cred in chesti paranormale eu stiu ca Dumnezeu exista si ca ma apara mereu.
    lasati prostiile bai frate uite cum facem io va las un id de al meu alexmiu98 si imi dati mie un film cu chesti paranormale s-au vorbiti cu mn despre astaca io m-am saturat de chesti de astea

  2. Amuzanta poveste.Cred ca o sa i-o zic fratiorului meu ca sa il sperii:)).Cum sa intre frate un caine urias in biserica:))?Instinctul omului{instinctul animal}ar fi fost sa se uneasca si sa doboare creatura.Nu sa fuga ca furnicile in toate partile.La povestea asta mai lipseste un lucru la sfarsit.Nu iesiti afara dupa ora 21=)

1 Trackback / Pingback

  1. În Marea Britanie, fantomele şi activităţile demonice sunt la mare modă | Secretele lui Lovendal

Leave a Reply