Home Spiritualitate teoreticaPovestiri spirituale Ingerul care a salvat de la moarte un calugar prins de viscol

Ingerul care a salvat de la moarte un calugar prins de viscol

by admin
63 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Un ajutor ingeresc l-a primit un calugar, parintele Gherasim Menaghias (mort 1957), in prima jumatate a secolului trecut, pe cand sihastrea in Sfantul Munte.

L-a trims odata batranul lui in manastirea Lavrei pentru o rezolva o problema. Parintele Lavrei a luat binecuvantare si a pornit. Distanta Katunachia – Lavra este de 3 – 4 ore, dar era iarna si ninsese. Cand a trecut de Cherasia, a inceput sa ninga abundent. Il loveau puternice rafale de vant si zapada si nu putea sa stie nici macar unde se afla. A pierdut si cararea pentru ca se acoperise de zapada si a fost nevoit sa se opreasca.

Vazand pericolul in care se afla a inceput sa se roage fierbinte Domnului si Maicii Sale. Nu trecusera multe minute cand vine din cer raspunsul: se arata in fata lui un copil de zece ani:.
– Binecuvanteaza, parinte! ii zice.
– Domnul sa te binecuvinteze.
– Unde mergi, parinte, pe aceasta vreme? O sa te acopere zapada. O sa te pierzi in padure pe asemenea viscol.
– Ce sa fac, baietelul meu? M-a trimis batranul meu in Lavra. Trebuie sa ma duc.
– Haide, atunci sa te ajut, ca sa te indrepti pe cararea care duce acolo.

Dupa ce l-a condus pana la un punct i-a zis:
– O iei pe drumul de jos si o sa iesi la cararea care duce spre Lavra.

Parintele Gherasim i-a multumit. Dupa ce a facut numai cativa pasi, si-a revenit.
– Cum de s-a gasit acest copil aici, in zapada? s-a intrebat el.

Se intoarce dar nu vede nimic. Baietelul disparuse. Urme de pasi nu existau pe zapada. A fost ingerul Domnului.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

4 comments

ionucmora 7 noiembrie 2010 - 10:53

Cred ca mai corect ar fi o entitate de Lumina pentru-ca nu avem nici o certitudine ca acel copil era un inger,putea fi Fecioara Maria sau Domnul Iisus.

dinelb 7 noiembrie 2010 - 13:51

…minuni se intapla …e adevarat ca o ENTITATE ANGELICA ( fie EA care sa fie —noi nu o putem percepe ca SPECTRU DIVIN ce-l poarta ) a intervenit pentru parintele Gherasim…

…am trait si eu o experienta intaresanta ((se poate accesa <>sau <>)) descrisa cu lux de amanunte , dar este de alta facura , cu Papa Ioan Paul al II-lea ….

Numai bine pentru toti !

liviu 7 noiembrie 2010 - 17:53

Mai concret cum se poate ! D-mezeu este in toate ,peste tot si mai ales in noi ,si noi ignoram semnele divien .Majoritatea dintre noi se gidesc numai la bani multi ,avuti PACAT!

Bho Chien 14 noiembrie 2010 - 0:25

Dumnezeu este omniprezent. Trimisii Lui pot fi de orice natura. Cred ca pentru a “gasi cararea” trebuie sa credem cu inima in existenta “trimisilor” Lui; practic ne deschide mintile, dar … sa ramanem in credinta.

Leave a Comment