Experimente stranii de calatorie in timp

Social Media

calatorie-in-timpIdeea de a calatori in timp, in trecut sau in viitor, a constituit un subiect obisnuit atat pentru scriitorii de sience fiction, cat si o tema uzuala in show-urile de televiziune sau filme. Tentatia de a incalca granitele cotidianului e foarte mare, deoarece ne ofera posibilitatea sa descoperim adevarul istoriei umanitatii, sa intelegem evolutia propriei noastre specii si, de ce nu, sa ne autodepasim prin autocunoastere. Calatoria in viitor este oarecum mai riscanta, pentru ca ea ne va dezvalui si minunile tehnologice, dar si ororile civilizatiei care va veni.

Voiajul in timp e fascinant si pentru oamenii de stiinta. Majoritatea fizicienilor sunt de parere ca a calatori in timp e posibil in teorie, chiar daca pana acum nu exista nicio marturie a cuiva care traia in viitor si s-a intors sa ne viziteze pe noi, cei din ziua de azi. Cel mai simplu argument e dat de ufologisti. Acestia sustin ca extraterestrii sunt de fapt locuitori ai Pamantului care calatoresc in timp. Credeti sau nu, unii au reusit sa isi indeplineasca visul. Convinsi ca experienta traita nu a fost doar un rod al imaginatiei lor, iata cateva dintre sutele de marturii ale asa-zisilor pelegrini in timp.

1) Ceasul care opreste timpul in loc

John Bajak a inventat, a schematizat un circuit care are proprietatea de a opri timpul. Prin el se creeaza o puternica legatura intre subiect si persoana sau lucrul cu care vrea sa intre in contact. Acest circuit de forma unui ceas va oscila intre trecut si viitor. „Am remarcat faptul ca timpul se contracta din ce in ce mai mult pana ce aproape ca se opreste si isi schimba radical traiectoria”.

Schema ceasornicului magic a fost publicata in mai multe reviste de profil. Proiectul a fost primit cu entuziasm doar de o mica parte dintre specialisti. Cind Bajak a povestit despre experimentele efectuate acasa cu frigiderul sau televizorul care au bubuit, lumea a inceput sa se intrebe daca tanarul e in toate mintile sau nu.

2) Calatorul involuntar in trecut

Exista cineva care afirma ca a calatorit in timp involuntar, din intimplare. Desi refuza sa isi dezvaluie identitatea, sustine ca e membru al Emanon Inventoris Association, o asociatie stiintifica a carui scop consta in cercetarea limitelor timpului reversibil. Tanarul, care se crede un adevarat erou in oraselul lui natal, povesteste ca in timp ce se chinuia sa puna cap la cap diferite piese pentru a construi un radio cu frecventa scurta, deodata buz!!! S-a simtit scuturat de un soc puternic si s-a trezit in trecut.

Prietenul acestuia spune: „Desi era aproape 4 dimineata nu terminasem de asamblat toate piesele. Verificam tensiunea, cand amicul meu s-a zguduit brusc pe scaun. Putea fi o descarcare de curent electric. In jurul lui s-a format un camp electric spiralat. Inlemnisem. Nu-mi venea sa cred ce vad. Vartejul cetos a durat cam sase-sapte minute dupa care a disparut brusc. Din toata intamplarea asta ciudat e faptul ca dupa ce campul electric a disparut, toate ceasurile din apartament indicau ora 3:55 dupa-amiaza, in loc de 4 dimineata. In plus pe strada era soare si forfota ca in orice zi de lucru normala, desi cu cateva minute mai devreme orasul dormea in intunericul greu al iernii. Pentru asta nu e decat o explicatie: timpul fusese dat cu o zi in urma”.

3) Calatoria in timp cu ajutorul Rezonatorului Hiperdimensional

Steven Gibbs declara ca a descoperit pasiunea pentru domeniul calatoriilor in timp de la vArsta de 15 ani. Se pare ca a primit chiar Eul sau, reincarnat de data asta intr-o tara africana. Gibbs a inventat un aparat de transport interdimensional pe care l-a botezat Rezonator Hiperdimensional.

Iata ce declara inventatorul: Cu ajutorul Rezonatorului Hiperdimensional se poate calatori fizic in timp. Masinaria a fost cumparata de numerosi clienti. Toti au fost multumiti de performantele aparatului. Am auzit ca unii dintre ai au ramas in cealalta dimensiune; au refuzat sa mai revina in secolul nostru. Exista totusi un risc. Cei care voiajeaza fizic prea departe si ajung in a cincea dimensiune temporala nu au certitudinea ca mai pot reveni in viata. Pentru ca in momentul in care se depaseste pragul limita, calatorul este aruncat din universul pozitiv in cel negativ, fara a mai existat vreo posibilitate de reactie din partea lui.

4) Alunecarile in timp – o punte intre prezent si alte dimensiuni temporale

Alunecarile in timp creeaza o punte intre prezent si alte dimensiuni temporale. Prin alunecarile in timp o persoana poate intra involuntar sau nu in contact cu rudele sale din trecut sau din viitor. Acest tip de incident e de scurta durata, probabil doar cAteva minute, dupa care totul revine la normal ca si cum nimic neobisnuit nu s-a intAmplat.

Eroina unei astfel de intamplari a fost si Lorraine Parry. Pe cand se plimba intr-o suburbie din cartierul Wembley, in nordul Londrei, a simtit deodata cum imprejurimile capata un aspect bizar. „M-am trezit brusc in mijlocul unui desert, povesteste Lorraine, stand langa un lac imens. Imi simteam pielea umeda de la racoarea noptii. Privind pe cer, am vazut un avion. Avea forma alungita, iar metalul argintiu arunca in jur straluciri stranii. Puteam vedea la ferestrele avionului ochi ce erau atintiti asupra mea. Putea fi orice. Dintr-o data, fara nici un avertisment, am revenit pe strazile londoneze. Mieunatul unor pisicute m-a trezit din visul pe care-l traisem cu citeva clipe mai devreme”.


Social Media

24 Comments

  1. Daca ar fii posibila calatoria in timp,unii ar fii capabili sa schimbe trecutul,viitorul fiind total modificat.Tot ce s-a intamplat,se intampla si se va intampla e scris undeva ca trebuie sa se intample,nimic nu e la voia intamplari.Deci daca vom avea acesta posibilitate de a calatorii in timp ,nimic nu ar mai fii cum este.

  2. este posibil asa ceva ,dar mi se pare ca aceasta esteo masina a timpului da in cer nu poate calatori niciun om doar sa vezi imaginile ca la cinema.Din cate stiu eu la varsta mea (13 ani) o gaura de vierme distruge tot ce prinde in cale shi aceasta gaura face legatura dinte mai multe galaxi si sar putea inventa o masina dar care sa se opuna acestor forte. Oricum cred ca cineva va putea realiza asa ceva dar trebuie sa stii fizica si matematica si sa fii foarte inventiv
    Dar si un copil poate face asta in imaginatia lui si cand creste mare sa isi puna planul in aplicare

  3. De calatorit in trecut se poate ,dar asta nu o putem face ca nu suntem in stagiul potrivit.Exemplul sunt extraterestrii care ne viziteaza sigur nu de pe alta planeta ci din viitor.Deci daca intelegeti e simplu , priviti evolutia pamantului si a omului , omul a fost o maimuta si acum e ce se vede, la fel asa zisi extraterestrii suntem noi in viitor.

  4. la nivelul tehnologiei actuale detinute de oameni nu e posibila atingerea vitezei luminii deci nici calatoria in timp, daca s-ar depasi viteza luminii automat calatorind 10 minute cu viteza luminii la intoarcere am ajunge cu 10 minute mai devreme decat am plecat…totusi nu este sigur aceasta teorie, cat despre gaurile negre sunt stele cazute in gravitatia proprie care absorb orice lucru cu o viteza mai mare decat cea a luminii( lumina intra, dar nu mai iese) teoretic vorbind daca ma calatori cu o viteza mai mare decat cea de absorbtie a gaurii negre am putea iesi din ea..dar daca se ajunge la centru poti calatori cu 300.000.000 km/s ca nu mai iesi;)

  5. Pentru Engel, ai dreptate oarecum, dar fiindca exista si universuri paralele, se poate calatori in timp si modifica trecutul, sigur ca da. De fiecare data cand avem de facut o alegere se creaza noi universuri paralele. De exemplu vine la tine un om si-ti propune o afacere. Daca tu o accepti, viata ta merge pe un drum, daca n-o accepti viata ta merge pe alt drum. Si in functie de decizia facuta se creaza noi universuri. sa zicem ca tu NU ai acceptat propunerea omului, deci viata ta continua ca si pana acuma, monotona, simpla, saraca, etc, dar intr-un univers paralel, ( adica daca ai fi acceptat-o) tu acum erai bogat, fericit, probabil cu o nevasta/sot ( ca nu stiu daca esti baiat sau fata) , copii, faima etc. Asa si cu calatoria in timp. Totul are mai multe posibilitati, si mai multe versiuni.Totul. Asa ca daca regina Elisabeta s-ar fi casatorit, si-ar fi facut copii, daca mayasii nu mai erau omoratii, daca eminescu nu se mai facea poet, ci padurar, daca proful tau de istorie devenea afacerist..probabil ca tu acum te nasteai la o alta familie, aveai un alt aspect, si o alta situatie. De aici si reincarnarile noastre ( probabil). Poate ca ne reincarnam in functie de cum decurg lucrurile. Tu acum esti in viata asta, pe baza trecutului lumii de pana acum. Ti-am spus, daca trecutul ar fi fost altul ( catusi de putin schimbat) tu acum erai altul ( deci..reincarnare,nu?). Nu zic sa ma crezi pe mn. Este doar o teorie.

  6. Majoritatea aveti o perceptie gresita.Daca ar exista o masina a timpului(posibila intr`un viitor) nu ar calatori oricine, asa cum ziceti voi ca va`ti intoarce si ati aduce etc.Ar fi folositi oameni special antrenati, din servicii super-secrete, nu s`ar alege orice om de pe strada;).

Leave a Reply