„Seth material” – o carte despre secretele Universului, scrisa de o fiinta misterioasa multidimensionala, libera de spatiu si timp!

Intr-o seara de septembrie a anului 1963, poeta Jane Roberts din statul New York, SUA, se aseaza la masa, ca sa lucreze la cateva poezii. In fata ei se afla o ceasca cu cafea si niste tigari, langa ea motaie pe patura lui albastra Willy, motanul familiei. In aceasta atmosfera relaxata cade ca din cer senin un trasnet pe care insa tanara femeie nu-l percepe decat in spiritul ei. Cu debit urias, idei niciodata cunoscute – reprezentari de un exotism absolut – inunda brusc creierul lui Jane. Aparatul ei de gandire pare sa se fi transformat intr-un post de receptie, post in care informatiile intra ca un suvoi. Ea nu mai are niciun control asupra ei insesi.

In timp ce capul asaltat intens de impresii si sentimente necunoscute ii vajiie, ea incremeneste dreapta pe scaun. Mana ei scrie neincetat, condusa de o vointa straina. Scriitoarea se prabuseste prin obiecte solide undeva in Univers, se gaseste simultan in mai multe locuri. In fiecare dintre momentele astfel traite dominanta este senzatia ca tuturor celulelor ei corporale li se imprima foarte multe date din sfera cunoasterii. Apoi, legatura vuitoare cu celalalt nivel al fiintarii se intrerupe din nou cu aceeasi intempestivitate cu care incepuse.

Cercetarea parapsihologica cunoaste numeroase „revelatii”, care sunt perfect comparabile cu experienta traita de Jane Roberts. Uneori, ele sunt insotite si de „scrierea automata“. „Revelatia“ lui Jane s-a deosebit insa considerabil de majoritatea celorlalte. Si anume intr-un fel care i-a intrigat chiar pe unii naturalisti lucizi. Cand ii revine constiinta, tanara femeie isi descopera propriile ei notite. Sunt mai multe pagini cu titlul criptic „Universul fizic ca o constructie ideatica”.

Facand cateva sedinte de spiritism, Jane afla ca toate informatiile ii fusesera date de un intelocutor astral necunoscut, pe nume Seth. „Universul fizic ca o constructie ideatica” se ocupa cu esenta materiei si energiei, spatiului si timpului, realitatii si cauzalitatii, cu structura psihicului uman, cu cosmogonia, probabilitatea, conceptul de Dumnezeu, reincarnarea si cu alte spirituale. Autorul invizibil se descria pe sine insusi astfel: „Eu sunt liber de spatiu si de timp, fiinta mea are mai multe dimensiuni. In psihicul meu exista o deschidere multidimensionala prin care pot fi percepute alte realitati – de exemplu, realitatea voastra”. Cartea pe care, prin Jane Roberts, Seth a transportat-o in realitatea noastra a devenit un best-seller international, sub numele de „Seth material”.

Jane Roberts nu a acceptat cu usurinta incredibilul. Ea a decis sa fie examinata de medici si psihologi. Acestia i-au atestat deplina sanatate mintala. Nu i s-a putut constata decat o puternica inzestrare pentru puteri extrasenzoriale, datorita careia insa o alesese – potrivit propriilor declaratii – Seth.

Singura posibilitate de a sonda in mod serios materialul lui Seth este verificarea informatiilor pe care le contine. La aceasta munca au putut, in cele din urma, sa se inhame chiar niste oameni de stiinta. Spre nemarginita lor uluire, ei au constatat ca se confrunta neechivoc cu afirmatii despre unele descoperiri foarte noi ale fizicii teoretice. Ba mai mult: numeroase lucruri din aceasta fizica sunt expuse acolo intr-un mod asa de intuitiv, incat nu putem decat sa regretam ca nu le intalnim astfel si in carti de specialitate.

Be the first to comment

Leave a Reply