vineri, octombrie 7, 2022

Civilizatia maya si spiritualitatea

Civilizatia maya si spiritualitatea

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Este de necontestat faptul ca cea mai grandioasa civilizatie care s-a dezvoltat in emisfera Vestica si una dintre cele mai marete care au evoluat vreodata pe Pamint, a fost cea mayasa. Dovezile arheologice si sursele istorice atesta ca asa-numitii indieni Maya sint o populatie mongoloida care a parasit Asia in doua valuri, cu 28.000 si 12.000 de ani in urma, a traversat strimtoarea Bering si continentul Nord American, stabilindu-se in final in America Centrala, pe teritoriul care astazi este impartit intre Mexic, Honduras, Belize si El Salvador. In parte aceleasi surse si in plus cele oculte, acrediteaza ideea ca acestia ar fi fost initial o populatie refugiata din Atlantida, continentul scufundat cu 12.000 de ani in urma in apele oceanului Atlantic.

Cert este ca mayasii au dezvoltat un sistem de scriere hieroglifica care nici macar astazi nu a putut fi descifrat in totalitate, sisteme matematice, astronomice si astrologice complexe, precum si un calendar atit de exact, incit acesta poate indica cu precizie orice zi dintr-o perioada de 370.000 de ani.

De fapt, mayasii (ca si urmasii acestora, aztecii, ca de altfel intreaga populatie de amerindieni a Americii Centrale) foloseau doua calendare diferite. Un calendar solar dupa care se orientau cei care se ocupau cu agricultura, legile si finantele. Acesta era alcatuit din 18 luni de cite 20 de zile fiecare (insumind asadar 360 de zile), plus 5 zile la sfirsitul anului, considerate de altfel nenorocoase. Anii bisecti erau ignorati pentru un interval de 52 de ani, la sfirsitul caruia se adaugau 13 zile (recuperindu-se astfel zilele ignorate), si intregul ciclu se relua de la inceput. Cel de-al doilea calendar, numit „calendarul sacru”, era cel dupa care se desfasurau evenimentele religioase, festivalele si prezicerile, fiind alcatuit din 13 saptamini a cite 20 de zile fiecare, cu un total deci, de 260 de zile. Atit calendarul civil, cit si cel religios erau urmate in paralel, ajungindu-se ca acestea sa aiba aceeasi pozitie unul fata de altul la sfirsitul unui interval de 52 de ani.

In 1952 a fost descoperit la Palenque in Mexic, un mormint (de fapt singurul de acest fel din intreaga America Centrala) a carui constructie este foarte asemanatoare cu cea a asa-zisului mormint al lui Cheops aflat in Marea Piramida de la Giza din Egipt. Se presupune ca mormintul este al lui Pacal Votan, despre care legendele mayase povestesc ca ar fi fost un initiat care a descins in peninsula Yucatan, aducind cu el fantastice cunostinte universale. Pe piatra care acopera sarcofagul se afla sculptata o scena care il infatiseaza pe eroul mayas in ceea ce pare a fi un vehicol spatial, asemanator unei cabine de avion sau navete spatiale din zilele noastre.

Intre nenumaratele vestigii mayase s-a mai descoperit un basorelief format din trei cercuri concentrice. Cercul exterior este alcatuit din 20 de hieroglife mayase, iar urmatorul din 13, cele doua reprezentind asadar calendarul sacru mayas. In sfirsit, cel de-al treilea cerc este alcatuit din opt grupuri de cite trei linii, unele continue, altele discontinue, aranjate sub forma unui octagon. In mijlocul octagonului se gaseste un insemn (asemanator simbolului Yin – Yang chinezesc), simbol numit Hunab Ku si care tradus inseamna „Cel care confera miscare si masura”. Hunab Ku este, in simbolistica mayasa, centrul galactic, centrul Caii Lactee, de unde este emisa energia care parvine atit Soarelui (steaua centrala a sistemului nostru solar), cit si Pamintului. Termenul de „miscare” (incorporat in numele simbolului) se refera la propagare, iar cel de „masura”, la ritm si periodicitate – stiut fiind faptul ca diversele forme de energie se propaga in ritmuri diferite, fenomen care da nastere la configuratii energetice variate.

In Muzeul National de Antropologie din Mexico City se afla expus un calendar solar aztec, un basorelief sculptat pe o piatra circulara cu un diametru de 3,7 metri si cu greutatea de 25 tone, care a fost descoperit in zona orasului respectiv in anul 1790. In partea centrala a calendarului se afla fata zeului solar Tonatiuh, aceasta fiind inconjurata de 4 dreptunghiuri. In dreptunghiurile respective sint reprezentate incarnarile anterioare ale zeului Soare. In sistemul cosmogonic mayas era acrediata ideea ca 4 lumi diferite ar fi existat inaintea celei prezente. Lumile anterioare, impreuna cu incarnarile zeului Soare, ar fi fost distruse de catastrofe in urma carora specia umana aproape ca a disparut de pe fata planetei.

In primul dreptunghi (asociat cu punctul cardinal Vestic) este sculptat capul unui jaguar, deoarece prima lume a fost distrusa de 4 jaguari, jaguarul fiind o reprezentare – in conceptia mayasa – a Zeului Creator Tezcatlipoca. Cel de-al doilea dreptunghi (asociat cu Nordul) il infatiseaza pe Sarpele cu pene, „Zeul celor 4 Vinturi”, deoarece a doua civilizatie a planetei a fost distrusa de uragane cataclismice. Cel de-al treilea dreptunghi (asociat cu Estul) infatiseaza un dragon, „Zeul celor 4 fulgere si trasnete” care a distrus a treia civilizatie umana. Si in sfirsit, al patrulea dreptunghi (asociat cu Sudul) infatiseaza o sopirla, „Zeul celor 4 ape”, deoarece ultima civilizatie a fost distrusa de un potop cataclismic care a durat 52 de ani si din care au scapat doar un barbat si o femeie, desigur cu scopul de a continua evolutia speciei umane. Este interesanta aceasta alegorie a carei ultima parte aminteste de legendarul potop al lui Noe descris in Vechiul Testament si de tragedia locuitorilor continentului Atlantida scufundati in apele oceanului acum 12.000 de ani, ai caror urmasi directi, mayaşii se pare ca au fost.

Cel de-al cincilea Soare, reprezentat in mijlocul calendarului, este „Soarele celor 4 cutremure” si prevesteste sfirsitul civilizatiei actuale in urma unor curemure cataclismice, atit de puternice cum nu au mai fost vreodata pe aceasta planeta, si care vor veni de undeva din partea de Vest. Este foarte straniu si un semn de rau augur, faptul ca extrem de precisul calendar mayan care incepe numaratoarea anilor prezentului ciclu cu data de 12 August 3113 i.Ch., se opreste la data de 21 Decembrie 2012. Aceasta perioada insumeaza 5125 de ani, durata a 13 baktuni sau a unei asa numite epoci creatoare.

Probabil ca exista pe undeva o similitudine intre mitul celui de-al cincilea Soare mayan si Apocalipsa lui Ioan din Noul Testament care prevesteste aparitia, la sfirsitul mileniului al doilea, a „unui cer nou si unui pamint nou, pentru ca cerul dintii si pamintul dintii pierisera si marea nu mai era”. Calendarul mayan prezinta 21 Decembrie 2012 ca data la care va avea loc colapsul tehnologic total si sfirsitul actualei civilizatii.

Mai sigur este insa faptul ca exista o similitudine intre miturile cosmogonice si antropologice mayane si cele Tibetane. Astfel, in Doctrina Secreta Tibetana (pastrata cu mare grija si transmisa de mii si mii de ani din generatie in generatie), se atesta existenta, pina la ora actuala, a 5 rase si civilizatii umane – primele 4 disparute, fiecare la rindul ei, in urma unui cataclism devastator. Doctrina Tibetana se afla in contradictie totala cu teoria Darwinista, conform careia omul a evoluat din maimutele antropoide.

Ceea ce sustine aceasta este ca omul a aparut pe Pamint in forma lui fizica, materiala, cu mult mai multe milioane de ani in urma decit sustin teoriile stiintifice contemporane. Primele doua rase umane au fost imateriale si asexuale. Doar a treia rasa a capatat corp material si sex diferentiat, aceasta rasa fiind cea a lemurienilor (locuitorii continentului Mu din Pacific), ai caror urmasi sint in ziua de astazi indigenii arborigeni ai Australiei si rasele de culoare raspindite pe intreaga suprafata a globului.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

8 Comments

 1. Problema este ca nu mai intereseaza pe nimeni viitorul planetei ce sa facem sintem prea mici nu avem influenta si nici bani,,,sunt un om simplu cu probleme cotidiene etc…dar nu uit nici un moment in care ma gindesc cu groaza ca planeta noastra se topeste in fiecare zi ca un tuture la soarele diminetii de iarna,,,,,am postat ca sa ma flu in treaba dar poate numai o civilizatie nevazuta poate receptioneaza ce ieu gindesc si scriu,,,POATE am putea sa fim buni,sinceri si sa conservam padurile si poate ni se mai da o sansa de catre divinitate pentru care ma rog zilnic….PLANETA NOASTRA ESTE REZULTATUL GINDURILOR NEGATIVE SI LACRIMILOR VARSATE DIN DUREREA PROVOCATA DE DURERLE SUFLETESTI…Va iubesc astri ceresti aveti grija noastra…Leo.

 2. Mai fratilor,ceva o sa se intample cu planeta noastra,caci daca ati citi Apocalipsa lui Ioan,ati observa ca multe din lucrurile care o prevestesc se intampla deja,insa cu siguranta nimeni nu poate sa spuna cu exactitate cand va fi cea din urma zi.Trebuie sa fim pregatiti in orice moment,poate veni in ceasul urmator,ori maine,ori peste10 ani ori peste 100 de ani,oricum ar fi noi oamenii avem puterea sa amanam sfarsitul unindu-ne in credinta in Dumnezeu,fiind mai buni,lasand la o parte setea asta de bani,care este cred eu problema nr 1 in momentul de fata.Voi nu vedeti ca tot ceea ce face omul,este impotriva naturii?Se casatoresc doi de acelasi sex cand D-zeu a lasat sot si sotie,se fac milioane de avorturi,se abandoneaza bebelusi nou-nascuti care pe unde,tatal ii face copii ficei lui,fratele traieste in pacat cu sora,mama cu fiul,se fac jafuri pt bani,crime pt bani,trfic de copii pt bani,trafic de droguri pt bani,conflicte armate pt bani si putere,si multe,multe,multe……..alte lucruri toate impotriva legilor naturii.Cat credeti ca o sa mai tina lumea in ritmul asta?Cutremure ,tzunami-uri,inundatii,incendii,alunecari de teren,furtuni ingrozitoare,vanturi puternice,ierni aprige cum nu s-au mai inregistrat,acestea sunt semne pe care D-zeu ni le trimite pt a ne trezi la realitate,pt a ne avertiza ca in ritmul acesta lumea nu o sa mai tina mult.Trebuie sa ne trezim atat cat mai avem timp si sa incercam sa indreptam lucrurile cat mai putem,dar trebuie sa ne unim toti,ca altfel nu vom reusi,trebuie sa fim mai buni,si palate si comori sa stringem in ceruri!Eu sincer cred ca asta e solutia,SA FIM BUNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

 3. Cristina Maxim tin sa te contrazic la aceasta fraza : „acestea sunt semne pe care D-zeu le-a trimis pentru a ne trezii la realitate”
  NU !
  Dumnezeu nu ne-a vrut raul niciodata sh nu o sa ne vrea raul nici de acum inainte cat timp va exista viata pe Pamant!
  Raul il facem noi , oamenii, distrugem …nu mai exista dragoste , nu mai stim sa iubim deci…am pierdut , am pierdut…
  Cel care ne vrea raul este „cel rau”, toate au mai multe parti , niciodata una , exista sh bune sh rele , Dumnezeu face doar lucruri bune , dar este sh acel care face lucruri rele.
  La puterea pe care o are Dumnezeu putea sa ne trezeasca demult de aia ii spune atotputernic , atotstiitor.Ne trezeste cand vrea el , nu il cunoaste nimeni , nu stie nimeni ce e sh cine e , dar atat stim …ca este de o putere miraculoasa.El…se lupta cu raul pentru noi toti , impotriva raului , ne pazeste pe toti , dar noi…ce facem pentru noi , noi cu ce ajutam daca stam?:)

 4. Totul se poate intimpla pe aceasta lume.Cu atitea evenimente ce sint puse cap la cap,nu cred ca este o coincidenta simpla.Pe cei ce nu ii intereseaza soarta terrei,traiesc degeaba pe acest pamint.Daca ne vom lua dupa Dumnezeu si prezicerile despre apocalipsis,atunci anul 2012 este ultimul,luind dupa aspectul fizic, la ora actuala nu ne bate nici o primejdie.Sint primejdii ca:incalzirea terrei,poluarea aerului,apei dar sint estimate ca vor avea loc dar peste o perioada mare de timp.
  Oricum,nu toti stiu viitorul,de aceea sint multe pareri,idei.
  Aveti grija de voi si de persoanele apropiate,aveti grija unul de celalalt,pazitiva viata.

 5. salut. ca sa nu imi fac o introducere am sa intru direct la subiect. cred ca ceia ce ati spus fiecare dintre voi este ceia ce credeti ca buni credinciosi ce suntet. nu e rau in asta sa fii credincios dar eu tin sa spun ca ceia ce e legat de fizica matematica si chimie este tot ceia ce ne inconjoara si ceia ce suntem. nu cred ca un anume doamne doame ar fi capatul explicarii fiecareui fapt. nu exclud nici faptul ca u suntem creatia cuiva, dar un lucru e cert, ca ceia ce tine de logica este adevarat ceia ce nu tine de logica este doar un mith. asa ca oameni buni nu va mai terorizati de 21 decembrie 2012 omul deocamdata o data moare si nu stie nimeni ziua cad se va intampla invatati sa va stapaniti emotiile si acceptati ceia ce tine de matematica fizica si chimie daca intelegeti ce vreau sa zi cu respect pentru toti cititorii.