Chakrele

Social Media

chakrasCorpul uman este subdivizat in mod ideal in numeroase puncte energetice, numite Chakre. Sapte din aceste puncte sunt considerate fundamentale si sunt dispuse ca in imaginea alaturata. …

In total sunt 21 Chakre, distribuite in arii diferite ale corpului: in palma (care se vad in fotografiile Kirlian), in talpi etc.

7°: Sahasrara (chakra coroanei)

Este numita literalmente „Mii de petale”. Acest punct energetic se gaseste in crestetul capului. Apartine constiintei si cand persoana doarme si energias ceastei chakre se odihneste. Acest punct are il el toate culorile curcubeului, dar predomina violetul combinat cu auriul.

Aceasta chakra guverneaza glanda pituitara si face legatura dintre persoana si univers. Activarea sa duce individului psihologice profunde.

Cristale care activeaza aceasta chakra: quart, diamant, selenit.

6°: Ajna (al 3-lea ochi sau chakra fruntii)

Este numita literalmente “Stiinta, perceptie, comanda”. Controleaza vazul fizic, viziunea mistica, glanda pineala care coordoneaza interactiunea cu sistemul endocrin.

In acest punct energetic este localizata creativitatea, inteligenta, intuitia, memoria, gandirea si clarviziunea. Este centrul integrarii intuitive. Energiile tamaduitorului emana direct din aceasta chakra pentru a se indrepta catre pacient prin intermediul mintii tamaduitorului. Culorile majore atribuite acestei chakre sunt nuante de la roz la purpuriu dar si albul, rosul aprins si indigoul.

Cristele care activeaza chakra: ametist, azurit, lapislazuli, sodalit.

5°: Vishuddha (chakra gatului)

Literalmente “purificare”. Guverneaza tiroida si paratiroidele.

Aceasta chakra regleaza aura si corpul astral dar functia sa majora este legata de modalitatea de exprimare, claritatii, impartialitatii, creativitatii si de puterile mentale ascunse. Cand se activeaza, aceasta chakra stimuleaza sfera mentala. Des este asociat culorii albastru-bleo.

Dezordini ale acestei chakre influenteaza Muladhara (punct conectat la organele sexuale) si invers.

Energia Ajnei (fruntii) ajunge pana in gat unde produce sunetul si de asemenea si aceasta chakra e importanta in proiectarea emotiilor si in comunicare in general.

Cristale care activeaza aceasta chakra: amazonit, acquamarin, azurit, lapislazuli, turmalina albastra, turcuaz.

4°: Anahata (chakra inimii)

Literalmente “De neatins”. Stapaneste inima, plamanii, sistemul circulator si sistemul imunitar. Programeaza limfocitele ca sa recunoasca celulele “rele” si structureaza modalitatile de aparare ale organismului.

Glanda cea mai importanta reglata este timusul.

Aceasta chakra indica calitatea si puterea iubirii in vietile noastre. Centrul inimii care reprezinta punctul de integrare a sistemului chakral, actioneaza precum o balanta. E conectat cu creativitatea persoanei si cu expresivitatea individului. Este centrul luminii, dragostei, durerii, bucuriei, compasiunii, urii si simpatiei. Energia magnetica se alimenteaza din plexul solar (Chakra Manipura).

Culorile atribuite acestei chakre sunt: verdele si rozul.

Cristale care activeaza chakra: aventurin, jad, malacit, smarald, cuart roz, turmalina roz si verde.

3°: Manipura (chakra plexului solar)

Literalmente „Piatra stralucitoare”. Stapaneste organele responsabile cu asimilarea alimentelor (sistem digestiv, ficat, vezica biliara). Controleaza producerea si inmagazinarea alimentelor, activitatea energiei biochimice si metabolismului.

Glanda cea mai importanta a acestei chakre este pancreasul care regleaza secretia insulinei si a glucozei.

Aceasta chakra are o actiune importanta in relatiile interpersonale ale unui subiect fata de lume, posesiuni, castig. Produce ambitie si iluminare spirituala. Este chakra misticismului si cand este echilibrata produce seninatate si calm. De aici rovine puterea si capacitatea de a domina, energiile care sustin legaturile dintre on si cunoasterea spirituala.

Pancreasul distribuie energiile chakrei Anahata, a inimii. De aceea, multi care au diabet pot suferi de asemenea de probleme cardiace.

Culoarea dominanta este: galbenul.

Cristale care activeaza chakra plexului solar sunt: ambra, pirita, cuartul citrin, ochiul de tigru, topazul.

2°: Svadhisthana (chakra ombilicului)

Este numit litaralmente “Dulceata”. Include organele sexuale, aria pelvina, sistemul glandular in general si cel urinar. Influenteaza digestia si sistemul excretor.

Glandele cele mai importante ale acestei chakre sunt gonadele dar acestei chakre apartine si rinichii, sira spinarii si glandele prezente in aceasta regiune.

Aceasta chakra regleaza energia sexuala, dorinta, e sediul creativitatii fizice, dorintei de viata. Este stapana sexualitatii si a excitarii sexuale.

Culoarea dominanta este: portocaliul, dar si rozul/rosul.

Aceasta chakra are 6 stari de constiinta:

1) credulitate,
2) neincredere,
3) dispret,
4) istetime falsa,
5) fara mila sau rusine,
6) nedemnitate.

Absoarbe vitalitatea tuturor chakrelor, o modifica si o redistribuie.

Cristalele care activeaza chakra: rubin, ambra, turmalin roz, selenit.

1°: Muladhara (baza sau radacina)

Literalmente este numita „Centrul radacinii”. Guverneaza sistemul endocrin si cel nervos central.

Glandele cele mai importante sunt suprarenalele care pun in functiune sistemul nervos simpatic ca mecanism vigil al corpului si alegerea corpului de a lupta sau de a fugi.

Aici sunt organele intestinului, functia suprarenala, prostata, ovarele, testicolii si toate organele sexuale. Guverneaza sistemul si organele genitale, dar si, dupa unii autori, functia renala.

Culoarea relationata cu aceasta chakra e: portocaliul-rosul aprins.

Dupa astrologul american Jansky, aceasta chakra si cea anterioara (Svadhisthana) sunt predominante in temele celor care s-au infectat cu SIDA si alte maladii.

Aceasta chakra este activata de cristale precum: ematit, granat roz, onix, cuant fumuriu, turmalina neagra.


Social Media

7 Comments

 1. Aceste 7 chakre le simt prea puternice,si cele din palma le simt foarte puternic se invart in tot corpul meu ,deasupra capului se invarte incontinu si ma doare capul .daca nu fac nimic sa uit de ele le simt prea tare …..mai ales cand vreau sa dor in crestetul capuli o simt foarte puternic si incepe sa ma doara capul …este o energie care o simt ff puternica am senzatia ca pot sa fac ceva cu aceasta energie ,dar as vrea sa nu le mai simt ca nu imi da pace .Daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine ,am citit putin despre aceste chakre Va multumesc

 2. imi permit sa imi dau si eu cu parerea ….sper sa iti fie de folos.
  -1 cineva actioneaza negativ energetic asupra ta si iti inverseaza aceste chake,
  -2 cineva lucreaza pozitiv….cat de pozitiv poate fi daca este fara stirea ta, pentru ca incalcarea liberului arbitru nu este deloc pozitiva,
  -3 ti se activeaza chakrele se energizeaza si asta inseamna ca te asteapta o perioada in care trebuie sa daruiesti foarte mult si energetic dar si material –4 SAU TE-AI INDRAGOSTIT!

 3. Domnilor..si doamnelor..azi noapte am patit un lucru foarte ciudat…Sa incep cu inceputul..Ieri pe la 7 -8 seara am meditat pentru al 3 -lea ochi …m-am culcat..si m-am trezit brusc noaptea la ora 3..si vedeam in fata un posteru de pe usa…o singura problema…parca aveam un zoom digital…adica..vedeam acel poster de 10 ori mai aproape decat l-as vedea normal…apoi incet incet mi-a revenit vederea la normal…dar..a fost o experienta….wow…

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Ayurveda si medicina ayurvedica | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal
 2. Ayurveda şi medicina ayurvedică | Secretele lui Lovendal - Nr.1 in Romania in conspiratii si mistere

Leave a Reply