sâmbătă, decembrie 10, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaEnciclopedie spiritualaCartile de joc si ghicitul viitorului

Cartile de joc si ghicitul viitorului

Cartile de joc si ghicitul viitorului

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

jocuri-de-cartiCartile de joc, vechi de mii de ani

Istoria cartilor de joc incepe undeva in Tibet, India sau China, regiune cunoscuta ca patria de origine si a altor jocuri clasice, cum ar fi sahul, dominoul sau GO-ul. Parintele cartilor de joc nu se cunoaste, desi unele legende chinezesti ii atribuie acest merit unui personaj celebru, pe nume Wu, un vasal al imparatului Kieh Kwei (1818-1767 i.Chr.), acelasi care ar fi inventat si GO-ul. Mai plauzibila pare ideea ca ele au avut un autor colectiv si s-au perfectionat in timp, in functie si de scopul urmarit – mistic sau decorativ.

Odata cu evolutia cartilor de joc, s-a inmultit si numarul jocurilor, iar regulile acestora s-au perfectionat continuu. in Europa, cartile de joc au patruns la sfirsitul secolului al XIII-lea si inceputul secolului al XIV-lea, fiind semnalate in tarile mediteraneene, aduse, se pare, de arabi sau de marinarii italieni. Prima atestare documentara a cartilor de joc in Europa apare la cronicarul italian Nicolas de Covelluzo, care le semnaleaza in orasul sau natal, Viterbe, in anul 1379. El ne spune ca se juca „naibis”, un joc de origine indiana intitulat „naib”, care avea drept scop educarea copiilor, cartile avind reprezentate pe linga realitati ale vietii de zi cu zi, cum erau Papa, imparatul sau cersetorul si cele noua muze, cele sase virtuti si cele sapte planete, cunoscute in acea perioada.

In Franta, una din primele insemnari certe despre cartile de joc dateaza din anul 1392, cind regele Carol al VI-lea a cumparat trei seturi de carti aurite si frumos colorate de artistul miniaturist francez Jacquemin Gringonneur (Grigonier), care le-a confectionat din piele de oaie. Despre regele Carol al VI-lea (1380-1422), denumit si „Regele Nebun”, se spune ca era un patimas jucator de carti, organizind partide aprinse si interminabile cu favorita sa, Odette de Campdivers. Conform istoriei, si alti regi ai Frantei au fost mari jucatori de carti, mai ales dupa ce Caterina de Medici (1519-1589), sotia lui Henric al II-lea, si cardinalul Mazarin (1602-1661), au adus din Italia gustul pentru jocul de carti. Despre regele Ludovic al XIV-lea (1643-1715), supranumit si „Regele Soare”, se spune ca obisnuia sa organizeze la Curte partide de carti pe bani, ruinindu-i pe nobili, cu a caror avere el si-a consolidat tot mai mult puterea. Trebuie mentionat faptul ca primele carti de joc erau executate manual si reprezentau mici opere de arta, din care cauza se vindeau la preturi foarte mari, fiind accesibile numai clasei avute.

Cartile de joc, interzise

De la aparitia sa in Europa, jocul de carti a avut nu numai sustinatori, ci si adversari inversunati. Episcopul de Wurtzbourg a interzis, in 1329, calugarilor din dioceza sa sa foloseasca, in timpul liber, cartile de joc, ca si Sf. Bernardin, care le-a ars, iar alti clerici chiar le-au anatemizat, pentru ca exista opinia ca cei care practica jocurile de carti au legaturi cu diavolul, fiind vrajitori. Boguet afirma ca diavolul se amesteca in jocul de carti fara sa-l vedem, si citeaza un conte italian „care iti pune in mina un zece de pica si tu vezi ca e rege de cupa, ceea ce confirma ideea ca exista un pact intre el si diavol”. Alfons al XI-lea, regele Castiliei, a dat un edict in 1332, prin care interzicea cavalerilor sa atinga cartile de joc. Intr-o ordonanta din 1398 a sefului politiei Parisului se arata ca multi meseriasi si cetateni isi paraseau locul de munca si familiile, in timpul zilelor lucratoare, pentru a merge sa joace carti, iar dupa ce isi pierdeau banii si toata agoniseala se apucau de furat si de tilharit, si de aceea el cerea in 1398 „sa se interzica persoanelor de o asemenea conditie sa joace in zilele lucratoare, altfel fiind pedepsiti cu inchisoare sau amenda, din care un sfert va reveni denuntatorului”. Si in Italia jocul de carti a fost interzis la inceput, fiind permis numai in zilele nelucratoare si numai in anumite locuri, iar pe 23 mai 1376, autoritatile din Florenta, printr-un decret, interziceau total jocul de carti. Se pare ca in Germania au aparut pentru prima data cartile de joc numerotate, si se numeau „Landsknecht” in Franta ele purtau numele de „Piquet”, iar in Spania, unde cartile de joc parodiau turnirurile feudale, li se spuneau „Hombre”.

Semnele cartilor de joc

De la inceput, cartile de joc au avut patru culori si patru semne: inima, frunza, ghinda si clopotel. Aceste semne au fost schimbate de francezi, care au introdus trefla, cupa, caro si pica, folosite si azi, iar la figuri, spaniolii au adaugat, pe linga regi si valeti, cavalerii. Pina in secolul al XVII-lea, numele figurilor se deosebeau de la tara la tara si chiar de la o epoca la alta. Timp de un secol, au fost acceptate urmatoarele nume pentru cei 4 regi: David, Cezar, Alexandru Macedon si Carol cel Mare; pentru valeti: Hector, Lahire, d’Ogier si Lancelot, ultimii doi fiind camarazi ai regelui Arthur, cavaleri ai Mesei Rotunde; iar pentru regine: Pallas, Argine, Rachel si Judith. Pe cartile de joc au mai aparut, de-a lungul timpului, Minerva, Hannibal, Solon, Platon, Cato, dar si Victor Hugo, Papa Pius al X-lea, tarina Alexandra si cancelarul german Bismarck. O adevarata istorie si literatura ilustrate, tinind cont ca a existat un set de carti de joc cu chipurile personajelor din romanul „Cei trei muschetari” de Al. Dumas-tatal, in care Aramis si Anna de Austria erau cupa, Athos si Lady de Winter – trefla, d’Artagnan si Constance Bonacieux – pica, iar Portos si ducesa de Chevreuse – caro.

In timpul Revolutiei Franceze din 1789, numele, ca si figurile de pe cartile de joc, au fost schimbate in spiritul ideilor epocii: „geniul razboiului”, „geniul pacii”, „geniul comertului”, „geniul casatoriei”. Napoleon Bonaparte a incercat – fara a reusi – sa schimbe figurile si numele cartilor de joc. El l-a insarcinat pe pictorul Curtii, Jacques Louis David, sa picteze alte carti de joc, noile picturi proslavind, bineinteles, conducerea napoleoniana.

Dupa introducerea, intre anii 1420 si 1430, a gravurii in lemn, cartile de joc s-au ieftinit, asa incit, in scurt timp, a luat nastere o adevarata industrie a fabricarii lor, al carei monopol l-a detinut, mult timp, orasul Ulm, din Germania.

Ghicitul in cartile de joc

La inceput, cartile de joc s-au folost indeosebi in demonstratii de prestidigitatie si abia mai tirziu au inceput sa fie utilizate si in arta divinitatii, cind in ele s-au vazut fel de fel de lucruri, de la istorie si cultul astrelor pina la vrajitorie. Unii invatati din Evul Mediu au vazut in cartile de joc intreaga alchimie, iar cabalistii au pretins ca recunosc in ele spiritele celor patru elemente: caroul – reprezinta salamandrele; cupa – silfii; trefla – ondinele; pica – gnomii. Cartomancia (cartomantia) sau ghicitul in carti este se pare mult mai veche decit cartile de joc, arta ghicitului avindu-si originea intr-un joc cu bete practicat de un celebru grec, Alpha, exilat in Spania, procedeu de la care s-a trecut la tablite pictate si de aici la cartile de joc cu imagini. Folosirea cartilor de joc pentru ghicit a inceput abia spre mijlocul secolului al XVI-lea.

Cea mai veche marturie documentara despre ghicitul in carti dateaza din 1534 si apartine scriitorului si umanistului François Rabelais, care vorbeste despre un procedeu de ghicit in carti pe care il numea „tareau”. Aceasta denumire provine de la italianul „tarocchi” – Italia, dupa unii cercetatori, fiind patria ghicitului in carti. intr-un dictionar italian-francez de la jumatatea secolului al XVII-lea cuvintul „tareau” apare scris „tarot” si este intrebuintat in mod frecvent la plural. Termenul italian „tarocchi” ar putea veni de la cuvintul „taroccare”, semnificind a striga, a dracui, sau din prelucrarea unui termen antic provenit din Orient, de la indieni, chinezi sau egipteni, popoare la care existau in antichitate procedee de ghicire a viitorului prin folosirea unor placute din piatra sau din foi de pluta, acoperite cu desene cu figuri si semne, grupate cite patru, procedee care nu le erau straine nici arabilor si nici triburilor germanice.

Inventatorul ghicitului in cartile de joc

Inventatorul cartomantiei a fost Jean François Alliette, alias Etteilla (1738-1781), dupa cum aflam din cartea lui Alexandrian „Istoria filosofiei oculte„. Etteilla a publicat in 1770 lucrarea „Etteilla, sau mijlocul de a te recrea cu un joc de carti„, din care rezulta ca la acea vreme erau multi ghicitori in carti, dar nu exista inca un teoretician care sa sistematizeze procedeele acestei arte oculte. Prin lucrarea publicata, Etteilla se considera fondatorul bazelor teoretice ale acestei arte divinatorii. Etteilla si-a insusit teoria lansata de pastorul protestator Court de Gébelin, care sustinea ca tarotul ar contine fragmente din „Cartea lui Thor”, a egiptenilor, folosita de preotii din valea Nilului in divinatie.

O alta carte destinata ghicitului in carti este cea publicata de Albert d’Alby la Paris, in 1802, intitulata „Ghicitul perfect sau noul mod de a da in carti, cu ajutorul caruia fiecare isi poate face horoscopul!„. Cartea, care are 91 de pagini si este dedicata sexului frumos, trebuia sa apara din 1788, dar a fost oprita de cenzura. Autorul foloseste 20 de carti de joc dispuse cite cinci, una in mijloc, si cite una de fiecare parte, sub forma unei cruci. Cartea de sus inseamna ce se va intimpla in viitorul apropiat, cea din dreapta viitorul mai indepartat, cartea de jos trecutul, iar cea din stinga piedicile care stau in cale. in functie de aceste pozitii si tinind cont ca fiecare carte, figura si culoare are o anumita semnificatie, se ghiceste viitorul sau se intocmeste horoscopul.

Iata citeva exemple: regele de pica semnifica un om al legii cu care veti avea unele probleme, daca e rasturnat inseamna ca veti pierde un proces, dama de pica reprezinta o vaduva ce incearca sa va produca o neplacere, regele de trefla este un om corect, care va va ajuta intr-o problema etc. Plecind de la aceste legaturi intimplatoare, e clar ca nu trebuie sa puneti prea mare pret pe ce va spune ghicitoarea!

Tarotul

Tarotii din Evul Mediu erau niste cartonase de forma dreptunghiulara, asemanatoare cu cartile de joc, avind imprimate figuri colorate. Dupa parerea unora, ghicitul in cartile de tarot a fost raspindit de tiganii nomazi, desi altii atribuiau aceasta practica magicienilor – calatori de origine italiana, care cutreierau Europa in lung si in lat. Ghicitul se facea prin „citirea cartilor”, adica prin interpretarea pozitiilor acestora, a culorilor si a desenelor alegorice, carora li se dadeau anumite semnificatii.

Cel mai vechi sistem de ghicit in cartile de tarot este cunoscut sub numele de „Oracolul femeilor” sau „Marele joc” si se practica folosind 78 de cartonase imprimate in mai multe culori prin procedeul de cromolitografiere. Cartile de tarot se impart in doua, un numar de 56 apartin „Arcanelor minore” si 22 fac parte din „Arcanele majore”. „Arcanele minore” cuprind patru serii: Bastoane, Cupe si Dinari a cite 14 carti fiecare: Riga, Dama, Cavaler, Valet si 10 carti de la as la decar. La cartile obisnuite de joc, Cavalerul a disparut, Bastoanele s-au transformat in carouri, Cupele in inimi, Spadele in pici, iar Dinarii in trefle. Despre aceste patru serii se spune ca simbolizeaza cele patru componente fundamentale ale vietii: focul, apa, aerul si pamintul. orice cartonas, numit tarot, este interpretat in functie de locul si pozitia pe care o are fata de celelalte carti (taroti).

Desenele de pe cartile de tarot urmeaza o anumita ordine inspirata din diferite parti, capitole si paragrafe din Biblie, ilustrind „Facerea”, „Haosul”, „Lumina”, „Planetele”, „Cerul”, „Omul si animalele”. Alte scene de pe cartile de tarot reprezinta „Raiul”, „Eva muscind din frunctul oprit”, „Judecata de apoi”, „Sosirea Mesiei”, pe Dumnezeu, pe Diavol etc., toate aceste scene, fiind de inspiratie biblica, stau alaturi de semne heraldice si de imagini grafice care amintesc aspecte ale sistemului social feudal. Tarotul ramine un joc ezoteric, care ne farmeca si astazi, incitind imaginatia noastra sa creeze timpuri si taramuri fabuloase, pe care le populam cu personajele de pe aceste carti de joc.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

90 Comments

 1. cristina ghicitul in carti se fura de la cel care iti ghiceste nu se invata pederosca pe poezie cine iti spune ca se invata te minte cand mergi sa iti ghiceasca cineva fura aranjatul cartilor ,descantatul lor si legatura intre carti cand incepe sa iti citeacsa cartile .intra pe ghicitul in cartile de tarot si acolo vei gasi fiecare carte ce semnifica ea si vei scri pe fiecare carte in parte semnificatia ei pana inveti fiecare carte in parte cum se numeste jumatatea de carti in stanga si in dreapta si partea de jos acartilor .nu stiu daca am fost explicita indeajuns sa pricepi dar intra unde tea spus mai si vei afla mai multe decat te-am spus eu ……succes magda

 2. buna poate o sa vise para aiurea dar sunt fastinata de ghicitul in carti si m-ai ma prostesc din cind in cind partea buna a acestor lucruri e ca, si se intimpla cea ce eu fad in carti si asta datorita faptului ca imi place foarte tare semnificatia cartilor am invatato de la o tiganca cu care am crescut avea o perechie de carti de tarot si ghicea la toata lumea i-mi doresc si eu o perechie de carti dar nu stiu de unde sa le iau dc voi puteti sa ma ajutati va ramin datoare monica

 3. EU NU CRED IN GHICITUL CU CARTII CU TOATE CA MA PRICEP SI STIU SA LE DESCIFREZ SI SA LE DESCANT DAR NU SUNT PASIONATA NICI SA DAU PT MINE SI NICI PENTRU ALTCINEVA SINCER .CRED IN GHICITUL IN CAFEA PENTRU CA CHIAR MI S_A DESCRIS VIITORUL SI S_A ADEVERIT TOT PANA ACUM .NU CRED CA A STI SA DESCIFREZI IMAGINILE DIN CAFEA ESTE UN DAR DIVIN SAU HAR PUR SI SIMPLU SUNT PERSOANE CARE SE PRICEP SA DESLUSEASCA ACELE IMAGINI PE CARE ALTI N_O POT FACE.NU CRED CA EXISTA DAR SAU HAR SI SE TRANSMITE DE LA GENERATIE LA GENERATIE ASTEA SUNT ABURELI SI VRAJELI.

 4. eu am dat in carti,dar nu mai am curaj sa dau la nimeni!am constatat ca tot ce spuneam de rau se intimpla….am invatat pw furate cum s-ar zice cind eram mica si ma ducea bunica la iarmaroc,unde veneau chivutele si ghiceau la lume…apoi am inceput sa ghicesc la colegele din internat..etc.dar aveam o stare de rau tot timpul de nu mai stiam de mine…in disperare m-am dus la un popa care mi-a interzis cu desavirsire sa mai dau in carti ca e mare pacat desi nu o faceam pe bani….si ptr cei care nu cred:e mult adevar si in ghicit,totul e sa nu dai peste sarlatani!

 5. Bine v-am gasit,
  nu ma pricep deloc la carti,chiar imi este frica cateodata sa accept sa m-i se ghiceasca in carti(din perspectiva ideei ca ne este frica de un rau iminent).
  in ultimul timp chiar m-am gandit de multe ori,ca mi-as dori sa merg la cineva pt acest lucru…si uite ca daca nu m-am dus eu,au venit cartile la mine…
  Aseara cand imi faceam regulata plimbare de seara,am descoperit pe drum 12 carti,aruncate in diverse pozitii-eu cred (ca)cateodata avem anumite raspunsuri la intrebari,care vin sub forme diferite-de exemplu de-alungul timpului am gasit cruci,portretul lui IIsus,o bucatica din vesmantul Sfantului Calinic,sau carti…
  am notat fiecare carte gasita,in ordinea in care le-am gasit,insa unele erau intoarse si nu am stiut ca trebuie sa notez si aceasta…deaceea m-am intors azi pe ac strada si le-am notat din nou,chiar daca erau altfel asezate(pe una dintre ele am gasit-o in fata casei,azi-dimineata,chiar daca”locul cu carti „este cam la 10 min de mers distanta si nu pe ac strada cu a mea)
  cartile au fost dupa cum urmeaza:
  -3 romb

 6. am sa incerc din nou,insiruirea cartilor:
  -3 de romb
  -Q de trefla
  -Q de inima neagra
  -Q de inima rosie(intoarsa)
  -6 de trefla
  -9 de inima rosie(intors)
  -J de inima rosie(intors)
  -As de inima rosie
  – 5 de inima rosie
  -J de inima neagra
  -1o de trefla
  iar cartea care am gasit-o de dimineata in fata casei ,este J de carou(asta inseamna ca este prima din sir…)
  daca ati avea bunavointa si timpul necesar sa interpretati putin,sirul de caractere,poate as ajunge la cine stie ce mesaj…
  Multumesc anticipat,
  Cristina

 7. Exista pe piata acum nou aparuta ” GHICITUL IN CARTI DE JOC DE LA A LA Z ” de Georgiana Popa & Lorincz Miu Tiberiu George ; O carte ce are peste 50 de etalari si carti de joc incluse cu imagini ce descriu situatii sau persoane… Are explicatia detaliata a fiecare carti din cele 32 folosite si este foarte bine structurata si facila pentru a inlesni orcarei persoane ce doreste a se informa despre tainele ghicitului. Suna a reclama dar mie aceasta carte mi-a fost de un real ajutor avand in vedere ca acum am invatat sa ghicesc si chiar pretind sume infime apropiatilor pt asta 🙂 .succes

 8. am nevoie de ajutor as vrea sa stiu daca eu si prietenul meu vom ramane impreuna pana la sfarsit deoarece de multe ori ni se intampla sa ne certam din tampenii iar relatia noastra sa se deterioreze pana aproape de despartire si nush motive concrete doar k simt o energie negativa in mine ca si cum cineva ne-ar face rau si simt ca de aia ni se intampla toate aceste lucruri

 9. Din păcate autorii se ocupa de prostituţie! 🙁
  Amândoi locuiesc momentan în Constanţa.
  Georgiana Popa se prostituează într-un salon de masaj erotic care aparţine surorii sale, iar Lorincz Miu Tiberiu George este Peştele ei.
  Se pare că doar din scris şi desenat la noi în ţară nu se trăieşte, aşa că au în plan ca în Primăvară să îşi deschidă şi ei un salon de „masaj erotic” pentru 20 de fete de pe urma cărora Georgiana Popa şi Lorincz Miu Tiberiu George vor profita.
  Mă întreb cât de credibile şi reale sunt cărţile lor şi care va fi tema şi titlul următoarei cărţi?
  Probabil următorul titlu va fi „Cum să te prostituezi şi să faci bani luându-i de la fraieri, de la A la Z” de Georgiana Popa si Lorincz Miu Tiberiu George.

 10. Dragi prieteni, ghicitul nu poate fi facut in carti si in nimic, cu greu cei mai buni oameni cu capacitati extrasenzoriale pot vedea viitorul pana la 48 de ore, pt ca cea ce nu stiu multe persoane este ca viitorul se schimba de la o secunda la alta DECI NU ESTE SIGUR, cu masina de calatorit in timp se poate ajunge in viitor pana la o saptamana, deoarece viitorul nu ESTE STABIL ASTA TREBUIE SA INTELEGETI.

 11. Alina, nu-mi pasa mie daca te amuz pe tine, eu iti dovedesc tie ca masina de calatorit in timp este reala, studiaaza cronovizorul din vatican, sau macar studiaza CONSTANTA LUI PLANK sa vezi ca ghicitul in carti nu se poate afla de nimeni, nici macar o clar viziune, pt ca VIITORUL NU E FIX CI SE SCHIMBA DE LA O SECUNDA LA ALTA.
  MAI VORBIM DUPA CE INVETI CONSTANTA LUI PLAK

 12. Alina, eu iti dovedesc tie prin dovezi avand precognitia ca putere sugestionativa ca ghicitul in carti este o mare prostie, dar tu nu-mi poti dovedii mie ,nimic asa au zis multi ca tine ca vor fi razboaie si alte lucruri si culmea nu este NIMIC, TOTI AU SPUS NUMAI PROSTII, ALTII LE-AU INTERPRETAT SI ASA AU FOST FOLOSITE PT A VA SPERIA CU SFARSITUL LUMII SI ALTE CHESTII. Bineinteles ca ezoterismul si tot de acolo este real ca si parapsihologia, dar ghicitul si aura sunt niste prostii, RESPECT PT ACEST SITE, DAR EU CU ASTROLOGIA SI GHICITUL NU VOI FI DE ACORD

 13. Am intrat pe site pentru ca sunt pasionat de carti de joc si de ceea ce se poate face cu un pachet de carti de joc (tehnici de trisat, trucuri de magie).

  Vreau sa se inteleaga dela inceput ce inseamna pentru mine magie:

  MAGICIÁN, -Ă, magicieni, -e, s. m. și f. Persoană care practică magia. ♦ Fig. Artist desăvârșit, care obține efecte deosebite prin arta sa. [Pr.: -ci-an] – Din fr. magicien.

  Ceilalti, mai necurati, ii numesc vrajitori si acolo nu e de mine. Ideea e ca m-am uitat si peste commenturi si am fost socat de cata lume isi doreste sa ii fie ghicit viitorul (cu siguranta toti atei). Daca Dumnezeu ar fi vrut sa stim ce se va intampla maine, ne-am fi creat cu abilitatea de a vedea asta.

  Va recomand inainte de a va grabi sa dati fuga la tiganca de la colt sa deschideti putin si Biblia care zice:

  „Să nu se găsească la tine de aceia care trec pe fiul sau fiica lor prin foc, nici prezicător, sau ghicitor, sau vrăjitor, sau fermecător, nici descântător, nici chemător de duhuri, nici mag, nici de cei ce grăiesc cu morţii. Căci urâciune este înaintea Domnului tot cel ce face acestea, şi pentru această urâciune îi izgoneşte Domnul Dumnezeul tău de la faţa ta.” – Deuteronomul 18:10-12

  „Dacă vreun suflet va alerga la cei ce cheamă morţii şi la vrăjitorii, ca să desfrâneze în urma lor, Eu voi întoarce faţa Mea împotriva sufletului aceluia şi-l voi pierde din poporul lui.” Leviticul 20:6

  „Să nu mâncaţi cu sânge; să nu vrăjiţi, nici să ghiciţi. ” Leviticul 19:26

  „Să nu alergaţi la cei ce cheamă morţii, pe la vrăjitori să nu umblaţi şi să nu vă întinaţi cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru. ” Leviticul 19:31

  Magia e o arta pentru a distra lumea si nu trebuie combinata cu vrajitoaria. Una e sa faci un truc cu un pachet de carti, truc care sa aiba o explicatie simpla si logica si alta e sa spui cuiva viitorul.

  Sincer, inca odata va sfatuiesc sa va ganditi mai bine inainte de a va arunca cu capu`nainte in pacat.

 14. Candva o fata tinerica, amatoare in ale ghicitului, mi-a ghicit totul, insa eu nu vroiam sa recunosc anumite lucruri. Acum realizez ca mi-a spus totul, un alt aspect care ma pus pe ganduri sunt visele. La capitolul vise pot spune ca din 10 vise 8 le deslusesc si chiar se implinesc, uneori cu o mare precizie incat ma sperie.

  Voi ati avut experinte similare in privinta viselor ?

 15. Salut, sunt Viorel Georgescu din Bacau si practic ghicitul in carti de 7 ani. La inceput faceam asta pentru prieteni, dar vestea sa raspandint asa ca acum castig bani frumosi din asta, bineinteles ca am serviciul meu, nu imi castig existenta numai din gichit. Ceea ce vreau sa zic este ca poti sa iti faci un hobby din asta si cu timpul vei avea si anumite beneficii, asa cum am eu. Eu am invatat sa ghicesc dintr-o carte de specialitatea pe care o avea bunicul meu in pod. Sfatul meu este sa iti cumperi un pachet de carti, sa cauti pe Google informatii despre ghicit si sa te pui pe treaba! Dar ai grija nimeni nu devine GHICITOR peste noapte, ITI TREBUIE ANII !!

 16. Pentru Monica care a postat din 2009, …exista un magazin subteran in Bucuresti, o librarie subterana, ca un labirint, care detine atat carti, cat si stilouri, ornamente, bijuterii si carti de ghicit, de la tarot pana la….rune ( pietrele viitorului). Momentan nu locuiesc in Bucuresti asa ca nu stiu unde sa va spun ca gasiti acest magazin ( pentru oricine il intereseaza un set de cartisoare de-astea de ghicit), dar daca il gasiti voi( cei care locuiti acolo) duceti-va cu cel putin 2 milioane in buzunar.:)

 17. Buna,pentru cei interesati de ghicitul in palma,tarot sau cafea: ma puteti contacta la ID de Facebook: ghicesctarotcafea si imi puteti lasa mesaje acolo! O sedinta cuprinte: chiromatie+3 etalari in tarot sau cafea+3 etalari in tarot,la alegerea dvs.Pentru mai multe detalii astept mesajele voastre pe pagina de FB.Mentionez ca imi rezerv dreptul de a selecta clientii ! Va multumesc si va doresc multa liniste sufleteasca!

 18. Buna ziua tuturor
  Sunt noua pe acest forum dar ma confrunt cu niste probleme pe care nu le am intalnit pana acum.Pe scurt: nimic nu mai merge bine, sporul casei s a dus pe apa sambetei, am numai cearta in casa si in plus starea mea de sanatate nu e tocmai buna. Am apelat la 3 ghicitoare iar in mare mi au spus acelasi lucru, ca ar fi ori un blestem ori o facatura de urat. Nu stiu daca ar trebui sa continui sa merg la vrajitoare pentru o dezlegare avand in vedere cati sarlatani exista in ziua de azi. As vrea sa apelez la o persoana cu har care sa nu urmareasca numai banii. Sunt din Constanta si nu stiu la cine sa apelez. As dori o recomandare , un nr de telefon ceva. Va multumesc mult .

 19. Noi avem un destin ,e stiut de oricine are cap pe umeri.insa nu e batut in cuie.jumatate poate fi influientat de noi.paradoxal este ca sint oameni care vad partial viitorul nostru fie in cafea fie in carti.si eu imi ghicesc in cafea vad anumite probleme care ma asteapta,nu vreau sa cred si totusi mi se intampla ce vad.in unele ma avertizeaza si iau decizii din timp.acum invat ghicitul in carti e ojoaca si nu vad nimic rau in asta.

 20. Ciudat. Posibil sa fie adevarat ce se spune mai sus despre „autorii” cartii GHICITUL IN CARTI DE JOC DE LA A LA Z.
  Uitati-va ce profile FB au.
  https://www.facebook.com/lorinczmiutiberiugeorge
  si
  https://www.facebook.com/popa.georgiana.35 (accesibil doar pt. userii Facebook).

  Ambii au in lista de „like”-uri cartea.

  Se pare ca au furat continutul cartii de undeva, nu cred ca a scris-o vreunul dintre ei.
  Intrebarea acum este: de unde?

  Imi pare rau ca am dat banii pe ea.

 21. Lorincz Miu Tiberiu George looks hot… :))). Nu am avut curaj sa întreb totuși despre carte cum a ajuns pe internet și cine l-a ajutat sa o publice. Am avut o discuție pe Facebook și pare un tip ok este of de marină momentan nu știu ce sa zic. Oricum cărțile sunt reușite le am pe ambele încă din 2012 și chiar le recomand.