Bijuteriile, podoabe cu putere spirituala vindecatoare

Social Media
  •  
  •  
  •  

colierCristalele si pietrele pot fi purtate ca bijuterii pentru a va ajuta sa va mentineti claritatea mentala, stabilitatea emotionala si echilibrul psihic. Portul pietrelor ca amulete sau ca podoabe este forma cea mai simpla si efectiva de utilizare a fortei lor vindecatoare.

Bijuteriile au fost purtate de mii de ani la degete, la gat, pe ombilic sau in zona celui de-al treilea ochi, in par, la picioare sau in nas. Drept podoabe erau folosite minunate pietre si cristale. Lazuritul, carneolul si malahitul erau folosite de vechii egipteni, smaraldul de incasi, jadul de chinezi si turcoazul de catre indienii americani.

Majoritatea acestor civilizatii erau constiente de puterea vindecatoare a acestor pietre si le foloseau constient pentru scopuri precise de vindecare. Conducatorii marilor imperii purtau coroane impodobite cu minunate pietre pretioase, considerate uneori sacre, ce ii ajutau sa guverneze cu intelepciune. Pietrele erau purtate pe anumite degete tocmai pentru a canaliza energii specifice urmarindu-se interferarea cu actiunea lor benefica. Dansatoarele obisnuiau sa poarte pietre de rubin prinse intr-un lantisor la nivelul ombilicului pentru a starni interesul privitorilor.

Pietrele se asezau si pe zona celui de-al treilea ochi pentru a trezi constiinta si a ramane intr-o permanenta rezonanta cu divinul. Coliere, ce ajungeau pana aproape de piept, erau purtate pentru a stimula chakra inimii si pentru a amplifica dragostea si compasiunea. De asemenea, pietrele erau prinse de lobul urechii pentru stimularea unor puncte reflexogene care armonizau energia anumitor zone ale corpului.

Multe din cunostintele referitoare la importanta si modul de utilizare a pietrelor pretioase s-au pierdut. La inceput exista credinta ca daca se purtau pietre ce vehiculau anumite energii, persoanele respective erau influentate benefic. Mai apoi pietrele au fost prevazute cu un snur pentru a fi purtate in jurul gatului, pe cap sau glezne pentru a obtine efecte durabile.

Dar iata ca si in vremurile noastre numeroase minti devin constiente de energiile specifice vehiculate de cristale care, daca sunt purtate in anumite combinatii, pot avea efecte profund regeneratoare. Cand o bijuterie este purtata in mod constient in scopuri terapeutice ea devine o adevarata opera de arta care confera celui ce o poarta puteri miraculoase. Pe masura ce cristalele si pietrele sunt purtate, energiile acestora interfereaza cu campul subtil al persoanei respective; pe masura ce lumina raspunde pietrelor si vibratiile colorate se reflecta inapoi in aura, frecventele inalte ale pietrelor ajuta la disiparea stresului psihic si emotional. Amplificand campul de energie subtila tamaduitoare din jurul corpului fizic, aspirantul va dobandi echilibru si forta interioara.

Pe langa avantajele estetice este posibila crearea de bijuterii care sa permita utilizarea constienta a proprietatilor curative ale darurilor pe care pietrele le ofera cu atata generozitate. Aceste opere de arta, unice in felul lor, devin atunci piese datatoare de forta, care vor ajuta aspirantul sa atinga stari speciale de constiinta.

2 comentarii la „Bijuteriile, podoabe cu putere spirituala vindecatoare”

Lasă un comentariu