Aspectul exterior compensează cu greu valorile interioare

vulpea-si-mascaIata una dintre cele mai frumoase fabule ale lui Esop.

O vulpe intra odata in depozitul unui teatru. Deodata vazu o fata care o priveste si incepu sa-i fie frica; uitandu-se mai indeaproape vazu ca este numai o masca din cele pe care actorii obisnuiesc sa le folosească. „Ah”, spuse vulpea, „arati foarte bine, ce pacat ca nu ai si creier”.

Aspectul exterior compensează cu greu valorile interioare. De aceea, aveti grija in special de aspectul interior!

7 Comments

 1. Dragii mei, e adevarat ca exista asa zise forme fara fond, goale de continut. E bine sa fim constienti de ele ca sa nu ne lasam inselati de aparente.
  In priviinta noastra insine, este mult mai important sa dezvoltam armonios interiorul, calitatile noastre interioare.
  E adevarat ca e mai mult de munca decat sa adopti o masca. Insa rezultatul este de mii de ori mai valoros. La un moment dat armonia interioara devine evidenta si la exterior, ea atragan spre noi oameni de valoare si experiente benefice.
  Toate cele bune tuturor !

 2. ACUM HAI SA NU GENERALIZAM . EU UNUL STIU MULTE PERSOANE CARE CONTRAR OPINIILOR VOASTRE SUNT FOARTE DE TREABA SI DA SUNT SI FRUMOASE . MAI SE SPUNE CA CHIPUL ESTE OGLINDIREA SUFLETULUI CEEA CE CRED CA ESTE ADEVARAT ,EU DE MULTE ORI VAD O PERSOANA SI IMEDIAT IMI DAU SEAMA CU CE FEL DE OM AM DE-A FACE . deci chipul,mersul ,felul in care vorbim spun multe despre despre noi. si desigur sunt oameni cu care natura a fost mai putin generoasa dar care stiu sa se faca placuti prin felul de-a fi . si da se judeca dupa aspect pentru ca asta vedem in prima faza la cei de langa noi nu ii vedem calitatile sau sufletul . Dar totusi frumusetea este in ochiul privitorului si cred ca fiecare om chiar daca este considerat urat are ceva frumos care altii pur si simplu il trec cu vederea de exemplu ochii, parul, si altele
  , Dumnezeu ne-a dat fiecaruia ceva frumos

 3. Am mai lasat eu un comentariu in legatura cu aspectul exterior. Esti eea ce spui tu ca esti, corpul este doar unealta tereastra cu care vii tu pe Terra sa-ti faci treaba/misiunea. E ca si cum mergi pe strada cu o lopetica in mana, si lumea striga dupa tn :” lopatarule”. Asta este opera scursurilor. Lopetica respectiva te ajuta pe tn sa sadesti niste copacei ( atat) sau s-o duci altcuiva. dar deh, lumea asta infecta. Nu toti care suntem incarnati pe Pamant , suntem si oameni de acelasi nivel de spirtiualitate/gandire/avansare ca si ceilalti. Unii venim d epe alte planete, dupa cum am mai spus cu o misiune de realizat. Altii sunt doar sa-si traiasca viata, altii pentru alte lucruri:-J. Deci a nu se mai caracteriza dupa aspect. Natura este cea mai mare mincinoasa. Aparentele sunt inselatoare. Si DA exista liberul arbitru, de a hotara noi ce se intampla cu noi, cum aratam, cum ne cheama, cu cine ne insuram etc. Viata TA iti apartine. Modeleaz-o cum vrei TU. Ceilalti n-au nici un cuvant de spus.

Leave a Reply