Animalele parapsihice: si animalele pot trai intamplari paranormale!

animale parapsihiceCa si unii oameni, unele animale manifesta abilitati paranormale. Ba chiar se poate presupune ca, la animale, aceste abilitati sunt mai dese si mai pronuntate, dat fiind faptul ca psihicului animal (in masura in care se poate vorbi de asa ceva) ii lipseste acea “cenzura” a constientului specifica oamenilor.

De-a lungul timpului s-au acumulat numeroase relatari despre comportamentele ciudate ale animalelor inainte de cutremure, in casele bantuite, in momentul mortii stapanului ori despre comunicari telepatice om-animal, iar studiul “animalelor parapsihice” constituie un domeniu aparte de studiu in parapsihologia moderna, desi, poate, nu i se acorda toata atentia pe care o merita.

Prima cercetatoare care a reusit sa obtina reproducerea cimpanzeilor in captivitate, Rosalia Abreu, descrie comportamentul ciudat al unui mascul la moartea semenilor lui. In momentul in care femela ce constituia perechea sa murea afara, in parc, la o anumita distanta de el, cimpanzeul a inceput sa urle. “A continuat sa urle, uitandu-se de jur imprejur de parca ar fi vazut ceva” – scrie Rosalia Abreu. Dupa un timp, cand a murit alt cimpanzeu, masculul s-a comportat la fel. “Urla si urla, fara incetare. Si se tot uita, cu buza de jos lasata, de parca ar fi vazut ceva invizibil pentru noi. Urletul lui nu semana cu nimic din ce auzisem vreodata. Imi dadea fiori pe sira spinarii”.

Unele animale au capacitatea de a sesiza acel “ceva” misterios care infesteaza de multe ori locurile in care s-au produs evenimente tragice. Cercetand reactiile animalelor din diverse specii atunci cand sunt introduse intr-o camera in care s-au produs decese violente, americanul Robert Morris a constatat ca pisicile isi zburlesc blana, scot ghearele si scuipa, cainii maraie furiosi si ies precipitat din incapere, iar serpii adopta pozitii specifice de atac. Imperturbabili raman doar sobolanii…

Voi aveti intamplari paranormale cu animalele voastre de companie?

5 Comments

Leave a Reply