Animalele parapsihice: si animalele pot trai intamplari paranormale!

Social Media

animale parapsihiceCa si unii oameni, unele animale manifesta abilitati paranormale. Ba chiar se poate presupune ca, la animale, aceste abilitati sunt mai dese si mai pronuntate, dat fiind faptul ca psihicului animal (in masura in care se poate vorbi de asa ceva) ii lipseste acea „cenzura” a constientului specifica oamenilor.

De-a lungul timpului s-au acumulat numeroase relatari despre comportamentele ciudate ale animalelor inainte de cutremure, in casele bantuite, in momentul mortii stapanului ori despre comunicari telepatice om-animal, iar studiul „animalelor parapsihice” constituie un domeniu aparte de studiu in parapsihologia moderna, desi, poate, nu i se acorda toata atentia pe care o merita.

Prima cercetatoare care a reusit sa obtina reproducerea cimpanzeilor in captivitate, Rosalia Abreu, descrie comportamentul ciudat al unui mascul la moartea semenilor lui. In momentul in care femela ce constituia perechea sa murea afara, in parc, la o anumita distanta de el, cimpanzeul a inceput sa urle. „A continuat sa urle, uitandu-se de jur imprejur de parca ar fi vazut ceva” – scrie Rosalia Abreu. Dupa un timp, cand a murit alt cimpanzeu, masculul s-a comportat la fel. „Urla si urla, fara incetare. Si se tot uita, cu buza de jos lasata, de parca ar fi vazut ceva invizibil pentru noi. Urletul lui nu semana cu nimic din ce auzisem vreodata. Imi dadea fiori pe sira spinarii”.

Unele animale au capacitatea de a sesiza acel „ceva” misterios care infesteaza de multe ori locurile in care s-au produs evenimente tragice. Cercetand reactiile animalelor din diverse specii atunci cand sunt introduse intr-o camera in care s-au produs decese violente, americanul Robert Morris a constatat ca pisicile isi zburlesc blana, scot ghearele si scuipa, cainii maraie furiosi si ies precipitat din incapere, iar serpii adopta pozitii specifice de atac. Imperturbabili raman doar sobolanii…

Voi aveti intamplari paranormale cu animalele voastre de companie?


Social Media

5 Comments

  1. Eu am un catel care are 13 ani in urma cu un an voind sa il scot la plimbarea de seara sa comportat ciudat , in sensul ca dupa ce i-am pus lesa sa il scot afara a inceput sa latre foarte agitat si sa postat in fata usi nevoind sa iese la plimbare si ne lasinduma sa ies nici eu afara..Am asteptat citeva minute sa se calmeze si cind a devenit calm am iesit impreuna afara , in fata blocului unde locuiesc era lume multa adunata si am vazut un copil lovit de o masina care de altfel a si decedat pina la venirea salvari atunci am facut legatura faptului ca el ma avertizat sa nu iesim si ca a presimtit ce se va intimpla

  2. Cainele meu a reactionat ciudat cand a murit o matusa de’a mea. Am mai scris acest lucru intr-un comentariu mai vechi. Era la spital, la vreo 15 km distanta de casa bunicii mele, adica cumnata sa. Poarta era larg deschisa si nu era nimeni la poarta. Cainele a inceput sa schelaleie si sa se uita inspre poarta. De obicei asa facea cand vedea pe cineva cunoscut dupa o lunga perioada de timp (matusa mea a stat la spital o luna de zile pana sa moara). Exact la ora cand schelalaia cainele, 11.30 Am, la aceeasi ora matusa mea a murit. Asta am aflat-o mai tarziu de la sora tatalui meu, care locuieste chiar langa spitalul in care s-a intamplat tragedia. Matusa mea locuia in spatele casei bunicii mele si de obicei, toata lumea care venea la matusa mea, intra pe poarta bunicii. Mi s-a parut ceva straniu acel lucru.
    Dupa cum spuneam si altadata, intr-un alt comentariu, o legatura exista intre lumea de aici si cea de dincolo. Toate aceste intamplari prin care trec m-au dus in directia asta. Pana si bunicul meu a avut o experienta a mortii pe masa de operatie, avusese un accident de motocicleta in care si-a pierdut piciorul drept, pe care mi-a povestit-o. Mergea pe un drum plin de maici care aruncau flori in fata lui. Dupa aceasta intamplare a construit o troita. Ceva exista si nu ar trebui sa ne jucam cu asta. Vom afla ce numai atunci cand vom muri. Deocamdata trebuie sa traim in prezent.
    P.S.:Intr-adevar, cateodata comentariile la articolele tale sunt mai interesante decat articolul in sine, mai ales polemicile.

  3. Cainii sunt, cred ca cei mai receptivi dintre toate animalele, de cand au inceput sa-i omoare sau urmeaza sa fie omorati peste tot vad caini dezorientati si parca au niste ochi care nu mai cersesc mancare sau o mangaiere, cersesc mila din partea noastra. Daca am intelege limbajul lor am intelege si noi. Un mare pacat facem si copii nostrii sau nepotii ne vor judeca aspru pt asta. De ce trebuie sa luam exemplu vestul? Pamanturile Daciei sunt baza civilizatiei in Europa, dar din pacate in scurt timp noi le vom distruge pentru ca nu suntem in stare sa ne mentinem idealurile ca: LIBERTATE, ONESTITATE, ONOARE, LIBERUL ARBITRU, VIATA IN SINE.

  4. Foarte interesant artico! Creierul animalelor este dezvoltat in planuri diferite, fata de cel uman. La majoritatea animalelor, simturile sunt mult mai bine dezvoltate fata de noi. Se poate afla de la ce distanta poate un animal identifica un miros, dar nu stim ce stie despre acel miros, ce fel de informatii acceseaza si cum este redat raportul facut despre ceea ce simte.

Leave a Reply