Home Paranormal-ConspiratiiParanormal Sfinxul din Bucegi şi misteriosul Kogaion

Sfinxul din Bucegi şi misteriosul Kogaion

by admin
145 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

sfinx-bucegiGeografia sacra a Muntilor Bucegi este una minunata. Cercetatorul si etnograful Nestor Urechia in volumul “Zanele din Valea Cerbului” spunea printre altele ca “Sfinxul Romanesc” este capul cioplit al Sfantului Ion Botezatorul! In relatarea lui, foarte important era teonimul pomenit, care duce indata cu gandul la Kog-a-Ion, muntele sacru al dacilor. Iata ce scrie Strabon, in “Geografia” (VII, 3, 5): “Tot asa si acest munte a fost recunoscut drept sacru si astfel il numeau getii; numele lui, Kogaion, era la fel cu numele raului care curgea alaturi”.

In albaneza, limba tracica, koka inseamna “cap”, ca si in dialectul aroman. In daco-romana, substantive care trimit la sensul de “cap” sunt: cuca (arhaism) “caciula inalta, uneori impodobita cu pene, pe care o purtau domnitorii romani in timpul ceremoniilor”, apoi cucui “umflatura la cap” sau “mot de pene la capul pasarilor”, si chica. Asadar, se pare ca, in limba geto-dacilor, Kogaion se referea chiar la “Sfinxul Romanesc”, aflat la 2216 m altitudine. Misterele nu se opresc aici. Astfel, actualul nostru Sfinx are aceeasi inaltime cu Sfinxul Egiptean de la Gizeh, precum si aceeasi expresie! Sfinxul Romanesc poarta caciula nobiliara dacica, Sfinxul Egiptean poarta valul regal. In treacat fie spus, egiptologi de toata increderea sunt atrasi de ipoteza dupa care celebrul Sfinx de la Gizeh ar fi opera atlantilor. Ce mica-i lumea!

Ca muntele era considerat sfant, motivat si de capul (Koga!) cioplit al unei stravechi divinitati autohtone o demonstreaza si denumirea unui trib geto-dac, Cauco-enses, situat in curbura Carpatilor, apoi Cauca-land, tinut plasat de Amianus Marcellinus in aceeasi zona, precum si localitatea dacica, atestata, Ba-cauca, sugerand chiar oronimul Bucegi.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

4 comments

ciprian 29 decembrie 2009 - 11:15

de ce si sfinxul romanesc si cel egiptean au ochii goi?
mai bine zis;orbitele sunt niste gauri;desi in sculpura antica sunt multe forme de ochii?
astept raspunsurile voastre pe cipriantristan@yahoo.com

sorin 9 aprilie 2010 - 16:05

Probabil cei ce le-au facut voia sa ne sugereze ca vom avea ochi dar vom fi orbi cine stie .

Marius 31 august 2010 - 2:45

Sfinxul din Bucegi a fost creat, la fel ca si Babele de catre civilizatiile peslage. Stramosii dacilor. In spatiul carpato-danubiano-pontic (nu neaparat doar Romania, ci in tot spatiul) s-a dezvoltat o civilizatie cu adevarat remercabila. La aceste monumente se tineau ritualuri catre zeii vremurilor. Cine spune ca sfinxul a fost realizat de catre fortele naturii ori o spune din nestiinta ori cu rea intentie.

Sfinxul din Egipt este o replica a celui din Carpati. Nu invers.

Sunt prea multe de spus despre istoria noastra adevarata. Cautati cartea ” Dacia preistorica” de Nicolae Desuntianu.

Bafta

“Antirumaenische” Ketzereien eines Rumaenen (I.) Protochronisten aller Laender, vereinigt euch! | 19 decembrie 2012 - 23:55

[…] [Anmerkung H.H.: Warum ein Bild von der 'Sphynx' auf dem Bucegi-Plateau in Rumaenien? Die 'Dakopathen' behaupten gerne, sie haetten klare Beweise dafuer, sie sei eine Schoepfung von Menschhand zu kultischen Zwecken…] […]

Leave a Comment