Home Spiritualitate practica Masajul thailandez

Masajul thailandez

by admin
18 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Aceasta forma de terapie ajuta la eliminarea toxinelor colectate din cauza stresului psihic si emotional si la indepartarea durerilor de cap. Stilul de viata alert si lipsa timpului destinat exclusiv ingrijirii propriului corp isi pun amprenta asupra sanatatii noastre prin existenta unei stari constante de incordare.

Masajul thailandez este ultima tendinta in materie de metode de detensionare nervoasa, asemanator tehnicilor yoga. Potrivit specialistilor, acesta nu este o simpla metoda de detensionare si de oferire a unei stari de bine, masajul fiind folosit timp de secole pentru tratarea diverselor afectiuni.

Tehnica de terapie este benefica atat pentru batrani, cat si pentru tineri, activi sau inactivi, sanatosi sau bolnavi. in tehnica masajului thai traditional sunt folosite nu numai mainile, ci si talpile, coatele, genunchii si chiar umerii.

Prin aceasta metoda de masaj se actioneaza asupra anumitor nervi, tendoane si ligamente, combinate cu o varietate de miscari pentru manipularea articulatiilor si pentru echilibrarea functiilor corpului. Masajul thailandez ajuta corpul sa ajunga la sanatatea optima contribuind la inducerea unei stari de bine. Beneficiile aduse de masaj sunt numeroase: elibereaza blocajele din fluxul energetic, revigoreaza sistemul nervos, elibereaza durerile si tensiunile musculare, intareste si intinereste corpul, imbunatateste circulatia sangelui si a limfei, creste flexibilitatea corpului si a mintii. De asemenea aceasta forma de masaj ajuta si la eliminarea toxinelor colectate din cauza stresului psihic si emotional.

Tehnica masajului thai poate ajuta si la eliberarea durerilor de cap, a migrenelor si a durerilor de spate. Masajul nu presupune folosirea uleiurilor, clientul fiind imbracat. Efectul pe care masajul il confera este unic, de relaxare si de energizare. Corpul isi recapata flexibilitatea si usurinta in miscare, iar atmosfera tacuta te calmeaza. Toata tensiunea acumulata si toxinele sunt eliminate din muschi si tesuturi, in timp ce reglarea sistemului osos si stimularea organelor interne se realizeaza prin miscari specifice acestei tehnici.

Bazele teoretice ale masajului thai se deduc din teoria liniilor energetice care traverseaza intreg corpul. De altfel, se spune ca exista 72.000 de astfel de linii energetice, iar cele mai importante ar fi in numar de 10. Masajul thailandez traditional actioneaza asupra punctelor importante de-a lungul liniilor energetice, lasand liber fluxul de energie, pentru a circula in intreg organismul in scopul echilibrarii sistemului energetic.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment