Incredibilul caz de telekinezie din parohia Cideville

In perioada noiembrie 1850-februarie 1851, prezbiteria din Cideville (Franta) a devenit sediul unor evenimente infricosatoare. In pereti rasunau rapuri, care s-au dovedit inteligente, capabile sa raspunda in cadenta la intrebari simple sau sa imjte alte sunete. Geamurile se spargeau cu violenta, imprastiind cioburi in toate directiile, scaunele si mesele pluteau in aer, ramanand suspendate sau urmarindu-l pe preot si menajera sa.

Cainii si pisicile din casa erau aruncate pe cruce sau pluteau aproape de plafon, in timp ce cutite, perii sau breviare zburau din incapere pe o fereastra, pentru a reveni pe alta. Fierul de calcat se rasturna, iar focul il urma pe podea, ciocane zburau prin aer cu viteza si se asezau pe podea cu usurinta unei pene, pupitre si sertare se deschideau singure si se ciocneau cu zgomot.

Intreaga asezare a urmarit cu strangere de inima manifestarile neobisnuite, iar indepartarea celor doi elevi ai preotului, Gustave si Bunel, in varsta de 12 si 14 ani, a readus linistea la prezbiterie. Manifestarile s-au mutat pentru o perioada la domiciliul lui Gustave, dupa intoarcerea sa acasa.

Cazul Cideville a reprezentat obiectul unui proces la curtea judecatorului de pace Folloppe din orasul invecinat Yerville.

5 Comments

Leave a Reply