Incredibilele beneficii ale apei de castravete: de la energizare pana la detoxifiere

Apa de castravete poate fi o bautura surprinzator de benefica pentru o multitudine de probleme de sanatate. Ea pastreaza muschii sanatosi, pielea neteda, hidrateaza corpul, va ofera mai multa energie pe tot parcursul zilei si multe altele!

In acest articol, vom enumera fiecare beneficiu de sanatate al apei de castravete, care ar trebui sa faca parte dintr-o rutina zilnica a dvs.

1. Va ofera muschii mai sanatosi

Castravetii sunt o mare sursa de silice, un compus chimic cunoscut pentru importanta sa in cresterea si rezistenta tesuturilor conjunctive ale corpului, cum ar fi muschii, oasele si dintii.

2. Va face pielea mai neteda

Castravetii sunt, de asemenea, bogati in proprietati antioxidante. Ei pastreaza pielea delicata si clara. Daca suferiti de pete sau acnee, o modalitate buna de a reduce roseata si umflaturile pielii este aceea de a spala fata cu apa de castravete.

3. Are putine calorii

Un castravete de dimensiune medie are doar 45 de calorii. Aceasta valoare este una mica, ceea ce va asigura faptul ca nu va veti ingrasa niciodata consumand aceasta bautura sanatoasa.

4. Organismul se detoxifiaza

Apa de castravete poate elimina o multime de toxine din corpurile noastre. Acesta este motivul pentru care bautura face parte din acele bauturi care elimina toxinele din sistem.

5. Hidrateaza corpul

In timpul verii, sau mai degraba in orice zi fierbinte in an, este important sa fiti bine hidratati. Apa de castravete poate ajuta sa atingeti temperatura optima a corpului, prin inhibarea unor aspecte ale sistemului cardiovascular, astfel incat sa nu aveti probleme cu caldura.

6. Va ofera mai multa energie

De ce sa beti si bauturi energizante, atunci cand puteti consuma doar apa de castravete? Acesta va pastreaza energia prin eliminarea toxinelor din organism si prevenirea oboselii. Apa de castravete poate creste, de asemenea, calitatea focalizarii in timpul lucrului dumneavoastra.

7. Aveti parte de mai multe vitamine si minerale

Apa de castravete creste aportul de vitamine si minerale pe care le ingeram zilnic din diferitele fluide. Apa in sine este o sursa saraca de vitamine si minerale si, de aceea, avem nevoie de o bautura cu o valoare nutritiva mai mare.

Foto: pinterest.de

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de alta natura pentru folosirea sau nu a sfaturilor si a opiniilor de natura medicala, alimentara, psihica sau spirituala din cadrul articolelor. Inainte de a le pune in practica, va sugeram sa va adresati unui specialist.