Daca Dumnezeu mi-ar oferi o bucata de viata…

Social Media

divinitateDaca, pentru o clipa, Dumnezeu ar uita ca nu sunt decat o bucata de carpa si mi-ar oferi o bucata de viata, fara indoiala ca n-as spune tot ceea ce gandesc, dar m-as gandi la tot ceea ce spun. As aprecia valoarea lucrurilor, nu pentru ceea ce valoreaza, ci pentru ceea ce ele inseamna cu adevarat. As dormi putin, n-as mai visa deloc, caci fiecare minut cand inchidem ochii pierdem saizeci de secunde de lumina.

As merge cand ceilalti se opresc, m-as trezi cand altii adorm. As asculta cand altii vorbesc, si as savura o inghetata buna de ciocolata.

Daca Dumnezeu mi-ar oferi inca o bucatica de viata, m-as imbraca simplu, as cadea in genunchi in fata soarelui, lasandu-mi goale capul si sufletul. Dumnezeule, daca as avea o inima, mi-as scrie ura pe gheata si as astepta primele raze de soare. Cu un vis al lui Van Gogh as picta pe stele un poem de Brnedetti si i-as oferi lumii un cantec de Serrat. As stropi trandafirii cu lacrimile mele pentru a simti durerea spinilor si sarutul rosu al petalelor.

Dumnezeule, daca as avea o bucata de viata… n-as lasa sa treca nici o singura zi fara sa le spun celor pe
care ii iubesc cat de mult ii iubesc. As convinge fiecare barbat, fiecare femeie ca ei sunt preferatii mei si as trai ca indragostit de dragoste. As demonstra oamenilor cat se insala crezand ca inceteaza sa se indragosteasca imbatranind, fara sa stie ca incep sa imbatraneasca atunci cand inceteaza sa se indragosteasca! I-as da aripi unui copil, dar l-as lasa sa invete singur sa zboare. I-as invata pe batrani ca moartea nu vine odata cu batranetea, ci o data cu uitarea.

Am invatat atat de mult de la voi, oamenilor! Am invatat ca toata lumea vrea sa traiasca pe culmi, fara sa stie ca adevarata fericire consta in felul in care escaladezi muntele. Am invatat ca atunci cand nou nascutul strange pentru prima data, in pumnul lui mic, degetul tatalui, il cucereste pentru totdeauna.

Am invatat ca un om nu are dreptul sa il priveasca pe un altul de sus decat atunci cand trebuie sa se aplece pentru a-l ajuta sa se ridice. E adevarat ca multe am invatat de la voi, dar nu imi vor folosi la mare lucru, deoarece, cand ma vor pune in cutie voi fi mort.

(Gabriel Garcia Marquez)


Social Media

1 Comment

Leave a Reply