Home Spiritualitate teoreticaTraditii si superstitii Credinta in stafii este sustinuta de Biblie?

Credinta in stafii este sustinuta de Biblie?

by admin
187 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Stafia este o superstitie, mai mult la orase, in care se crede ca: sunt aparitii ale unora din persoanele moarte in pacate grele, nespovedite, necanonisite, ce n-au odihna in mormant; sau ale acelor morti prin asasinare, sau alte morti napraznice, care apar prin locurile unde i-au prins moartea si spre a atrage atentia celor vii si a descoperi misterul napraznicului lor sfarsit.

In realitate insa stafiile sunt niste: vedenii mincinoase, fantome parute, naluciri dracesti, pareri bolnave, de care o persoana religioasa este indatorata a se curati, a se pazi in viitor si a se lepada de ele pururea.

Biblia nu are niciun loc in care sa arate ca ar exista strigoi, moroi, varcolaci, pricolici, stafii cu puterile diavolului in ele si lucratoare in acea privinta. Locul citat din Sf. Evanghelie (Matei 14:26-27 – “Vazandu-L umbland pe mare, ucenicii s-au inspaimantat, zicand ca e naluca si de frica au strigat. Dar El le-a vorbit indata, zicandu-le: Indrazniti, Eu sunt; nu va temeti!”), cand ucenicii din corabie au strigat speriati, vazand pe Domnul Hristos venind pe apa catre ei, crezandu-l naluca (fantoma), nu ne admite a crede asa ceva, deoarece cu adevarat era El insusi in Persoana, Care spunea: „Nu va temeti! Eu sunt! La fel nici demonizatul din Gadara, care umbla despuiat si locuia prin morminte, nu era strigoi, ci om cu trup si suflet, chinuit de un legheon (6.000 de draci) si vindecat de Mantuitorul Hristos”.

Din cele aratate vedem ca: credinta in strigoi, moroi, varcolaci, pricolici, stafii, este o credinta rea, draceasca, ratacitoare cu privire la puterile diavolului in trupurile mortilor, o impietate (nelegiuire) fata de ramasitele pamantesti ale raposatilor; o tulburare a linistei si odihnei, de care mortii au trebuinta.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

2 comments

liviu 6 ianuarie 2012 - 21:15

fa inselati amarnic, sunt fantome ca scrie in bibilie ie una dar exsista si ce bibilie este acuma ie doar o mica parte care a fost candva,doar vaticanul mai stie cate ceva si au o bibilioteca ascunsa de care putina (sau mai multa) lume stie…

Maddy 9 iulie 2013 - 15:18

Noua ne-a spus profesoara de religie ca asa zisele ‘fantome’ sunt defapt spiritele rele, care chiar exista si deasta preotii vin pentru a sfinti o anumita casa: ca sa alunge aceste spirite rele

Leave a Comment