Cifra numelui complet

numerologie17Numerologii ii dau diferite nume cifrei numelui complet: exprimare, destin, caracter si altele. Aceasta cifra reprezinta numele complet sub care sunteti cunoscut (numele, prenumele si, uneori, cel de-al doilea prenume), asadar valoarea lui consta in suma tuturor literelor existente in numele dumneavoastra.

Cifra numelui complet este cel mai important numar existent in numele pe care il purtati si, in consecinta, cel mai important numar pe care il puteti controla, deoarece va puteti schimba numele. Multa lume face acest lucru in mod inconstient, acceptand poreclele, iar femeile din societatea occidentala fac frecvent acest lucru prin casatorie. Cifra numelui complet arata ceea ce faceti in realitate – nu ceea ce vreti, si nici ceea ce credeti ca doriti. Pur si simplu ea arata modul in care interactionati cu cei din jur, si in acest sens influenteaza situatiile pe care le atrageti, dar aceasta influenta este relativ redusa, comparativ cu oportunitatile oferite de cifra destinului. Aceasta indica talentele si sansele pe care le atrageti in viata, in vreme ce cifra numelui complet va influenteaza actiunile si relatiile cu cei din jur.

Biblia face multe aluzii la nume; de pilda, in „Proverbe” putem citi: „Este mai bine sa ai un nume bun, decat cele mai mari bogatii”, iar in „Samuel” se spune: “Cum este numele lui, asa este si el”. Un vechi proverb englez afirma ca „un nume bun is patreaza stralucirea chiar si in intuneric.”

Numele pe care il purtati actioneaza in mod simbolic asupra persoanelor care nu va cunosc. El va creeaza o anumita imagine a felului in care aratati, cum va comportati si a modului in care va veti dezvolta, iar aceasta imagine este creata prin simpla imbinare a sunetului si formei literelor pe care numele dumneavoastra le contine.

In romanul sau „Vieti secrete”, scriitorul britanic E. F. Benson descrie felul care Susan Leg isi vinde prima sa carte. Editorul o implorase sa foloseasca un pseudonim. Poate ca unii cititori se vor intreba „ce conteaza un nume?”, dar editorul raspunse: „conteaza foarte mult, daca il alegeti pe cel corect.” Susan isi descoperi in vis atat numele, cat si titlul cartii. Se va trezi din somn „cu un strigat de triumf – «Merele Sodomei, de Rudolph da Vinci!»”

Sunetul si structura acestor cuvinte zugravesc o imagine deosebit de vie. Din punct de vedere numerologic, este foarte important sa avem numele potrivit. O veche credinta afirma ca toate cuvintele a caror valoare numerica este identica sunt legate intre ele intr-un fel sau altul. De pilda, cuvintele care au acelasi numar cu numele pe care il purtati vor avea, cumva, o legatura intre ele. Acest aspect destul de putin investigat al analizei cuvintelor a fost examinat de autorii Shirley Blackwell Lawrence, William Eisen si Henrietta Bemstein si constituie un domeniu de cercetare plin de satisfactii. Daca cifra numelui complet este favorabila, ea va va sprijini de-a lungul perioadelor dificile din viata dumneavoastra.

Cifra numelui complet este reprezentata de suma fadica a tuturor numerelor din numele pe care il purtati, sau de suma cifrelor vocalelor si consoanelor. E acelasi lucru. Iata cum se calculeaza aceasta cifra a numelui complet:

cifra-totala

Semnificatia rezultatelor

Cifra 1 – Relatiile dintre acesti nativi si cei din jur sunt marcate de originalitate, hotarare si siguranta de sine. Preiau conducerea cu usurinta si nu se tem sa se aventureze singuri in domenii neexplorate pana atunci. Persoanele care au cifra numelui complet 1 prefera sa isi asume controlul situatiei. Ca o trasatura negativa, mentionam dificultatile pe care le intampina atunci cand trebuie sa respecte ordinele primite. Persoanele a caror cifra a numelui complet este 1 actioneaza uneori cu prea multa hotarare si este posibil sa le lipseasca rabdarea. Exemple: Winston Churchill si Mahatma Ghandi.

Cifra 2 – Acesti nativi sunt prietenosi, diplomati si cooperanti cu cei din jur actiunile lor ii atrag si ii inspira pe ceilalti; aceste persoane au nevoi artistice puternice. Sunt indivizi carora le place sa fie sprijiniti in eforturile lor si nu se sperie de detalii, asteptand cu rabdare momentul potrivit pentru a actiona. Le displace sa fie zoriti. Trasaturi negative: pot fi nehotarati si duplicitari. Exemple: Martin Luther King si Ronald Reagan.

Cifra 3 – Persoanele cu aceasta cifra interactioneaza cu vioiciune si vitalitate cu cei din jur. Se exprima cu usurinta si, pentru a-si atinge scopurile, se folosesc de simtul umorului si de spiritul cu care sunt inzestrati. Sunt indivizi prietenosi, mereu in cautarea relatiilor sociale. Simt nevoia sa isi valorifice creativitatea si stiu sa se distreze. Trasaturi negative: se plictisesc cu usurinta si au dificultati in a duce la bun sfarsit ceea ce au inceput. Exemple: Maggie Smith si Lauren Bacall.

Cifra 4 – Relatiile acestor nativi cu cei din jur sunt echilibrate si lipsite de sentimentalism. Persoanele a caror cifra a numelui complet este 4 abordeaza viata dintr-o perspectiva practica si logica, inainte de a trece efectiv la actiune, se asigura intotdeauna ca planul lor va functiona. Prefera variantele traditionale si au tendinta de a se forta prea tare, devenind obsedati de munca. Trasaturi negative: pot deveni prizonierii rutinei, plictisitori si rigizi in gandire. Exemple: Margaret Thatcher si Greta Garbo.

Cifra 5 – Acesti nativi interactioneaza cu cei din jur intr-o maniera adaptabila si schimbatoare, in general prefera sa abordeze viata dintr-o perspectiva noua, diferita; le displac profund restrictiile, de orice fel, si sunt mereu in cautarea libertatii. Aceste persoane nu intampina dificultati in a comunica; sunt capabile sa ii motiveze pe cei din jur, fiind, de obicei, foarte populare. Trasaturi negative: se razgandesc prea des sau se irosesc in cautarea placerilor. Exemple: Elvis Presley si Liza Minelli.

Cifra 6 – Relatiile acestor indivizi cu cei din jur sunt armonioase si afectuoase. Nu se tem sa-si asume responsabilitatea si sunt mereu gata sa dea o mana de ajutor. Pentru a putea fi in cea mai buna forma, fizica si psihica, au nevoie de o viata de familie linistita, dar si sa isi valorifice creativitatea. Trasaturi negative: Le place sa le spuna celor din jur ce sa faca si se amesteca inutil in treburile celorlalti. Exemple: Brigitte Bardot si Bruce Springsteen.

Cifra 7 – Modul in care acesti nativi se comporta cu ceilalti este marcat de individualism si fac intotdeauna numai ce vor ei. Refuza sa ia in considerare calea cea mai usoara sau varianta general acceptata pentru a rezolva o problema si simt in permanenta nevoia de a-si demonstra lor insisi ca lucrurile merg bine De asemenea, au nevoie de singuratate
pentru a putea medita in liniste si le displace sa primeasca lectii de la cei din jur. Trasaturi negative: viseaza cu ochii deschisi si, pentru a actiona, asteapta pana cand conditiile devin perfecte, de obicei acest lucru se intampla prea tarziu. Exemple: Michael Jackson si Arnold Schwarzenegger.

Cifra 8 – Modul in care acesti nativi interactioneaza cu cei din jur este influentat de stabilirea obiectivelor ce trebuie atinse. Persoanele a caror cifra a numelui complet este 8 se comporta eficient si cu pricepere, sunt metodice in gandire sunt ambitioase, fie ca isi doresc succesul, fie ca nu. Se gandesc si la cei mai nefericiti decat ei, dar, o data ce i-au ajutat, se asteapta ca acestia sa fie in stare sa se descurce si singuri. Trasaturi negative: pot deveni avari si avizi de putere. Exemple: Elizabeth Taylor si Warren Beatty.

Cifra 9 – Comportamentul acestor nativi cu cei din jur ilustreaza perfect toleranta si vederile lor largi, si firea lor miloasa si intelegatoare. Au nevoie sa-si valorifice creativitatea; prefera sa actioneze tinand cont si de opiniile celor din jur, iar conceptiile lor despre viata sunt marcate de idealism. Le place sa calatoreasca si au nevoie de un spatiu larg in care sa poata evolua. Trasaturi negative: este posibil sa fie lipsiti de simt practic si sa isi cheltuiasca toti banii.
Exemple: Judy Garland si James Dean.

3 Comments

1 Trackback / Pingback

  1. Cifra energetica | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal

Leave a Reply