Home Spiritualitate teoreticaPovestiri spirituale Calugarul cel intelept

Calugarul cel intelept

by admin
33 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

monk3Odata, un domnitor renumit pentru mintea sa luminata, a aflat ca, departe, intr-o manastire retrasa, traieste un calugar batran, om de o rara intelepciune, si, dorind sa vada el insusi cat de adevarata este aceasta veste, se duse neintarziat in acel sfant lacas si ceru sa-l vada pe calugar.

Cand acesta veni supus si smerit, domnitorul, vrand sa-l incerce intr-o situatie mai putin obisnuita, ii spuse:

– Parinte, pot sa te intreb ceva ?
– Desigur, Maria-ta, intreaba-ma!
– Vezi, deja te-am intrebat.
– Iar eu deja ti-am raspuns.
– Ce mi-ai raspuns ?
– Dar tu ce m-ai intrebat ?

Vazand intelepciunea acestuia, domnitorul a petrecut, de atunci, mult timp impreuna cu batranul calugar, care, pentru povetele sale, era mereu pretuit si cautat atat de boieri, cat si de cei simpli si umili, ce veneau de departe pentru sfaturile sale folositoare, izvorate din credinta si intelepciunea sa.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment