Un german a fost arestat pentru ca nu a dorit sa aiba microcip! Pana unde s-a ajuns!

ID cuptor cu microundeZilele trecute un fapt foarte grav pentru drepturile omului a avut loc intr-o tara membra UE. Astfel, un barbat in varsta de 29 de ani din Germania a fost arestat pe aeroportul din Frankfurt, dupa ce politia a observat ca buletinul sau (cartea sa de identitate) a fost pus in cuptorul cu microunde pentru a dezactiva microcipul interior. Punerea cartii de identitate in cuptorul cu microunde, pentru dezactivarea microcipului, este un fapt extrem de frecvent in randul cetatenilor germani si din alte tari UE, care sunt preocupati de intimitatea lor.

Cetateanul german, care nu a fost inca identificat, este acum acuzat de „modificarea ilegala de documente oficiale”. Dar, intrebarea care se pune e urmatoarea: de ce sunt obligati cetatenii liberi unui stat sa fie identificati cu un microcip, si nu clasic ca in prezent (cu nume, prenume, adresa si fotografie)?

Markwart Faussner, un militant pentru drepturile omului, a explicat intr-un interviu recent ca germanii nici nu vor sa auda de sistemul guvernamental de supraveghere, deoarece ei s-au confruntat de prea multe ori cu asa ceva in istoria lor recenta: „Germanii s-au confruntat cu asa ceva de-a lungul secolului 20. Dupa epoca nazista, serviciul de informatii Stasi din fosta Germanie de Est a monitorizat majoritatea cetatenilor tarii. Atunci cand a cazut Zidul Berlinului, est-germanii au aflat din dosarele guvernamentale oficiale ca prietenii lor sau chiar membrii ai familiei lor s-au spionat intre ei pentru ani sau zeci de ani. Prin urmare, exista inca o suspiciune adanc inradacinata a oamenilor fata de autoritatile de stat din Germania”, a spus Faussner.

Potrivit lui „Washington Post”, un sondaj din 2014 a constatat ca aproape 40 la suta dintre germani cred ca cresterea digitalizarii si a rolului serviciilor de informatii ar putea reprezenta pentru ei o amenintare.

1 Comment

Leave a Reply