Minunea pietrei care leviteaza de la Shivapur

Social Media

piatra-shivapurA fost odata un mistic…

India…la 180 km de marele oras indian Bombay se afla satul Shivapur, unde a trait un mare sfant musulman sufist, Qamar Ali.Acesta s-a nascut intr-o familie de musulmani vanjosi. Qamar Ali, spre deosebire de fratii sai puternici si musculosi, era mai degraba firav. Cand a facut varsta de 6 ani, asa copil cum era, a devenit discipolul lui Sufi Pir (un mare mistic musulman) care locuia in apropierea satului natal al lui Ali; astfel, baietelul a inceput sa-si petreaca zilele in meditatie si post. In vremea aceea, multimi de oameni se adunau la usa casei lui Sufi Pir, fiind atrasi de puterile miraculoase de vindecare ale misticului sufist.

…caruia i-a oferit unei pietre de pe mormant o putere speciala

Din pacate, Qamar Ali a murit de tanar, si, atunci cand se afla pe patul de moarte, el a cerut ca o piatra circulara de circa 70 de kg sa fie asezata pe mormantul sau. Conform legendei, el ar fi spus: „Daca 11 barbati isi vor pune degetele sub piatra si imi vor chema numele, eu voi face ca piatra sa se ridice mai sus decat capetele lor. Altfel, nimeni, nu va fi capabili sa mute piatra mai mult de jumatate de metru fata de pamant”. El a mai adaugat: „Acest lucru sa fie un simbol, un mesaj care sa arate ca puterea spirituala e mai puternica decat cea fizica. Asa cum Allah cel milos v-a iubit, asa si voi sa iubiti oamenii. Pentru ca toti suntem frati, si facem aceeasi calatorie. Ganditi-va la asta, atunci cand imi veti chema numele si veti ridica piatra”. Asadar, la rostirea sunetului „Qamar Ali Darvesh”, piatra va levita singura! Parca se aseamana cu piatra din fata pesterii care se deschidea la rostirea cuvintelor „Sesam, deschide-te!” din celebra povestire „Ali Baba si cei 40 de hoti”.

Legenda este atragatoare. Dar ce se intampla daca un non-musulman incearca sa ridice piatra? Ce se intampla daca sunt mai mult de 11 oameni? Ce se intampla daca se foloseste toata mana si nu doar un deget? Ce se intampla daca sunt rostite alte cuvinte? Pentru a afla raspunsul la aceste intrebari, sa facem o mica vizita virtuala, prin intermediul acestui articol, la acea piatra celebra de mormant.

Cercetatorii japonezi n-au reusit sa desluseasca misterul pietrei

Pe acel loc, in prezent, se afla o moschee. Intrucat in timpul vietii sale, Qamar Ali a fost celibatar, femeilor nu le este permis accesul in moschee. Mormantul sau este acoperit cu tesaturi aurite si cu ghirlande de flori albe si dulci mirositoare. In spatele moscheii se afla faimoasa piatra circulara de granit, de culoare gri. Preotul altarului afirma ca in acest loc au fost cateva televiziuni care sa filmeze miracolul, dar si o echipa japoneza de cercetatori, care au plecat insa „cu coada intre picioare”, nereusind sa desluseasca misterul. El mai adauga faptul ca toti participantii la acest miracol sunt bineveniti, fie ca sunt musulmani, buddhisti sau crestini, iar de fiecare data cand se rosteste numele „Qamar Ali Darvesh” e pentru a aminti faptul ca el a fost un mare sfant, cu o mare putere spirituala.

Miraculoasa ceremonie de levitare a pietrei

Cineva incearca sa ridice piatra, dar abia reuseste...
Cineva incearca sa ridice piatra, dar abia reuseste...

Inainte de a incepe ceremonia levitarii pietrei, un localnic foarte musculos este invitat sa incerce sa ridice piatra de unul singur. El abia reusi s-o ridice cativa centrimetri deasupra pamantului.

Apoi, se adunara in jurul pietrei, asa cum spune legenda, 11 oameni, care-si introdusera degetele lor sub piatra si incepura sa rosteasca formula magica „Qamar Ali Darvesh”. Piatra, de una singura, de parca ar fi fost o fiinta vie, incepe sa se ridice in aer, deasupra capetelor oamenilor. Apoi, dupa putin timp in care piatra levita, oamenii se dadura deoparte, pentru a asista la prabusirea ei de pamant.

Pe locuri, fiti gata...
Pe locuri, fiti gata...
Qamar Ali Darv....eeessshhh!
Qamar Ali Darv....eeessshhh!

Incercari de explicatii ale minunii

Ce se intampla? E doar un miracol religios fara nicio explicatie? O fi vorba de energie electromagnetica? Se stie ca anumite niveluri de energie electromagnetica pot determina aparitia unor fenomene de poltergeist. Insa zona a fost scanata pentru detectarea anumitor unde electromagnetice si nu s-a gasit nimic.

Calugarii lama din Tibet sunt cunoscuti pentru ca au pietre massive la intrarea in pesteri, care se deplaseaza la rostirea anumitor sunete sau vibratii. Rezonanta sonora forteaza ca piatra de la Shivapur sa se ridice? Daca ar fi asa, rostirea lui “Qamar Ali Darvesh” ar avea un rezultat identic asupra altor pietre. Dar nu are.

Sau poate ca in momentul in care i se striga numele misticului, se formeaza o cantitate suplimentara de energie, care face ca piatra sa fie ridicata foarte usor? Ori poate, trebuie sa-l credem pe preotul locului care afirma ca: “India este un taram stravechi. Are secretele sale. Iar noi…nu e nevoie sa le descoperim”.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply