James Redfield

Social Media
  •  
  •  
  •  

redfieldJames Redfield avea 43 de ani atunci cand a publicat “Profetiile de la Celestine“, roman initiatic care istoriseste noua viziuni pentru o spiritualitate mai mareata. El a fost interesat de spiritualitate cu ardoare intreaga sa viata. Nascut pe 19 martie 1950, a copilarit intr-o zona rurala din apropierea Birminghamului, statul Alabama. De la o varsta frageda, a fost motivat de o nevoie de claritate legata de lucrurile spirituale. A crescut in spiritul unei Biserici Metodiste iubitoare si orientata spre comunitate si cu toate acestea a fost frustrat de o lipsa de raspunsuri la intrebarile sale legate de adevarata natura a experientei spirituale. De tanar, a studiat filozofiile estice, inclusiv Taoismul si Zenul, specializandu-se in sociologie la Universitatea din Auburn.

Mai tarziu a primit o diploma de masterat in consiliere si si-a petrecut mai bine de 15 ani ca terapeut pentru adolescentii abuzati. In aceasta perioada, a fost atras de miscarea potentialului uman si s-a intors catre ea pentru teorii legate de intuitii si fenomene transcedentale care i-ar ajuta clientii chinuiti. In tot acest timp, Redfield isi forma idei ce in final urmau sa isi gaseasca calea spre “Profetiile de la Celestine”. In 1989 a demisionat din slujba de terapeut pentru a se dedica in totalitate scrisului, sintetizandu-si interesul pentru psihologia interactiva, filozofiile estice si vestice, stiinta, futurism, ecologie, istorie si misticism. James s-a implicat profund in salvarea ultimilor zone de salbaticie din America. A facut lobby oficial si s-a intalnit cu senatori si oficialitati pentru a promova Actiunea de Salvare a Padurilor Americane. La inceputul lui 1999, James Redfield s-a implicat in Alianta Renasterii Globale (the Global Renaissance Alliance (GRA)), o organizatie fondata de Marianne Williamson si Neale Donald Walsch. Misiunea acestei organizatii este de a readuce umanitatea la principiile nonviolentei si la nevoia de a insufla valori spirituale in sistemul politic.

In primavara lui 2000, James s-a alaturat lui Millard Fuller, fondatorul “Habitatului pentru Umanitate”, fiind singurii care au primit distinctia de “Umanitari ai anului” din partea alma mater a Universitatii Auburn. Doua luni mai tarziu a fost decorat cu un alt premiu “Umanitarul anului” de catre Alianta Internationala Noua Viziune (the International New Thought Alliance).

In 1995 si 1996, romanul “Profetiile de la Celestine” a fost prima carte americana din lume si a stat pentru 3 ani pe lista bestsellerelor din New York Times, aparand si pe liste din intreaga lume. In 1996 a aparut si “A zecea viziune: Mentinerea viziunii”, care a devenit de asemenea un bestseller instantaneu.

Seria de aventuri “Celestine” a continuat in 1999 cu publicarea volumului “Secretul Shambhalei: In cautarea celei de -a unsprezecea viziuni”.

In 2002, James s-a alaturat autorului Michael Murphy si regizorului Sylvia Timbers intr-o colaborare pentru o lucrare intitulata “Dumnezeu si Universul Evolutiv” (God and the Evolving Universe).

In martie 2004, James Redfield a primit premiul “Viziunea Lumii” de catre Grupul Media “Wisdom”, pentru ca a deschis  discutia despre natura existentei umane si pentru eforturile sale continue si contributiile pentru evolutia spre mai bine a umanitatii.

Seria “Celestine”:
1. Profetiile de la Celestine, de James Redfield;
2. Profetiile de la Celestine – Ghid experimental, de James Redfield and Carol Adrienne;
3. Profetiile de la Celestine – Minighid pentru cele noua viziuni, de James Redfield;
4. A zecea viziune: Mentinerea viziunii, de James Redfield;
5. A zecea viziune: Mentinerea viziunii – Ghid experimental, de James Redfield and Carol Adrienne;
6. A zecea viziune: Mentinerea viziunii – Minighid, de James Redfield;
7. Secretul Shambhalei: In cautarea celei de-a unsprezecea viziuni, de James Redfield;

Non-fictiuni:
8. Viziunea Celestine: A trai noua constiinta spirituala, de James Redfield;
9. Dumnezeu si Universul Evolutiv, de James Redfield, Michael Murphy si Sylvia Timbers;
10.Profetiile de la celestine: Crearea filmului, de James Redfield si Monty Joynes;

Pentru copii:
11.Cantecul Celestinelor, Inspirat de Profetiile de la Celestine, de James Redfield si Dee Lillegard si ilustrata de Dean Morrissey.

Lasă un comentariu