Dr. Alan Wolf

Social Media

fredalanwolfFred Alan Wolf, fizician, scriitor si lector care si-a dobandit doctoratul in fizica teoretica la UCLA in 1963. Continua sa scrie si sa tina conferinte prin lume si conduce cercetari despre relatia fizicii cuantice si constiinta. El este castigatorul premiului National Book cu cartea ”Saltul cuantic”. Este membru a Colegiului Umanist Martin Luther King.

Dr. Wolf a predat la Universitati din Londra si din Paris, la Institutul de Fizica Nucleara Hahn-Meitner din Berlin, la Universitatea Hebrew din Ierusalim si la Univ. San Diego din SUA.

Munca sa in domeniul fizicii cuantice si constiinta este bine cunoscut prin scrierile sale stiintifice dar foarte populare. Este autorul a mai mult de 10 carti, dintre care: Saltul Cuantic (Taking the Quantum Leap), Universuri Paralele (Parallel Universes), Universul Visator (The Dreaming Universe), Cautarea Vulturului (The Eagle’s Quest), Universul Spiritual, Mintea in Materie (The Spiritual Universe, Mind into Matter), Materie in Simtire (Matter into Feeling).

Fascinatia sa fata de lumea fizicii a inceput in copilarie, la un matineu local, cand a aflat despre incredibila si devastatoarea putere a primei explozii nucleare din lume. Aceasta fascinatie a continuat, indrumandu-l pe Wolf sa studieze matematica si fizica.

In 1963, si-a dat doctoratul in fizica teoretica in UCLA si a inceput sa studieze campul comportamental al particulelor din atmosfera inalta in urma unei explozii nucleare.

Mintea curioasa a lui Wolf a patruns in relatia dintre constiinta umana si psihologie, fiziologie, misticism si spiritualitate. Investigatiile sale l-au dus de la discutiile intime cu fizicianul David Bohm la jungla magica si misterioasa din Peru, de la cursurile de master cu laureatul Nobel Richard Feynman la deserturile inalte ale Mexicului, de la o intalnire semnificativa cu Werner Heisenberg la carbunii incinsi dintr-un semineu.

In academie, Dr. Wolf a provocat minti la Universitatea de stat San Diego, Univ. din Paris, Univ. Hebrew din Ierusalim, Univ. din Londra, Colegiul Birkbeck si multe alte institute de invatamant superior. Wolf este cunoscut pentru contributia sa in lucrari tehnice si carti pentru oamenii obisnuiti, dar este frecvent solicitat ca si conferentiar, vorbitor principal si consultant in industrie si media.

Wolf este bine cunoscut pentru modul in care simplifica noua fizica si este probabil cel mai bine cunoscut ca autor al cartii “Saltul Cuantic” care, in 1982, a fost premiat cu prestigiosul Premiu pentru Stiinta “National Book”.

Fost profesor de fizica la Univ. de stat San Diego timp de 12 ani, Dr. Wolf tine conferinte, cerceteaza si preda in lumea intreaga. Dr.Wolf a aparut deasemenea ca fizician permanent pe Discovery Channel’s, “The Know Zone” si in multe talksho-uri de radio si TV din SUA.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply