Citate despre numere si numerologie

Social Media

1. „Cei ce se vor afunda in ceea ce, in sens pitagoreic, este numit ‘studiul numerelor’ vor invata sa inteleaga viata si lumea prin intermediul acestui simbolism al cifrelor.” (Rudolf Steiner)

2. „Mare sigiliu al Americii: cu 13 sageri, 13 autorizatii, and 13 dungi pe drapel, numarul 13 simbolizeaza revolta Luciferica. Si 33 de pene pe fiecare aripa, simbolizand cele 33 de grade ale masoneriei libere. Simbolul de floare a vietii de deasupra contine o hexagrama. O tiara, sau o coroana cu 13 nestemate, cu un diamant in centru, este un simbol al apropierii domniei „celui ales”. (Svali)

3. „Nu exista siguranta in numere, sau in nimic altceva”. (James Thurber)

4. „Generarea numerelor aleatorii este prea importanta pentru a fi lasata la intamplare”. (Robert R. Coveyou)

5. „Creatorul universului lucreaza in moduri misterioase. Dar foloseste un sistem de numarare in baza 10 si ii plac numerele rotunde.” (Scott Adams)

6. „Sunt 10 la a 11-a stele in galaxie. Asta era un numar mare candva. Dar nu e decat 100 de miliarde. Este mai putin decat deficitul national! Obisnuiam sa le numim numere astronomice. Acum ar trebui sa le numim numere economice”. (Richard Feynman)

7. „Este a treia oara; sper ca norocul sta in numerele fara sot(ciudate)… Exista o divinitate in numerele fara sot, fie la nastere, sansa sau moarte”. (William Shakespeare)

8. „Fundamentalistii sunt pentru crestinatate ceea ce este pictura prin numere pentru arta.” (Robin Tyler)

9. „Cand ai cu ce sa o umpli, fiecare zi are 100 de buzunare”. (Freidrich Nietzsche)

10. „Economistii sunt oameni care lucreaza cu numerele dar care nu au personalitatea de a fi contabili„. (Autor necunoscut)

11. „Oamenii superficiali sunt singurii care nu ii judeca pe ceilalti dupa aparente”. (Oscar Wilde)

12. „Toate lucrurile care pot fi cunoscute au un numar, pentru ca nu este cu putinta nici sa concepem, nici sa cunoastem un lucru in lipsa unui numar”. (Philolaus)

13. „Intregul Paradis este o gama muzicala si un ritm”. (Aristotel)

14. „Dupa un punct critic intr-un spatiu finit, libertatea scade cu cat numerele cresc… Intrebarea umana nu este cati pot supravietui in sistem, ci ce fel de existenta este posibila pentru cei care supravietuiesc”. (Frank Herbert)

15. „Consensul pare sa fie faptul ca, daca este trimis un numar mare de oameni sa traverseze/rastoarne muntele, destui ar putea supravietui rocii trecand pe citadela. Aceasta este in esenta baza tuturor ideilor militaresti. „ (Terry Pratchett)

16. „Daca ar fi sa rezum intr-un singur cuvant ce face un bun manager, as spune decisivitatea. Poti folosi cel mai modern computer pentru a aduna numerele, dar in final trebuie sa setezi o axa a timpului si sa actionezi”. (Lee Iacocca)

17. „De ce oare intretinem credinta ca pentru orice scop, cifrele impare sunt cele mai eficace?” (Plinius cel Batran)

18. „Statisticile arata ca pierdem mai multi prosti in aceasta zi decat in toate celelalte zile laolalta. Aceasta demonstreaza prin numerele ramase in stoc, ca un 4 iulie pe an este acum inadecvat, tara s-a dezvoltat astfel.” (Mark Twain)

19. „Profesoara pretindea ca algebra era o afacere perfect normala, pentru a fi luata ca atare, intimp ce eu nici nu stiam ce sunt numerele. Orele de matematica au devenit o adevarata teroare si tortura pentru mine. Eram atat de intimidat de neintelegerea mea incat nu indrazneam sa pun nici o intrebare”. (Carl Jung)

20. „Pentru ca rezultatele sunt exprimate in numere, este usor sa facem greseala de a crede ca testul de inteligenta este precum un calapod sau ca doua talgere de balanta. Este desigur, cu totul alt tip de masuratoare.Inteligenta nu este o abstractie precum lungimea si greutatea; este prin excelenta o notiune complicata – care nu a reusit inca nimeni sa o defineasca”. (Walter Lippmann)

21. „Sa imbatranesti inseamna sa devii comun. Varsta inaintata egalizeaza – suntem constienti ca ceea ce ni se intampla s-a intamplat la nenumarati altii, de la inceputul timpurilor. Cand suntem tineri ne comportam ca si cum am fi primii tineri din lume”. (Eric Hoffer)


Social Media

2 Comments

Leave a Reply