Home Spiritualitate teoreticaPovestiri spirituale Cel ce inseala

Cel ce inseala

by admin
237 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

cocioabaCu mult timp in urma, a trait un boier tare bun. Intr-o zi, l-a chemat la el pe un taran si i-a spus:
– Uite, omule, fiindca stiu ca familia ta o duce destul de greu, vreau sa te ajut. iti dau de munca si te platesc foarte bine. Vrei sa lucrezi pentru mine?
– Sigur, boierule – a raspuns omul bucuros – ce trebuie sa fac ?
– Sa-mi construiesti o casa, la marginea padurii.

Taranul a plecat bucuros si, chiar din acea zi, s-a apucat de treaba. Boierul ii dadea bani pentru tot ce trebuia sa cumpere. insa omul ce si-a spus ? “E, si asa nu ma vede, ce-ar fi sa-l insel ?!”

Si, in loc sa faca totul asa cum ar fi trebuit, a inceput sa cumpere lucruri ieftine si proaste si sa cheltuiasca banii ce ii ramaneau. Cand a terminat, casa arata tare frumos pe dinafara, dar taranul stia ca n-o facuse bine si ca, destul de repede, ea se va strica.

Cand i-a aratat casa boierului, acesta i-a spus:
– Fiindca stiu ca tu si familia ta locuiti intr-o cocioaba mica, iti fac cadou aceasta casa. De-aia te-am lasat pe tine sa o construiesti si ti-am spus acum, la sfarsit, tocmai pentru ca bucuria voastra sa fie mai mare.

Acum si-a dat seama omul de greseala sa. A vrut sa-l insele pe altul si, de fapt, singur s-a inselat. Daca ar fi fost cinstit si si-ar fi vazut de treaba, si-ar fi facut un bine lui si familiei sale. Acum, insa, parerile de rau nu mai puteau indrepta nimic.

In sinea lui, omul s-a jurat sa nu mai insele niciodata pe nimeni.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

2 comments

Mariuss 6 iunie 2011 - 11:38

Ce draguuuuuuT… o poveste ( pilda ) ce ne invata ce ? sa fim buni in viata ? si cu ce e diferit de celelalte pilde ? prin povestea sa .. si ce e asa diferit la ea ? Ca un BOIER e milos .. cand ? ( nu se stie.. demuult ) de ce ? ( cine stie.. poate se plictisea de atatia bani.. ) in ce teritoriu / popor ? ( nu se stie … poate pe neptun sau pe PLUTO ca pe TERRA nu se intampla asa ceva de la formarea banului pana in 2011 .

Multumesc de intelegere … ador pildele !

Dar totusi , vedeti ce bun a fost boieru ?! Zici ca era in pragu alegerilor , dadea case la taranii … Un adevarat Gigi becali al zilelor demult apuse !.

Astazi ma duc afara mai linstit sufleteste iar cand un drogat ( sau un intreg trib ca incep sa mearga cate 20 ) imi va cere 1 tigare ce credeti ? Din suflet o sa le zic ca nu am si voi intoarge si celalalt obraz cand ma vor scuipa ca stiu eu niste pilde putin diferite de asta care asa te invata.. e uraT sa scuipe doar 1 data.. trebuie de mai multe ori …

Respectele mele celor ce gandesc !

Caro 7 iunie 2011 - 1:00

Da, e o pilda veche,care se repeta din generatie in generatie sub forme diferite si intelesul nu se schimba,are o invatatura superba si cuprinde Intelepciunea.
Veghind cu rabdare si Intelepciune vom gasi Fericirea!!!
Iubesc si ador aceste povete!!!

Leave a Comment